گفت وگوی صالح علاء با کاریکاتوریست مطبوعاتی ایران

کاریکاتوریست روایتگر زندگی است

مدیرمسئول، صاحب امتیاز و سردبیر مجله طنز و کاریکاتور، در گفت وگو با صلاح علاء در برنامه آب و تاب گفت: کاریکاتوریست روایتگر زندگی است که غم ها و شادی ها را منعکس می کند.
کد خبر: ۹۲۴۶۰۱
کاریکاتوریست روایتگر زندگی است

به گزارش جام جم آنلاین ، جواد علیزاده، کاریکاتوریست انقلابی کشورمان، این هفته مهمان شبکه رادیویی تهران بود و با محمد صالح علاء درباره دوران کودکی اش و چگونگی ورود و سکوی پرتابش به این حرفه صحبت کرد. از به تصویرکشیدن بخش هایی از تاریخ ایران که دوران انقلاب و دفاع مقدس را بازگو کرد. از نگاهی که علیزاده به سوژه هایش دارد و آثاری که در جشنواره های داخلی و خارجی موفق به دریافت جایزه شده اند و از کارهای جدیدی که این روزها کاریکاتوریست در دست دارد.

صالح علاء معتقد است: کاریکاتور همیشه چیز شادآوری نیست که بخنداند، تلخ اما تسهیل دهنده است. برخی کاریکاتورها مانند رمان یا شعر می مانند و دارای لایه های بسیاری هستند، به نظرم موضوعی در عالم نیست که یک کاریکاتوریست به آن نپردازد.

کاریکاتوریست مطبوعاتی ایران هم معتقد است: کاریکاتور انعکاس دهنده شادی ها و غم های زندگی است، برخی معتقدند با کاریکاتور فقط باید خنداند، اما من معتقدم کاریکاتور طنز تلخ است، جز خنده جنبه مهم دیگری دارد که بسیار حائز اهمیت است. کاریکاتوریست روایتگر زندگی و روایتگر غم ها و شادی هاست.

علیزاده در پاسخ به پرسش صالح علاء درباره رضایت از حرفه اش گفت: من حرفه ام را خیلی دوست دارم منتها نه از لحاظ شرایط اقتصادی، البته فرصتی هم برای تغییر شغل نیست. از سال ۱۳۶۹ تاکنون مدیرمسئول، صاحب امتیاز و سردبیر مجله طنز و کاریکاتور هستم، اما در حال حاضر مجله با ضرر منتشر می شود و من پشیمان نیستم، شاید هیچ شخص دیگری این کار را انجام ندهد و این مسئاله نشان دهنده این که عاشق کارم هستم.

کاریکاتوریست انقلابی در پاسخ به این پرسش که موقعیت کاریکاتوریست ها در کشور ما در چه سطحی است، افزود: خیلی هم بد نیست، در همه جای دنیا اکثر کاریکاتوریست ها یک شغل دیگر هم دارند، با وجود نبود قانون کپی رایت و نامشخص بودن تعرفه های حق الزحمه ای ها و پایین بودن آنها، کاریکاتوریست های ما شریف ترین آدم ها هستند که عاشقانه و با علاقه بسیار کارشان را ادامه می دهند.

بنا براین گزارش، جواد علیزاده کاریکاتوریست ایرانی، متولد ۱۳۳۱ در اردبیل است و کشیدن کاریکاتور را از سال ۱۳۵۰ در مجله کاریکاتور شروع کرد.

علیزاده در ایام انقلاب، کاریکاتوریست سیاسی روزنامه کیهان بود و آثار بسیاری را با موضوع انقلاب و دفاع مقدس به تصویر کشیده است که در نشریات همان دوران از جمله کیهان و بخشی از این آثار در کتاب «طنز موشکی» به چاپ رسیده است. آثاری که مربوط به بخشی از تاریخ ایران می‌شود و نسل جوان می‌تواند با دیدن این آثار سیر تاریخی جنگ تحمیلی را از آغاز تا پایان شاهد باشد.

جواد علیزاده هنوز هم فعال‌ترین کاریکاتوریست مطبوعاتی ایران است که تاکنون بیش از 30 جایزه بین‌المللی معتبر از جمله جایزه عالی کاریکاتور سیاسی سازمان ملل را دریافت کرده است و نمایشگاه‌های گروهی و انفرادی متعددی را در خارج از کشور برگزار کرده است.

او به موضوعات جنگ تحمیلی به صورت چند بعدی نگاه می‌کرد و سوژه‌هایش هم در جهت تقویت روحیه رزمندگان و مردم کشور بود و هم زوایای دیگری از اوضاع داخلی کشور را مطرح می‌کرد که بیشتر شکل انتقادی داشت.»

برنامه «آب و تاب» رادیو تهران جمعه ها از ساعت 21 با اجرای محمدصالح علاء پخش می شود که با عوامل فیلمهای سینمایی از کارگردان و تهیه کننده گرفته تا فیلمنامه نویس و بازیگران گفت وگو می کند؛ بخش هایی از دنیای کودکی، فعالیت های حرفه ای و هنری و آثار فیلم سازان و سینماگران و هنرمندانی که نقش بسزایی در ترویج فرهنگ و تاریخ این مرز و بوم دارند.

در برنامه آب و تاب نگاه های چالشی به رویاهای مهمان برنامه دارد، به رویاهای کودکی و بزرگسالی او و چگونگی به وقوع پیوسته آنهاست.

مریم کریمی - رادیو تهران

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها