عباس آخوندی در جمع خبرنگاران در خصوص پیشنهاد راه اندازی بانک تسویه اظهار داشت: ایجاد این بانک یک پیشنهاد شخصی است نه مصوبه و نظر دولت. اعلام میشود بانکهای ایران بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان دارایی سمی دارند یا اینکه قدرت وامدهی آنها کاهش یافته است. مهمترین وظیفه دولت توانمند کردن بانکها است تا در نتیجه آن، نظام بانکی بتواند به خروج کشور از رکود اقتصادی کمک کند.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ایجاد چنین بانکی در آسیای شرقی و اروپایی در بحران اقتصادی ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸، گفت: سهامداران این بانک میتوانند بخش دولتی، عمومی یا خصوصی باشند ولی مهمترین کاری که این بانک باید انجام دهد، این است که داراییهای سمی را یکجا بر عهده بگیرد و مامور وصول آنها شود تا بانکها سبک شده و قدرت وامدهی آنها افزایش یابد در حالی که در حال حاضر بیشتر وقت مدیران بانکها صرف این موضوع میشود که چگونه داراییهای سمی را تسویه کنند.
به گزارش مهر، وی درباره میزان اثرگذاری تسویه داراییهای سمی بانکها در قدرت وامدهی بخش مسکن آنها گفت: مهم نیست که بانکها به چه بخشی وام بدهند، مهم این است که میزان نقدینگی بانکها برای وامدهی بسیار پایین است و اگر قدرت وامدهی بانکها افزایش یابد تسهیلات خرید مسکن نیز افزایش مییابد.
آخوندی تصریح کرد: در همین حال، تسویه دارایی سمی بانکها در کاهش نرخ سود تسهیلات نیز اثرگذار است. اگر نرخ بهره تسهیلات از تورم بالاتر باشد، گرایش سرمایهگذاری در بخش واقعی اقتصاد کاهش مییابد و سرمایهها به سمت بخش غیرواقعی اقتصاد حرکت میکند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفت و گو با دکتر محمدهادی همایون روند«ظهور» را از آغاز تاریخ تا بازه کنونی بررسی کرده ایم
عزیز حسنویچ، مفتی اعظم کرواسی در گفتوگو با «جامجم»مطرح کرد