به گزارش جام جم آنلاین سکته مغزی نتیجه اختلال خونرسانی به مغز و انسداد عروق است. اما ممکن است در اثر پارگی رگ و خونریزی مغزی نیز ایجاد شود.
اختلال خونرسانی در مغز موجب از بین رفتن سلولهای عصبی میشود و بسته به میزان آسیب و شدت آن ممکن است به لمس و فلج شدن بخشهایی از بدن و نیز مرگ منجر شود.
نکته حائز اهمیت این است که پس از بروز اولین علائم باید بیمار سریعا به بیمارستان منتقل شود.
سالانه تقریبا ۲۰۰ هزار نفر در آلمان سکته میکنند. این حملات ممکن است منجر به معلولیت یا مرگ شوند. پژوهشگران دانشگاه «دویسبورگ- اسن» اخیرا به بررسی علل وقوع سکته پرداختهاند.
پروفسور هانس کریستف دینر، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه اسن تاکید میکند: «بررسیها نشان میدهند که چنانچه افراد زندگی سالمتری داشته باشند حدود ۹۰ درصد از حملات اجتنابپذیر هستند».
در این پژوهش که تحت سرپرستی انستیتو تحقیقات سلامتی دانشگاه "مکمستر" در هامیلتون کانادا انجام شده است، حدود ۲۷ هزار نفر از ۳۲ کشور مختلف طی سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵ مورد بررسی قرار گرفتهاند.
طی این مدت دادههای مربوط به بیمارانی که دچار حملههای حاد مغزی شده بودند مورد پژوهش و تحقیق قرار گرفت.
برای هر یک از بیماران، فردی از همان گروه سنی و جنسیت به عنوان موردی به منظور مقایسه و کنترل در نظر گرفته شد. سپس شیوه زندگی هر دو به دقت مورد بررسی قرار گرفت تا عوامل افزایش خطر حملات شناسایی شوند.
پژوهشگران عواملی چون فشار خون بالا، کمتحرکی، چربی خون بالا، تغذیه ناسالم، اضافه وزن، مصرف سیگار، بیماریهای قلبی، مصرف بیش از حد الکل و بیماری قند را شناسایی کردهاند و معتقدند که تمامی این موارد چنانچه تحت درمان قرار گیرند خطر بروز سکته به میزان بسیار قابل توجهی کاهش مییابد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با دکتر سیما فردوسی مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با فریده شجاعی، نایب رئیس فدراسیون فوتبال وهمسر زندهیاد منصور پورحیدری
در گفت و گو با رئیس مرکز تحقیقات صدا وسیما بررسی کردیم