کمترین و رایجترین آسیب این شبکهها، اتلاف وقت اعضای خانواده است. خیلی وقتها، متاسفانه این شبکهها زمینهای برای ایجاد روابط نابهنجار بین جنسهای مخالف پدید آورده است. افشای اطلاعات محرمانه و خانوادگی و ایجاد شبهههای عقیدتی بدون آن که پاسخی به شبههها ارائه شود نیز از دردسرهای دیگری است که این شبکهها به بار آورده است.
از منظر روانی نیز استفاده بیرویه از این شبکههای اجتماعی، باعث انزوای اعضای خانواده شده و به مهارتهای ارتباطی و اجتماعی آنها آسیب میزند. همین که خیلی از افراد بدون داشتن صلاحیتهای علمی یا اخلاقی به تشکیل گروههای مجازی دست میزنند و برخی خانوادهها هم جذب این گروهها میشوند، میتواند سلامت روانی و اجتماعی خانوادهها را مختل کند.
دوستیهای فریبکارانه و غیرقابل اعتمادی که گاه بین دختران و پسران جوان به وجود میآید هم ازجمله آسیبهایی است که حضور بیضابطه در این شبکههای اجتماعی به بار میآورد. همچنین این شبکهها به سطحی شدن دانش در جامعه هم دامنزده است. برای کاهش این تبعات منفی، باید به خانوادهها آموزش داد که عضو هر گروه مجازی نشوند و بدون تحقیق، هر مخاطبی را در فضای مجازی به عنوان دوست نپذیرند.
حجتالاسلام محمدرضا سالاریفر
عضو هیات علمی گروه روانشناسی حوزه و دانشگاه
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد:
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد