به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین ، خرید و فروش در بازار خودرو که در سالهای گذشته از نیمه بهمن و ماه پایانی سال رونق می گرفت و مردم با فرارسیدن تعطیلات نوروزی و انجام سفر اقدام به خرید خودرو نو و یا تغییر مدل آن می کردند، هم اینک چند سالی است که چنین نگاهی به این اقدام کم رنگ شده است و دلیل آنهم خارج شدن خودرو از حالت سرمایه ای و افزایش قیمت آن و کاهش قدرت خرید مردم است. فعالان بازار خودرو براین باورند بازار خودرو همچنان دررکود است و با فرارسیدن هفته های پایانی سال امیدی به بازگشت رونق به بازار خودرو وجود ندارد.
***
غلامحسن قاسمیان رییس اتحادیه صنف اتومبیل داران فروشندگان خودرو به خبرنگار جام جم آنلاین گفت : در حال حاضر بازار خودرو همچنان در وضعیت رکودی به سر می برد چرا که مردم در این تصور هستند که نرخ دلار کاهش خواهد یافت و شاید ماشین ارزانتر شود اما تا پایان سال اتفاقی در قیمت خودرو نخواهد افتاد و ما از مردم تقاضا می کنیم خرید خود را انجام دهند چون قیمت ماشین چه داخلی و چه خارجی در ماههای آینده از قیمت های فعلی کمتر نخواهد شد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا رفع تحریمها و قراردادهایی که با سازندگان خارجی بسته می شود باعث کاهش هزینه های تولید و کاهش قیمت خودرو در آینده نخواهد شد، گفت : این اتفاق در سالجاری اتفاق نمی افتد چرا که پروسه خاص خودش را دارد یعنی تا قراردادها امضا و کارهای اجرایی آن آغاز شود زمان می برد و این اتفاق در سال 94 رخ نمی دهد.
قاسمیان در مورد خودروهای وارداتی نیز گفت : درحال حاضر همه ماشین های خارجی از طریق دبی وارد کشور می شود ولی در سال 95 نمایندگان اصلی به صورت مستقیم خودرو وارد کشور خواهند کرد و احتمالا هزینه های اضافی کاهش و قیمت خودرو وارداتی کمتر خواهد شد.
هزینه های سربار خودرو باید کاهش یابد
از سوی دیگر حسین اردوخانی رییس سابق اتحادیه صنف اتومبیل داران نیز در گفت و گو با جام جم آنلاین براین باور است که هم اکنون چند سالی می شود که دیگر شاهد رونق بازار خودرو درهفته های پایانی سال نیستیم.
وی یکی از دلایل آنرا کاهش قدرت خرید مردم دانست و گفت : دومین دلیل آن بسر بردن بازاردریک وضعیت گیجی است. یعنی فردی که قصد خرید یا تعویض خودرو دارد حتی با وجود داشتن توان مالی درحالت شک به سر می برد و منتظراست تا ببینید قیمت ها درآینده دستخوش چه تغییری می شود.
وی درباره احتمال کاهش قیمت خودروهای وارداتی در پی رفع تحریم ها اظهار کرد : فقط 5 درصد مردم ما توان خرید خودورهای گران قیمت را دارند که الان به اندازه مصرف آن 5 درصد خودرو در بازار وجود دارد و بازار به نوعی اشباع هم شده است، چون به هر حال وارادت خودرو در بازار وجود داشته است و اگر نمایندگی های اصلی خودرو در کشور دایر شوند بازهم قیمت ها بستگی به تعرفه واردات خودرو دارد، اگر تعرفه واردات پایین بیاید مسلما قیمت خودرو کاهش پیدا می کند ولی از طرف دیگر مسئله ارز نیز تاثیر گذار است.
اردوخانی در ادامه گفت :فکر نمی کنم قیمت ارز به قیمت های قبلی یعنی هزار و 200 تومان بازگردد چرا که با وضعیت فروش نفت این قیمت ها امکان پذیر نیست.اگر با تک نرخی شدن ارز قیمت دلار به 3 هزارو 200 یا 300 برسد شاید روی خودروهای گران قیمت مثلا خودروهای 600 – 700 میلیون تومانی تاثیر بگذارد اما در مورد خودروهای داخلی با قیمت های 20 تا 30 میلیون تومانی اثر گذار نخواهد بود .
این کارشناس بازار خودرو با تاکید براینکه خودروسازان داخلی باید با استفاده از متخصصین هزینه های سربار خود را کاهش دهند، افزود: تنها در این صورت است که می توان قیمت ها را کاهش داد اما با این حال اگر تصور کنید خودروی داخلی که 30میلیون تومان قیمت دارد 15میلیون تومان شود، اصلا امکان پذیر نیست چون تجربه ثابت کرده در کشور ما وقتی قیمت یک کالایی افزایش می یابد دیگر پایین نمی آید.شاید هم خودروسازان برعکس تقاضای بالا رفتن قیمت خودرو را بکنند، برای اینکار نیزهمه چیز دست خودشان است، در واقع با کم کردن عرضه در نهایت به خواسته خود می رسند .
سیما رادمنش - خبرنگار جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت