ترانه‌هایم، بچه‌های من هستند
گپ و گفت با احمد امیرخلیلی، شاعر و ترانه‌سرا

ترانه‌هایم، بچه‌های من هستند

با بیژن ارژن، شاعر و ترانه‌سرا

آیینه مهر در ایوان شمس

بیژن ارژن شاعری است که وقتی با او حرف می‌زنی هنوز هم لهجه شیرین کرمانشاهی‌اش را دارد. این شاعر در عرصه سرایش دو بیتی بسیار معروف است و شعردوستان با اشعار زیبا و ناب او آشنا هستند. با او درباره فعالیت‌های تازه‌اش گفت‌وگویی کوتاه انجام دادیم؛ فعالیت‌هایی که از انتشار کتاب تا برگزاری یک جشنواره ویژه را دربرمی‌گیرد.
کد خبر: ۸۸۷۴۵۹
آیینه مهر در ایوان شمس

این روزها مشغول انجام چه کاری هستید؟

چند کتاب در دست دارم که مشغول کار روی آن هستم. همچنین در حال برگزاری نخستین جشنواره بین‌المللی شعر پارسی آیینه مهر هستیم که امروز با برگزاری آیین اختتامیه به کار خود پایان می‌دهد.

کمی درباره کتاب‌هایتان توضیح دهید.

برای صحبت درباره همه این کارها زود است، اما یک منظومه دارم که چند سال است آن را نوشته‌ام به اسم منظومه «شیرین کرد». منظومه کردی است که نگاه دیگرگونه‌ای هم به داستان شیرین و فرهاد دارد.

بپردازیم به جشنواره «آیینه مهر». شما در این جشنواره چه سمتی دارید و این جشنواره از سوی چه نهادی برگزار می‌شود؟

این نخستین دوره از جشنواره «آیینه مهر» است. این جشنواره با همت موسسه فرهنگی و کانون ناردانه و با حمایت خیریه رهروان قائم آل محمد در حال برگزار شدن است. من هم داور و یکی از اعضای سیاستگذاری این جشنواره هستم. می‌توانم بگویم «آیینه مهر» در نخستین دوره‌اش با استقبال خوبی روبه‌رو شد و بیش از 5700 اثر به دبیرخانه ارسال شده است. به امید خدا قرار است دبیرخانه جشنواره هم دائمی باشد و هر فصل شاهد برگزاری این جشنواره باشیم. اختتامیه جشنواره امروز بعدازظهر در تالار ایوان شمس برگزار خواهد شد.

پس جشنواره خصوصی برگزار می‌شود و حمایت دولتی ندارد.

بله. همین‌طور است.

اصولا جشنواره‌های خصوصی نمی‌توانند خیلی بدون وقفه به کار خود ادامه دهند و گرفتار مشکلات مختلف می‌شوند. این اتفاق برای «آیینه مهر» رخ نخواهد داد؟

خیر. ما فراخوان دوره بعدی جشنواره را هم که قرار است اردیبهشت 95 برگزار شود، آماده کرده و بزودی منتشر خواهیم کرد. اتفاقا من تا حدی با نظر شما موافق نیستم. اصولا جشنواره‌های دولتی دستخوش تغییرات فراوان می‌شوند و جشنواره‌های خصوصی می‌توانند بدون آن‌که درگیر این سیاست‌های رایج شوند به شکل فراجناحی و فرامناسبتی به کار خود ادامه دهند. ما در این جشنواره فقط برایمان شعر مهم است و هر چند موضوعات خاصی را هم برای شرکت‌کنندگان در نظر گرفته‌ایم، اما بخش اصلی ما بخش آزاد است. چون نمی‌خواهیم شاعر در سایه مناسبت‌ها کار کند. این اتفاق همواره در جشنواره‌های دولتی رخ داده و شاهد آن بوده‌ایم. ضمن آن‌که جایزه‌های جشنواره هم از 9 میلیون تومان داریم و سعی کرده‌ایم مبلغ جایزه‌ها را تا حد توانمان بالا ببریم. کرامت شاعران بسیار بالاست و باید این موضوع هم در جوایز ادبی لحاظ شود.

به‌عنوان یک شاعر چه نگاهی به کار شاعران دارید؟

شاعران یک عمر همه زندگی‌شان را صرف نوشتن شعر می‌کنند. نوشتن شعر یعنی ادامه راه هنری که هنر اول ماست و فرهنگ و تمدن کشورمان با آن و به‌واسطه آن شناخته می‌شود. مستندات نشان می‌دهد اهل بیت ما هم با شاعران در طول تاریخ برخورد خوبی داشته‌اند و حرمتشان را نگه می‌داشته‌اند. این خود نشان‌دهنده عظمت و قدرت شعر است. زیرا شاعر با کلمات در ارتباط است و می‌تواند بی‌واسطه با خداوند حرف بزند و به عالم بالا متصل شود.

زینب مرتضایی‌فرد

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
روایت اول، شرط پیروزی

در گفت‌وگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانه‌های داخلی و معاند را بررسی کرده‌ایم

روایت اول، شرط پیروزی

مجرمان در قاب شوک

در گفت‌وگو با تهیه‌کننده مستند معروف شبکه سه اولویت‌های موضوعی فصل جدید بررسی شد

مجرمان در قاب شوک

نیازمندی ها