به گزارش جام جم آنلاین ، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز یکشنبه در نشست خبری مشترک با جان درامانی ماهاما رئیس جمهوری غنا که در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد تهران انجام شد، افزود: در جلسه خصوصی و عمومی بین هیات های دو کشور مسایل و مواردی که در روابط دو جانبه ما حایز اهمیت است مورد توجه قرار داده شد.
وی با بیان این که زمینه های فراوانی در زمینه نفت، گاز، پتروشیمی، ساخت نیروگاه ها، خدمات فنی و مهندسی و کشاورزی بین دو طرف وجود دارد، ادامه داد: در زمینه تولید لوازم خانگی و همچنین تولید سیمان و سایر مواردی که در بخش صنعت از جمله صنایع معدنی مورد توجه دو طرف بود، بحث و بررسی شد.
وی ادامه داد: گفت و گو ها بین دو طرف مختص مسایل اقتصادی نبود، بلکه شامل مسایل فرهنگی، علمی و خدمات اجتماعی هم بود.
روحانی با اشاره به فعالیت هایی که ایران در غنا دارد، گفت: دفتر جهاد سازندگی، مدرسه اهل بیت، دانشگاه اسلامی و همچنین کلینیک ایران که آنجا برای درمان مردم تلاش می کند، مورد توجه مسئولان غنا بود و آقای رئیس جمهوری ضمن مباحث خود، از فعالیت این گروه ها خوشحال بود و تشکر می کرد.
رئیس جمهوری افزود: همچنین در مورد همکاری های منطقه ای و بین المللی، مبارزه با افراط و تروریسم و مشکلاتی که آفریقا و شمال آفریقا با آن روبرو هستند، از جمله لیبی و گروه های تروریستی که متاسفانه در آفریقا در حال فعالیت هستند و مشکلاتی که کشورهایی همچون یمن و سوریه دست به گریبان هستند، بحث و تبادل نظر شد.
روحانی ادامه داد: موضوع فلسطین و حدود هفت دهه آوارگی مردم این سرزمین و مشکلاتی که امروز منطقه از این دیدگاه با آن مواجه است، جز مباحث ما بود که باید همه کشورهای جهان از جمله ایران و غنا هم در سازمان ملل و هم به عنوان دو کشور عضو جنبش عدم تعهد در این زمینه فعالتر باشند.
وی تاکید کرد: دنیا منتظر آن است که روزی بازگشت مردم فلسطین به خانه های خودشان، امنیت، زندگی و رفاه آنها را شاهد باشد.
رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: بار دیگر از رئیس جمهوری غنا و هیات همراه به خاطر سفر به ایران تشکر می کنم، وی نخستین رهبر آفریقایی است که بعد از برجام و پساتحریم به ایران سفر کرد.
روحانی اضافه کرد: امیدوارم همه اسناد قبلی ما از جمله اسنادی که در سال 2014 در کمیسیون مشترک تصویب شده اجرایی و عملیاتی شود.
غنا: روحانی پرچمدار مبارزه با افراطی گری و تروریسم است
رئیس جمهوری غنا نیز در این مراسم ، افراطی گری و خشونت را تهدیدی برای کل جهان دانست و گفت: روحانی را به خاطر پرچمداری قدرتمندانه بین المللی در مبارزه با خشونت، افراطی گری و تروریسم تحسین می کنم.
جان درامانی ماهاما افزود: متاسفانه در قاره آفریقا هم مبتلا به این مشکل هستیم. منطقه ای که در لیبی قرار دارد، فعالیت های القاعده در مغرب و همینطور فعالیت های بوکوحرام باعث بروز مشکلاتی در آفریقا شده است.
وی گفت : برای مبارزه با افراطی گری باید کار فرهنگی کرد. باید روی جوانان کار کرد؛ روی ایدئولوژی که به جوانان ارائه می دهیم، همکاری کنیم.
وی اضافه کرد: زمینه دیگر مبارزه، همکاری عملی است. با اشتراک گذاشتن اطلاعاتی که در این زمینه داریم می توانیم با گروههای تروریستی موثرتر مقابله کنیم.
رئیس جمهوری غنا همچنین با اشاره به مساله فلسطین تاکید کرد: مشکلی که فلسطینیان با آن مواجه هستند باید مورد توجه کل دنیا قرار بگیرد. فلسطینی ها باید در کشوری زندگی کنند که مرزهای امنی دارد؛ در صلح و ثبات زندگی کنند و بتوانند با راحتی و آسودگی خاطر به کارهای روز مره خود برسند.
ماهاما تصریح کرد: ما براین عقیده هستیم که تمام کشورهای دنیا با درستی و حسن نیت باید پشت میز بنشینند و درباره فلسطین صحبت کنند. ایجاد شهرکها در خاک فلسطین به حل این مشکل کمک نمی کند.
رئیس جمهوری غنا تصریح کرد: به خودم می بالم و افتخار می کنم که اولین رهبر قاره آفریقا هستم که بعد از توافق هسته ای به ایران سفر می کند و همچنین اولین رهبر کشور غنا که پس از انقلاب اسلامی به این کشور می آید.
وی گفت: ایران و غنا از روابط دیرپا و تاریخی بهره مند هستند و هر دو از کشورهای موسس و فعال جنبش عدم تعهد هستیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت