معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد عنوان کرد؛

مخالفت با توزیع آگهی‌های دولتی

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: به ضرس قاطع می‌گویم تعداد کسانی که در کشور کار روزنامه‌نگاری می‌کنند؛ اعم از رادیو و تلویزیون، وب و مطبوعات، کمتر از پنج هزار نفر است.
کد خبر: ۹۲۵۳۶۹
مخالفت با توزیع آگهی‌های دولتی

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر ، حسین انتظامی شامگاه یکشنبه ۳ مرداد در سومین اجلاس سراسری مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها که در هتل انقلاب در تهران برپا شده است، در سخنانی گفت: یکی از سیاست‌هایی که ما به صورت جدی دنبال می‌کنیم، الکترونیکی شدن فعالیت‌هایمان است.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این اقدام را گامی در جهت برنامه اصولی دولت یازدهم برای ایجاد دولت الکترونیک عنوان کرد و آن را موجب تکریم ارباب رجوع و تسریع در کارهای او دانست.

تاثیر نظر مدیرکل ارشاد استان در صدور مجوز به یک نشریه آن استان

وی با اشاره به بازنگری در مأموریت‌های این معاونت و ادغام برخی واحدها در یکدیگر در خصوص تقاضاهای صدور مجوز نشریه که به هیأت نظارت بر مطبوعات ارائه می‌شود، گفت: در حال حاضر این امکان به وجود آمده است که مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نسبت به تقاضاهای نشریه از آن استان، اظهارنظر کند که این نظر در تصمیم هیأت نظارت بر مطبوعات اثرگذار خواهد بود.

امروز اولین جلسه هیئت نظارت بر مطبوعات در دوره جدید

انتظامی با اشاره به تغییر اندکی که در ترکیب هیأت نظارت بر مطبوعات به وجود آمده است، گفت: فردا (دوشنبه ۴ مرداد) اولین جلسه هیأت جدید نظارت بر مطبوعات تشکیل می‌شود و پیامک ارسالی به کسانی که مجوز نشریه دریافت می‌کنند، همزمان برای مدیرکل ارشاد استان مربوطه هم ارسال می‌شود.

اِعمال ماده ۱۶ در خصوص نشریات نامنظم در دستور کار هیئت نظارت بر مطبوعات

وی از تأکید هیأت نظارت بر مطبوعات در اعمال ماده ۱۶ قانون مطبوعات (که ناظر بر لزوم انتشار منظم نشریات است) در دوره جدید خبر داد و گفت: به احتمال زیاد تا یکی دو ماه دیگر این قانون به صورت جدی در هیأت نظارت بر مطبوعات برای نشریاتی که نتوانند نیمی از شماره‌های متعارف خود را در هر سال منتشر کنند، اعمال می‌شود.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد در خصوص فعالیت‌ روزنامه‌های سراسری در استان‌ها هم یادآور شد: متأسفانه روالی که از چند دهه قبل در این خصوص جا افتاده، باعث آسیب‌پذیری نشریات استانی و محلی شده؛ سیاست عمومی ما، تقویت نشریات محلی است.

انتظامی در توضیح بیشتر گفت: روزنامه‌های سراسری به شرطی می‌توانند در یک استان ویژه‌نامه منتشر کنند که این ویژه‌نامه لای صفحات روزنامه باشد نه در تیراژ بزرگ و اگر روزنامه‌ای سراسری چنین کاری انجام دهد، باید جلوی توزیع و چاپ آن ویژه‌نامه را گرفت.

وی اضافه کرد: درباره توزیع نیازمندی‌های روزنامه هم که جدا از خود روزنامه منتشر می‌شوند، همین روال برقرار است و در صورت مشاهده چنین اتفاقی باید جلوی آن هم گرفته شود. ۵۰ تا ۷۰ درصد آگهی‌های دولتی در استان‌ها که در اختیار ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است، الزاماً می‌بایست به نشریات محلی داده شود.

شخصاً با توزیع آگهی‌های دولتی در رسانه‌ها توسط ارشاد مخالفم اما تابع قانون هستم

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد با بیان اینکه شخصاً با توزیع آگهی‌های دولت توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مخالف هستم در عین حال گفت: با توجه به قانونی که در حال حاضر جاری و ساری است، ما نمی‌توانیم آن را دور بزنیم و فعلاً مطابق قانون عمل می‌کنیم.

تعداد کل خبرنگاران در کشور کمتر از ۵۰۰۰ نفر است

انتظامی در خصوص خبرنگاران عضو صندوق هنرمندان، نویسندگان و روزنامه‌نگاران (هنر) هم گفت: در ابتدای روزهایی که بنده مسئولیت معاونت مطبوعاتی را بر عهده گرفتم، یک بررسی انجام دادیم و متوجه شدیم که حدود ۶۰۰۰ نفر به عنوان خبرنگار، عضو این صندوق بودند و در عناوین مختلف هم حدود ۲۰ هزار نفر مدعی کار خبرنگاری بودند ولی من به ضرس قاطع می‌گویم تعداد کسانی که کار روزنامه‌نگاری می‌کنند اعم از رادیو، تلویزیون، وب و مطبوعات کمتر از ۵۰۰۰ نفر است.

پرداخت ۴ میلیارد تومان بابت بیمه خبرنگاران از محل یارانه مطبوعات در سال ۹۴

وی در ادامه با اشاره به سیاست معاونت متبوعش در پیگیری بیمه خبرنگاران و مطالبه آن از رسانه‌های متبوعشان گفت: ما به رسانه‌ها اعلام کردیم که چنانچه همکاران خود را بیمه کنند، ما اعتبار مربوط به آن را تأمین می‌کنیم و عین مبلغ را به آنها پرداخت می‌کنیم. در سال گذشته مبلغ چهار میلیارد تومان از اعتبار یارانه مطبوعات به بحث بیمه خبرنگاران اختصاص یافت.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد در خصوص توجه به زیرساخت‌های رسانه‌ای در مناطق کم‌برخوردار کشور هم گفت: البته بجز روزنامه‌هایی که در ۱۰ استان کم‌برخوردار کشور منتشر می‌شوند و چنانچه مدیران مسئول آنها، لیست بیمه‌ای خبرنگارانشان را ارائه نکرده باشند، از سبد حمایتی معاونت مطبوعاتی حذف می‌شوند، مابقی نشریات با دوره‌های انتشار غیر از روزانه، کماکان از این حمایت‌ها برخوردار خواهند بود.

پرداخت یارانه به سه دهک اول رتبه‌بندی پایگاه‌های خبری تا ۱۰ روز دیگر

انتظامی در خصوص پرداخت یارانه به سایت‌های خبری هم گفت: این کار به جهت نبود بودجه لازم، شدنی نیست. اما امسال برای سه دهک اول سایت‌های خبری که در طرح رتبه‌بندی پایگاه‌های خبری قرار گرفته‌اند، مطابق با امتیازاتشان، مبالغی به عنوان یارانه به آنها پرداخت می‌شود؛ این مبالغ تا ۱۰ روز دیگر به حساب مدیران مسئول واریز می‌شود.

وی همچنین از انجام مذاکراتی با اداره اماکن، شهرداری‌ها و همچنین اتحادیه‌های مربوطه برای ساماندهی دکه‌های مطبوعاتی در کشور خبر داد و گفت: قرار بر این است که برای دکه‌های مطبوعاتی پروانه فعالیت صادر شود که صدور این پروانه‌ها توسط مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها صورت می‌گیرد.

تعامل وزارتخانه‌های ارشاد و ارتباطات برای فیلتر کردن سایت‌های خبری فاقد مجوز

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد در بخش دیگری از سخنانش فعالیت پایگاه‌های خبری فاقد مجوز را، بلیه‌ای مزمن خواند و با اشاره به تضییع حقوق رسانه‌های حرفه‌ای از سوی این دسته از سایت‌ها، از مذاکرات با وزارت ارتباطات برای فیلتر کردن سایت‌های خبری فاقد مجوز خبر داد.

انتظامی در ادامه در مورد فعالیت‌ خانه‌های مطبوعات هم گفت: در اکثر استان‌ها خانه‌های مطبوعات با مدل و اساسنامه‌های جدید شکل گرفته است و مطابق با این اساسنامه‌ها، تنها کسانی که در رسته‌های مختلف تحریریه که به فعالیت خبری منتهی می‌شود، امکان حضور در انتخابات خانه‌های مطبوعات را دارند.

اظهار تاسف معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد از اجرای حکم شلاق برای دو خبرنگار

وی که در جمع مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌های کشور سخن می‌گفت، در واکنش به گلایه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز از صدور و اجرای حکم شلاق برای دو روزنامه‌نگار این استان در ماه‌های گذشته، اظهار تأسف کرد و گفت: این مسئله مایه تأسف است و ما باید این قبیل موارد و معضلات را با مراجع مختلف حل و فصل کنیم.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد همچنین تاکید کرد: در قانون جزایی برای تخلفات مطبوعاتی، مجازات‌های جایگزین مانند جریمه‌های نقدی و مواردی دیگر پیش‌بینی شده است و باید به سمت جایگزینی این احکام با مواردی از قبیل شلاق زدن و امثالهم، حرکت کرد.

امسال در موضوع آموزش خبرنگاران هیچگونه محدودیت مالی نداریم

انتظامی همچنین از تأکید و برنامه معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تقویت بنیه آموزشی و همچنین پژوهشی رسانه‌ها و به ویژه نشریات محلی سخن گفت و یادآور شد: ما در زمینه آموزش به اهالی خبر و رسانه در استان‌ها، امسال و انشاءالله سال‌های بعد، به هیچ وجه محدودیت مالی نداریم و آماده هر گونه همکاری و کمک به استان‌ها در این رابطه هستیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها