به گزارش جام جم آنلاین ، بخشی از خودروهای مخصوص قاچاق سوخت فعالیتی ندارند و از طریق اجاره کارت سوخت و ارسال به مناطق مرزی، درآمد نامشروعی از آنها به دست می آید؛ از این رو، برای بیمه کردن این خودروها انگیزه و ضرورتی حس نمی شود.
بر این اساس برای رویارویی با قاچاق گازوییل، یک برنامه زمان بندی برای قطع سهمیه سوخت خودروهای فاقد بیمه نامه شخص ثالث اجرا شده است.
وزارت نفت به نقل از مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گزارش کرد: سهمیه سوخت خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث براساس هماهنگی های صورت گرفته با نهادهای اجرایی از اول مردادماه به طور موقت غیرفعال میشود.
سیدناصر سجادی گفت: خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث از ششم خردادماه پیام هشدار را در زمان سوختگیری در جایگاه ها دریافت کردهاند، بنابراین زمان کافی برای رفع مشکل بیمه خود داشتهاند.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران ادامه داد: با هماهنگی های صورت گرفته میان شرکت پخش فرآوردههای نفتی، پلیس راهور و بیمه مرکزی قرار شد کارت سوخت این خودروها از اول مردادماه به طور موقت غیرفعال شود تا به رفع مشکل بیمهای خود اقدام کنند.
به گفته وی، پس از رفع مشکل بیمه شخص ثالث به سرعت کارت سوخت این خودروها فعال میشود و دوباره مجاز به دریافت سوخت از طریق کارت میشوند.
سجادی در مورد کارت سوخت سه حالت را تشریح کرد: حالت نخست، فهرست سفید است یعنی کارت هایی که در همه حال میتوانند سوختگیری کنند.
حالت دوم مربوط به فهرست خاکستری می شود که کارت سوخت آنها به طور موقت غیرفعال خواهد شد و پس از رفع مشکل بیمه ای می توانند بی درنگ وارد فهرست سفید شوند.
مرحله سوم نیز فهرست سیاه است که از وقتی کارت سوخت این خودروها باطل شود دیگر امکان سوختگیری ندارند.
وی ادامه داد: خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث از اول مردادماه وارد فهرست خاکستری می شوند و در صورت حل مشکل بیمه به فهرست سفید تغییر مکان می یابند و میتوانند سوختگیری کنند.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران درباره خودروهایی که به اشتباه در فهرست هشدار قرار گرفتهاند، گفت: خودروهایی که بیمه دارند اما پیام هشدار قطع دریافت کردهاند، میتوانند از بیست و ششم تیرماه با مراجعه به دفتر پلیس١٠+ با ارایه مدرک بیمهای از فهرست هشدار خارج شوند.
بر اساس مصوبه هیات دولت و با هماهنگی شرکت های بیمه مرکزی و پلیس راهور «ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت»، شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران از امسال وظیفه جلوگیری از عرضه نفت گاز به خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث را بر عهده گرفت و پس از ایجاد یک بانک اطلاعاتی متصل به مرکزهای اجرایی، یکصد هزار خودرو فاقد بیمه شخص ثالث شناسایی شد.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران پس از پایش بانک اطلاعاتی، ٥٣ هزار خودرو در فهرست دریافت پیام هشدار قطع سوخت قرار گرفتند و از اول خردادماه در جایگاه های سوخت هنگام سوختگیری این پیام را مشاهده کردند.
تاکنون حدود ٧٩٠ هزار کارت سوخت برای خودروهای گازوییل سوز صادر شده است.در مجموع ٩ گروه خودرویی سهمیه گازوییل دریافت می کنند که شامل ٦ گروه باری و سه گروه مسافربری می شود.
همچنین مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران اعلام کرد با اجرای طرح «پیمایش»- عرضه نفتگاز در بخش حمل و نقل با استفاده از بارنامه- از مهرماه پارسال تا پایان خردادماه امسال به طور متوسط روزانه حدود ٤٢ میلیون لیتر نفتگاز در این بخش مصرف شده که این آمار در ٩ ماه مدت مشابه سال پیش از آن روزانه ٤٨ میلیون لیتر بوده است.
سجادی اضافه کرد: با گذشت ٩ ماه از اجرای این طرح حدود 12.5 درصد کاهش مصرف گازوییل در کشور داشتیم.
طرح تخصیص سوخت به ازای پیمایش از ابتدای پارسال آغاز شد که بر اساس آن بیش از ٧٠٠ هزار خودرو گازوییل سوز، سوخت مورد نیاز خود را به صورت سهمیه بندی دریافت می کنند.
منبع: ایرنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم