به گزارش جام جم آنلاین، بر اساس آمارهای رسمی تجارت خارجی کشور آذر ماه امسال بالغ بر 16 میلیون و 663هزار دلار به حجم 29 میلیون تن برنج از کشور آمریکا وارد شده است، این واردات در حالی صورت میگیرد که پیش از این در نامه الزامات اجرای توافق برجام از سوی مقام معظم رهبری در ممنوعیت واردات کالاهای مصرفی از آمریکا تأکید شده است.
اما سوالی که در اینجا مطرح میشود، اینکه کدام شرکت داخلی توانسته از آمریکا کالای مصرفی وارد کند.
یک مقام مسئول در این باره گفت: واردات این حجم کالای مصرفی که بر اساس بخشنامه وزارت صنعت ممنوع است توسط شرکت بازرگانی دولتی انجام شده است، اما مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی در واکنش به خبر واردات 16 میلیون دلار برنج از آمریکا با دفاع از این موضوع گفته است، پس از اعلام ممنوعیت واردات کالای آمریکایی حتی یک کیلوگرم برنج هم از آمریکا خریداری نشده است این میزان واردات مربوط به قبل از زمان ابلاغ بخشنامه ممنوعیت واردات کالا از آمریکا بوده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت 9 آبان ماه سال جاری در بخشنامهای تأملبرانگیز که خود جای تفسیر و تحلیل دارد، ممنوعیت واردات اقلام مصرفی از آمریکا را به سازمانهای استانی خود ابلاغ کرده بود.
واردات کالای مصرفی با توجه به ممنوعیت آن از آمریکا قابل تأمل بوده و جای تعجب دارد که نیاز به شفاف شدن ابعاد دیگر آن از سوی مسئولان وجود خواهد داشت.
یک منبع آگاه در مورد ابعاد و زوایای دیگر واردات کالای مصرفی از آمریکا گفت: طبق بخشنامه وزیر صنعت کالاهای مصرفی که جنبه نمادین حضور آمریکا در کشور دارد ممنوع بوده که احتمالاً شامل برنج نمیشود. همچنین یکی دیگر از احتمالات این واردات توافقات هستهای بوده باشد که در قبال بخشی از پولهای بلوکه شده، ایران از آمریکا برنج وارد کند. این میزان برنج با بیش از 1100 تریلر وارد ایران شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت