به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت اطلاعات، در اطلاعیه این وزارتخانه با بیان اینکه 102 نفر از عناصر و هواداران گروهک تروریستی تکفیری سنندج، موسوم به توحید و جهاد، شناسایی و مورد پیگرد اطلاعاتی، عملیاتی و قضایی قرار گرفتهاند، آمده است: به دنبال گسترش عقاید سلفی تکفیری در منطقه غرب کشور، تعدادی از فریبخوردگان در زمستان 1387 فعالیت تروریستی خود را معطوف به ایران کردند و به تشکیل گروهی تروریستی اقدام کردند که در بین مردم به نام گروه ابوبکر معروف شده بود.
در این اطلاعیه آمده است: این گروهک در اولین اقدام خود صبحگاه 4 اردیبهشت 88 با 27 نفر نیرو در قالب دو گروه مجزا به ستاد فرماندهی و یگان ویژه نیروی انتظامی حمله کرد که به شهادت و زخمی شدن تعدادی از پرسنل نیروی انتظامی منجر شد.
وزارت اطلاعات ضمن بیان اینکه با بررسی اقدامات و تفکرات گروهک تکفیری توحید و جهاد، تشابه فراوانی بین این گروه و داعش میتوان یافت، تاکید کرده است: براساس اطلاعات جمعآوری شده مردمی و پیگیریها، مشخص شد این اقدامات از سوی جریانات تکفیری طراحی و اقدام شده است بهطوری که این گروه به تأسی از تفکر تکفیری – وهابی به بستهتر کردن دایره مسلمانی اقدام و به تکفیر شهروندان کردستان پرداخته به طوریکه در اقدامات عملیاتی خود برخی علما و ماموستاها و همشهریان را به شهادت رساندند و متعاقب آن برای اعلام موجودیت بدون لحاظ اصول و تاکیدات اسلام به ایجاد رعب و وحشت، ایجاد ناامنی و حتی اقدامات تروریستی اقدام کردند و نام گروه را توحید و جهاد نامیدند.
سربازان گمنام امام زمان در چند مقطع، ضرباتی به این گروهک وارد کردند و سرانجام با تلاشهای صورت گرفته در یکم اردیبهشت 1390 آخرین خانه تیمی گروه در محله حسنآباد سنندج، هدف قرار گرفت و اعضای آن دستگیر شدند و سهشنبهشب نیز دادگستری استان کردستان از اجرای حکم اعدام برخی محکومان این پرونده خبر داد.
طی همه مراحل قانونی درباره اعدامشدگان
بلافاصله پس از انتشار خبر اعدام این تروریستها همانطور که انتظار میرفت، برخی رسانههای غربی به فضاسازی علیه کشورمان اقدام کردند در حالی که همانطور که دادستان کل کشور گفته، اعدامشدگان اخیر از هیچ جنایتی علیه هموطنان ما فروگذار نکردند.
محمدجعفر منتظری در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما ضمن بیان اینکه همه مراحل قانونی رسیدگی قضایی برای افرادی که اعدام شدهاند، طی شد و اتهامات آنها در کیفرخواستها آمده است، اظهار کرد: این افراد مرتکب جنایت، قتل و از بین بردن امنیت جامعه شدند و دستشان به خون مظلوم آلوده است. دادستان کل کشور افزود: این افراد زنان و کودکان را از بین بردهاند، تخریب داشتهاند و خلاف امنیت اقدام میکردند و در برخی مناطق کردنشین، علمای اهل سنت را نیز به شهادت رسانده بودند. منتظری گفت: مجازات کسانی که مرتکب اینگونه جنایات میشوند، اعدام خواهد بود و هیچ راه فراری از اجرای قانون نخواهند داشت.
وی درباره هویت این تروریستهای تکفیری عنوان کرد: اینها کسانی هستند که تحت تأثیر القائات تکفیریها قرار گرفته بودند و برخیشان از آن سوی مرزها بودند و برخی هم از داخل بودند.
منافقین، زیر پر و بال غرب
با وجود چنین مسائلی اما غرب همواره به بهانه مجازات چنین تروریستهایی، جمهوری اسلامی ایران را به بهانه نقض حقوق بشر تحت فشار قرار میدهد که این مساله بهروشنی نشاندهنده استانداردهای دوگانه غرب درباره موضوعاتی چون حقوق بشر است.
دکتر محمدصادق کوشکی، تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتوگو با جامجم ضمن اشاره به برخورد دوگانه مجامع بینالمللی در مورد مساله حقوق بشر خاطرنشانکرد: حقوق بشر ارتباط مستقیمی با مقوله قدرت دارد و به همین دلیل است که با وجود بالابودن آمار زندانیها و اعدامها در کشوری مثل آمریکا، هیچ نشانی از محکومیت این کشور در قطعنامههای حقوق بشری نیست.
وی با اشاره به نقش سازمان منافقین در ترور بسیاری از شهروندان ایرانی و عراقی ابراز کرد: با اینکه رئیس این گروهک در مواضع رسمی خود به کشتار مردم در ایران اقرار کرده اما با این حال فرانسویان سالانه هزینههای سنگینی را برای حمایت از آنها پرداخت میکنند و به هیچ وجه معترض اقدامات تروریستی آنها نبودند اما همین کشور یک هفته بعد از حادثه نیس که تروریستی خوانده شد، به بمباران مردم بیدفاع حلب اقدام کرد که نتیجه آن کشته شدن 250 زن و کودک بود اما فرانسه نهتنها از این حادثه عذرخواهی نکرد بلکه تنها آن اقدام را اشتباه خواند.
کوشکی معتقد است، اگر ما در حوزه حقوق بشر، دیپلماسی مستحکمتری داشتیم، میتوانستیم از این مقوله به عنوان ابزار استفاده کنیم.
برخی اقدامات تروریستی گروهک توحید و جهاد
- سرقت مسلحانه از طلافروشی شهرستان قروه (17 تیر 88، ربایش و قتل طلافروش).
- ترور مسلحانه و شهادت ماموستا برهان عالی از روحانیون اهل سنت (21 شهریور 88).
- ترور مسلحانه و شهادت ماموستا شیخالاسلام (26 شهریور 88).
- درگیری مسلحانه در محله شریفآباد با پرسنل وزارت اطلاعات (5 مهر 88، به شهادت رساندن یک نفر از پرسنل وزارت اطلاعات، یک نفر پاسدار بازنشسته و مجروح کردن یکی دیگر از پرسنل وزارت. در این درگیری سهنفر از تروریستها به هلاکت رسیدند).
- درگیری مسلحانه در شهر همدان که به شهادت یکی از پرسنل وزارت اطلاعات منجر شد (22 خرداد 89).
- حمله به کیوسک راهنمایی و رانندگی در میدان آزادی سنندج که به شهادت چهارپرسنل نیروی انتظامی، یک شهروند و مجروح شدن 11 نفر دیگر منجر شد (15 مهر 89).
- دو حمله جداگانه به کلانتری 15 و 16 سنندج که به شهادت یک نفر و زخمی شدن دو نفر دیگر از پرسنل نیروی انتظامی منجر شد ( 4 فروردین 90).
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد