هدف عربستان از ادامه بمباران شهرهای مختلف یمن، کاهش سقف چانهزنی انصارالله و تحمیل نقطهنظرات خود بر طرفهای مذاکرهکننده است.
تلاشهای ریاض برای جلو گیری از تشکیل یک کمیته بینالمللی حقیقتیاب نشان میدهد که عربستان با استفاده از نفوذ سیاسی و مالی خود طرح آتشبس 20مادهای سازمان ملل را مدیریت کرده است.
از سوی دیگر، موضوع خلع سلاح بدون قید و شرط انصارالله با مخالفت این گروه مواجه شده زیرا رهبران انصارالله مایل نیستند قبل از دریافت هرگونه تضمین بینالمللی سلاح خود را تحویل دهند.
از مسائل اختلافانگیز دیگر که به شکست روند مذاکرات کویت منجر شد روشن نبودن موضوع بازسازی یمن است که این امر نگرانیهایی برای اکثریت مردم یمن بوجود آورده است.
در طول حملات یکساله عربستان، آسیبهای شدیدی به زیر بنای اقتصادی و تاسیسات شهری یمن وارد شد.
عربستان از رهگذر تحریک هواداران عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی یمن تلاش میکند تا انصارالله را از مشارکت در ساختار آینده این کشور منع کند.
در این خصوص انصارالله بر ضرورت تشکیل یک دولت وحدت ملی با شرکت همه طیفهای سیاسی اصرار دارد در حالی که عربستان مایل نیست تا انصارالله در دولت آینده یمن نقشی داشته باشد.
منع انصارالله از مشارکت در سرنوشت ملی خود از نظراین طیف سیاسی تاثیرگذار به مفهوم خیانت به خون شهدای یمن تلقی میشود وتحت هیچ شرایطی قابل قبول نیست بنابراین مذاکرات گروههای سیاسی یمن در کویت با توجه به دخالت مستقیم عربستان در روند مذاکرات و سکوت سازمان ملل نمیتواند خروجی قابل قبولی داشته باشد و حالت نه جنگ و نه صلح برای مدتی بر یمن حاکم خواهد شد.
حسن هانیزاده - کارشناس مسائل خاورمیانه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد