
به گزارش ایرنا، وی عصر پنجشنبه در دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مساله حل معضل بانکهای ربوی که چندسالی میشود، از طرف نهادهای مختلف از جمله مجلس شورای اسلامی در حال پیگیری است، نباید زمان زیادی صرف کند. وی گفت: در زمان حضرت امام(ره) که برای هر موضوعی فکری میشد، در مورد حل بانکهای ربوی نیز مقرر شد تا طبق نظر و اندیشه علمای اسلام از جمله شهید محمدباقر صدر عمل شود. آیتالله نوری همدانی با تاکید بر اینکه اسلام دین کار است و هر گونه کسب پول و مال را فقط در ازای کار کردن مشروع و حلال میداند، افزود: پول نباید از طریق پول بهدست بیاید؛ بلکه باید فقط از طریق کار و سرمایهگذاری کسب شود.
این مرجع تقلید در تبیین علت حرامبودن ربا براساس فقه اسلامی، تصریح کرد: اسلام نمیخواهد یک نفر در خانه بنشیند و بدون اینکه زحمت کار کردن را به خود بدهد، با سپردن پول خود به دست دیگران، مال و ثروت خود را افزایش دهد. آیتالله نوری همدانی با انتقاد از بانکهای کشور به دلیل اخذ دیرکرد بهواسطه تأخیر در پرداختها گفت: مطابق نظر همه فقها و مراجع تقلید، هر پولی که به عنوان دیر کرد گرفته میشود، ربا و حرام است.
آیتالله نوری همدانی با بیان اینکه اسلام برای حل مساله پرداخت نکردن بموقع دین، راهحل رهن و ضمانت معتبر و مورد توافق طرفین را مطرح کرده است، تصریح کرد: در اسلام فرد مرتهن و طلبکار حق دارد وقتی راهن و بدهکار دین خود را بموقع پرداخت نکرد، مالی را که از او نزد خود به عنوان گرو دارد بفروشد و حق خود را بر دارد و اضافه آن را نیز به بدهکار برگرداند.
این مرجع تقلید گفت: شخص راهن هنگام دادن رهن و گرو گذاردن مال خود نزد مرتهن و طلبکار میتواند آن را به چیزهایی مانند طلا که حمل و نقل و نگهداری آن آسان است، تبدیل کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
«جامجم» در گفتوگو با کارشناسان به بیماری گوارشی شایع شده در کشور پرداخته است