مهدی قاضی پور در گفت و گو با جام جم آنلاین اظهار داشت : یکی از اقلام صنعتی که تعرفه آن برای سال 95 افزایش یافته فولاد است که چنین تصمیمی باعث افزایش قیمت تمام شده درسایر صنایع می شود و این یک لطمه برای صنایع به شمار می رود .
این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران تاکید کرد بهتر است به جای افزایش تعرفه بر روی بهره وری و صادرات واحد های صنعتی بیشتر کارصورت گیرد .
وی در پاسخ به این پرسش که در حال حاضر بهره وری واحدهای صنعتی چقدر است گفت : اندازه گیری ازمیزان بهره وری در واحد ها در حال حاضر به دلیل پراکنده بودن و متفاوت بودن زمینه فعالیت ها بسیار دقیق نیست و باید شاخص هایی برای بهره وری واحدها تعریف شود وبراساس آن به واحد ها کمک شود. بر این باورم توجه به افزایش بهره وری برای بهبود وضعیت صنایع موثر تر از افزایش تعرفه واردات است و افزایش تعرفه را خیلی موثر نمی دانم .
عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه در حال حاضر در دوران جراحی اقتصادی به سر میبریم، گفت : ممکن است در چنین شرایطی برخی صنایع رو به ورشکستگی نهند و پیشنهاد ما این است که صنایع به دنبال بازارهای صادراتی و ارتقای بهرهوری باشند که اگر به این موضوع توجه شود، بقای بنگاهها و صنایع تضمین میشود.
قاضی پور درمورد تعطیلی واحد های صنعتی نیز گفت : براساس مشاهدات میدانی که از شهرک های صنعتی صورت گرفته درحال حاضر حدود 20 درصد واحد ها فعالند وحدود 50 درصد واحد ها نیمه فعال و حدود 30 درصد واحد ها هم کلا تعطیل هستند .
نمی توان انتظار معجزه داشت
وی در پاسخ به این پرسش که اتاق بازرگانی ، صنعت و معدن چه راهکاری برای خروج از چنین وضعیتی پیشنهاد داده است گفت : پیشنهاداتی را برای آزاد سازی اقتصاد دادیم واینکه دولت باید بدهی خود را به بانکها و پیمانکاران پرداخت کند و ازآنجائیکه این کارها انجام نشده نمی توان انتظار معجزه داشت .
وی در پاسخ به این پرسش که آیا تصمیمات اتخاذ شده در ستاد اقتصاد مقاومتی دولت برای پرداخت تسهیلات به واحد های صنعتی کوچک و متوسط می تواند مشکل این بخش را حل کند خاطر نشان کرد : من بعید می دانم که درسال 95 شاهد تغییرات قابل توجهی در ارائه تسهیلات باشیم البته برخی از بانکها گفته اند که توانستند بخشی از مطالبات معوقه خودشان را وصول کنند این خوب است اما اطلاعی ندارم که مطالبات بانکها از دولت چقدرش پرداخت شده است، اگر مطالبات وصول شده باشد چه از دولت و چه از بقیه کسانی که مطالبه معوقه داشتند، آن موقع است که منابع بانکی به میزان کافی برای پرداخت تسهیلات وجود خواهد شد وآن موقع است که می توانیم انتظار داشته باشیم که تسهیلات به بخش صنایع داده شود اما اگر این اتفاق نیفتد نمی توان امید وار بود که گشایشی رخ دهد . در مورد اختصاص منابع آزاد شده از محل قطع یارانه نقدی برخی از دهک ها نیز تا زمانیکه اتفاقی نیفتند نمی توان اظهار نظر کرد .
به گفته رییس کمیسون صنعت اتاق بازرگانی برای افزایش رشد اقتصادی در کشور ، تنها آزادسازی اقتصاد میتواند ما را از شرایط فعلی نجات دهد چرا که در شرایطی که اقتصاد دستوری است و شرایط برای حضور سرمایهگذار خارجی فراهم نیست امکان رشد سخت است.
پورقاضی تاکید کرد :سرمایهگذار خارجی برای سرمایهاش حساب و کتاب دارد و وارد جایی نمیشود که دولت روی کالایشان قیمت گذاری کند و مقررات و قوانین پیچیده و بروکراتیکی داشته باشد، یا برای انجام هر کاری مسیر طولانی و غیرقابل پیشبینی را طی کند.
سیما رادمنش -جام جم آنلاین
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد