
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
با ادامه این روند، ساکنان این روستا بر این باورند که گسترش هر چه بیشتر این شهرکسازیها باعث از بین رفتن امید آنها در باز پسگیری اراضی میشود که روزگاری نهچندان دور جزو داراییهای آنها بود.
یکی از این افراد، عمر هلاجو است که طی شش سال گذشته هر تلاشی را برای حفظ زمین آبا و اجدادیاش انجام داده است. خانه عمر که در بخش شرقی روستاست، تنها خانهای است که در نزدیکی شهرک گیلو به چشم میخورد.
از سال 2013، صهیونیستها با استفاده از هر مانعی سعی کردهاند دسترسی خانه عمر به دیگر مناطق روستا را قطع کنند. در این میان مقامات صهیونیست بارها برای تصرف اراضی متعلق به او تلاش کردهاند، اما تاکنون موفقیتی نداشتهاند. وی در مورد این روزهایش میگوید: به من اجازه داده شده که در خانهام بمانم، اما این به معنای آن است که حصارهای الکترونیک و شهرکسازیها در یکسو، دیوارهای سیمانی در سوی دیگر و منطقهای نظامی در پایین خانه کاملا ما را محصور کرده و تنها راه دسترسی به روستا، تونلی است که در زیر یکی از همین واحدها درست شده است. میدانم این یک پیروزی نیست، اما خوشحالم که هنوز زمین و خانوادهام را دارم. ساخت و ساز این شهرک طی چند ماه گذشته به قدری زیاد شده که حالا به نزدیکی کوهها و درههای اطراف نیز رسیده است. عمر در حالی که با ناامیدی به خاکهای انباشته شده در نزدیکی دره اشاره میکند، میگوید: هر زمانی که اسرائیلیها ساخت شهرکی را آغاز میکنند، امید ما برای به دست آوردن دوباره این اراضی به طور کامل از بین میرود.
توسعه شهرک گیلو در حالی انجام شده که سازمان ملل، آمریکا و اتحادیه اروپا بارها از آن انتقاد کرده و چنین کاری را خلاف توافقهای رسمی اعلام کردهاند. هلال اسکندر، سردبیر یکی از روزنامههای فلسطین در این زمینه میگوید: جامعه بینالملل بر این موضوع توافق دارد که هرگونه ساخت و سازی در این زمینه، مانعی جدی بر سر راهکار دو دولتی به حساب میآید. اما متاسفانه کابینهای در اسرائیل فعالیت میکند که افراد حاضر در آن بر سر اتخاذ مواضع افراطیتر با یکدیگر در رقابت هستند.
در پایین تونلی که برای دسترسی خانواده عمر به بقیه بخشهای روستا ساخته شده، ساکنان مرکز الولاج دید مستقیمی نسبت به گیلو ندارند اما سر و صداهای توسعه شهرکسازیها هر روز به گوش آنها میرسد. محمد که در مرکز روستا مغازهای دارد و هر روز را با صداهای مربوط به این ساخت و سازها شروع میکند، در این مورد میگوید: هر زمانی که صدایی از این ساخت و سازها به گوشمان میرسد، میفهمیم بخش دیگری از اراضی ما در حال تصرف است. بزودی تمام روستا توسط این شهرکهای اسرائیلی محصور شده و ایستهای بازرسی و امنیتی به بخشی از زندگی ما تبدیل میشود. وقتی از او سوال میشود که آیا به راهکار دو دولتی اعتقاد دارد، لبخندی تلخ بر صورتش نقش میبندد و میگوید: کدام راهکار؟ مساله دو دولت در حرفهای سیاستمداران است نه ما. ما بخوبی میدانیم آنها این روند را آنقدر ادامه میدهند که دیگر فضایی برای دولت فلسطینی وجود نداشته باشد. اگر با ادامه این شهرکسازیها هنوز کسی به راهکار دو دولتی اعتقاد داشته باشد، مسلما عقل خود را از دست داده است.
منبع: الجزیره انگلیسی
مترجم: حسین خلیلی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد