یادداشت

مهارت‌های ارتباطی در قاب قصه

بعد از «همسران» و «خانه سبز» تقریبا سریالی را به خاطر نداریم که آموزش مهارت‌های ارتباطی بین اعضای خانواده و به‌خصوص زوجین را دستمایه و در مواجهه با موضوع طلاق قرار دهد. بجز این دو سریال، تقریبا عمده سریال‌های تلویزیونی در پرداختن به موضوع طلاق در سطح و لایه‌ رویی ماجرا مانده و به انعکاس داستان و ارائه گزارش‌های دراماتیک از طلاق در خانواده‌های ایرانی بسنده کرده‌اند.
کد خبر: ۸۷۴۶۷۶
مهارت‌های ارتباطی در قاب قصه

در حالی که یک سریال‌ تلویزیونی می‌تواند با استفاده از جذابیت‌های دراماتیک و البته بازیگرانی که طرفداران و پیروانی دارند، مهارت‌های ارتباطی را آموزش دهد و به‌طور غیرمستقیم، اما بسیار موثر به کاهش آمار طلاق بینجامد. میزان تاثیر یک سریال آپارتمانی بسیار ارزان که از پشتوانه علمی و کارشناسی برخوردار و مولفه‌های جذابیت را رعایت کرده باشد، بسیار بیشتر از انواع برنامه‌های گفت‌وگو محور و کارشناسی است.

چنین سریالی می‌تواند با اتکا به الگو‌برداری مخاطبان از بازیگران، جزئیات روابط خانوادگی و ریزه‌کاری‌های این روابط را به نمایش بگذارد؛ ریزه‌کاری‌هایی مانند تاثیر زبان‌بدن در کنش‌ها و واکنش‌های زوجین، نحوه استفاده از کلمات، تاثیر لحن و ادبیات بر واکنش‌های طرف مقابل، دلایلی که به مدیریت روابط تا پایان زندگی مشترک ضرورت می‌دهد، اهمیت گفت‌وگو و برقراری دیالوگ بخصوص هنگام سوءتفاهم و اختلاف‌نظر، ضرورت و فواید خوب شنیدن و گوش کردن در ارتباط زوجین، اهمیت ابراز احساسات و شیوه‌های مدیریت رابطه زوجین در زمان مداخله اطرافیان.

نظام زندگی خانوادگی که با انتخاب همسر و ازدواج آغاز می‌شود، از ابعاد و اهمیتی برخوردار است که هر بخش آن می‌تواند دستمایه یک سریال تلویزیونی باشد، به شرط آن که نویسنده‌ای کارآزموده و مطلع در کنار یک کارگردان مجرب قرار بگیرد و بازیگران هم از میان بازیگران صاحبنظر، آگاه و اهل مطالعه انتخاب شوند.

آموزش مهارت‌های ارتباطی در دوره‌ گذار خانواده ایرانی از سنت به دنیای مدرن، نیازمند آموزش‌های عمیق و علمی است و رها شدن خانواده‌ها تا زمانی که با آزمون و خطا کارکرد و شکل جدید خود را در دنیای مدرن بیابند، چند نسل را قربانی می‌کند.

آذر مهاجر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها