
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
واقعیت این است که با ورود بخش اعظمی از هجمهها و توطئههای نظام سلطه علیه ایران به حوزه جنگ نرم، ایجاد تفرقه قومی با استفاده از شبکههای ماهوارهای و مجازی هرچه بیشتر در کانون توجه آنها قرار گرفته است. مستندات فراوان نشان میدهد دشمن برای ایجاد تفرقه قومی در میان همه اقوام ایرانی تلاش میکند. یکی از این اقوام، آذریهای ایران هستند که سابقه درخشان و غرورآفرین آنها در حمایت از تشیع و تمامیت ارضی ایران، بغض و کینه عجیبی در دل دشمنان ایران اسلامی ایجاد کرده است.
تفرقه قومی برای تضعیف ایران
از نظر تئوریسینهای آمریکایی بهویژه نئوکانها، برای ضربه زدن به ایران و تضعیف جایگاه علمی و منطقهای آن، باید از ابزار ایجاد تفرقه قومی سود جست. چنانچه براندا شافر، از مستشاران سیا و رئیس مرکز مطالعات خزر در دانشگاه هاروارد در کتاب مرزها و برادری بر لزوم بهرهگیری از آذریها برای تغییر رژیم در ایران تاکید کرده است.
در چنین فضایی بود که به ویژه از دوره دوم بوشِ پسر، اقدامات گستردهای از سوی سازمان سیا و پنتاگون برای ایجاد نارضایتی در میان آذریهای ایران در دستور کار قرار گرفته است. اولین گام جدی در این روند، تاسیس و تقویت یک شبکه تلویزیونی تجزیهطلب ضدایرانی به زبان آذری به نام گون آذ تیوی در سال 2005 بود که در شیکاگوی آمریکا مستقر شد و سازمان سیا آن را اداره میکند. رئیس مزدور این شبکه احمد اوبالی است که سالها در جمهوری آذربایجان، ترکیه و آمریکا ساکن بوده و به مهرهای برای سازمان سیا تبدیل شده است؛ فردی با سابقه سیاه از دوران جوانی که شبکه معاند تحت رهبری وی اخیرا با توهین به اهلبیت(ع)، چهره شیطانی خود را هر چه بیشتر به نمایش گذاشت. مدتی قبل از تاسیس گون آذ تیوی، آویگدور لیبرمن وزیر امورخارجه سابق رژیم صهیونیستی در دیدار با دبیرکل ناتو، ضمن تشریح سیاستهای این رژیم برای بهرهبرداری از جمهوری آذربایجان، از توافق برای تاسیس شبکه تلویزیونی آذری زبان خبر داده بود.
آمریکا و تحریک آذریهای ایران
آمریکاییها برای پیشبرد سیاست تفرقه قومی در میان آذریهای ایران، همان طور که توماس مک اینری، معاون سابق ستاد نیروی هوایی این کشور در مقالهاش در ویکلی استاندارد توصیه کرده بود، تلاش کردند از اشتراکات و پتانسیلهای موجود در جمهوری آذربایجان برای تحریک آذریهای ایران استفاده کنند. در این راستا با موافقت و همراهی دولت باکو، شبکه تجزیهطلب گون آذ تیوی در باکو استودیوی مجهزی تأسیس و آرشیو شبکه دولتی جمهوری آذربایجان (آذ تیوی) و همچنین آرشیوهای تلویزیونهای اجتماعی و فرهنگی این کشور در اختیار این شبکه تجزیهطلب قرار گرفت.
در عین حال دهها گروهک، حزب و تشکل تجزیهطلب و ضدایرانی در جمهوری آذربایجان از جمله داک، بزقورد، باب، گاموح، جبهه خلق آذربایجان واحد، همبستگی شهروندی، امید و جنبش رستاخیز ملی مستقر شدهاند که توسط دفتر منطقهای آمریکا (موسوم به دفتر امور ایران در باکو) هماهنگ و حمایت میشوند. آنها زنجیرهای از رسانههای تجزیهطلب را تشکیل دادهاند که برای پرورش و جذب عناصر قومگرا در مناطق آذرینشین ایران فعالیت میکنند. تظاهرات اخیر قومگرایان درمقابل سفارت کشورمان در باکو نیز توسط همین عوامل سازماندهی شده بود.
روابط پنهانی سیا و پنتاگون با قومگرایان آذری
بر این اساس جای تعجب نیست که سیمون هرش، روزنامهنگار افشاگر آمریکایی در مقالاتی با عنوان «گام بعدی» در نیویورکر فاش کرد که سیا و پنتاگون، روابط پنهانی با قومگرایان آذری برقرار کرده و از آنها خواستهاند، طرحهایی برای ایجاد تنش در مناطق آذرینشین اجرا کنند، حتی اسکات رتیر، تئوریسین آمریکایی سال 2006 طی مقالهای در الجزیره نوشت، سیا و نیروهای ویژه آمریکا، برای شوراندن آذریهای ایران، عناصر قومگرا را در جمهوری آذربایجان آموزش میدهند. از صدها شبکه که برای ایجاد تفرقه قومی و مذهبی در ایران فعالیت میکنند، برخی نظیر گون آذ تیوی و جان آذ تیوی، ویژه ایجاد نارضایتی در میان آذریزبانان ایران هستند. این شبکهها ماموریت دارند، به صورت روزمره و با دروغپردازی از به اصطلاح ستم تاریخی علیه آذریهای ایران سخن گویند و از همه امور حتی بازیهای ورزشی برای تحریکات قومی سوءاستفاده کنند، اما یکی از اهداف اصلی تاسیس آنها، بهرهبرداری از خلأها و خطاهای سهوی و ناگهانی داخلی است. بر این اساس نیز جنجالآفرینی شبکههای وابسته به نظام سلطه علیه خطای غیرقابل اغماض در برنامه طنز فیتیله ابعاد گسترده سرمایهگذاری دشمن در این حوزه را بار دیگر عیان ساخت. شبکههای وابسته به سیا که شبکه تکفیری و سعودی العربیه نیز به آنها پیوسته بود، با استفاده از ترفندهای مختلف عملیات روانی و نیز شعارسازی با محوریت تجزیه طلبی کوشیدند، طرحی برای تفرقه قومی در کشور عزیزمان کلید بزنند.
همصدایی العربیه و گون آذ تیوی
در حالی که سازمان استخبارات سعودی، با تاسیس اداره ویژه رفاوض، به جنگ شیعیان آمده و مفتیان وهابی با لفظ رافضیهای صفوی، ایرانیان ازجمله آذریها را تکفیر و ریختن خونشان را مباح و بلکه واجب اعلام میکنند، همصدایی العربیه ـ گون آذ تیوی در هتاکی علیه ایران اسلامی و مقدسات شیعه قابل تامل است. دشمن تلاش دارد با نزدیک شدن به موعد انتخابات مجلس، فضا را ملتهب سازد و در این مقطع حساس، روی اظهارات کسانی که تلاش دارند از هر حادثه بهرهبرداری انتخاباتی کنند، حساب باز کرده است . با وجود این، چنانچه رهبر معظم انقلاب، سال 1385 نیز فرموده بودند: دشمنان این ملت مانند همیشه با تحلیل غلط در منطقهای گام گذاشتند که محور و صاحب انقلاب است، بنابراین سوءاستفاده دشمن نیز همانند گذشته محکوم به شکست شد. در این ارتباط نیز بصیرت مردم غیور و همیشه در صحنه استانهای آذرینشین ایران به همراه برخورد منطقی صداوسیما در عذرخواهی از آذری زبانان شریف کشور و بهخصوص تاکید ریاست سازمان صداوسیما بر این که این خطا نابخشودنی است، باعث شد آخرین تیر ترکش دشمن به سنگ بخورد.
عذرخواهی به موقع صدا و سیما
در شرایطی که در گذشته برخی دستگاهها برای خطای محرز خود حاضر به عذرخواهی از محضر ملت نشدهاند، عذرخواهی به موقع صداوسیما به خاطر خطای ناشی از سهلانگاری آن هم در سه سطح عوامل برنامه، معاون سیما و ریاست سازمان نشان داد،از این منظر نیز صداوسیما دانشگاه عمومی است.
شک نیست که نتیجه سیاستهای مزورانه شبکههای وابسته به آمریکا و صهیونیسم برای تفرقه قومی چیزی جز افزایش انزجار از این کشور نخواهد بود، همان طوری که مایکل مک فول، اندیشمند آمریکایی در مقالهاش با عنوان استراتژی برد ـ برد پیشبینی کرده بود، تلاش واشنگتن برای تحریک قومی در ایران باعث افزایش تنفر مردم این کشور از آمریکا خواهد شد.
دلارهای آمریکایی در خدمت تفرقههای قومی
بخش قابل توجهی از بودجه 75 میلیون دلاری که کنگره آمریکا در سال 2006 علیه ایران اختصاص داد، در اختیار گون آذ تیوی قرار گرفت و همان سال در جریان تحریک احساسات قومی و در اعتراض به چاپ کاریکاتوری موهن در یکی از روزنامهها، این شبکه ماهوارهای آذریزبان بهعنوان پیاده نظام جنگ روانی آمریکایی ـ صهیونیستی عمل کرد که البته این توطئه با هوشیاری مردم غیور استانهای آذرینشین خنثی شد. اختصاص بودجه کنگره آمریکا برای تبلیغات ضدایرانی در سالهای اخیر بهشدت افزایش یافته که بخش اعظمی از آن مختص تحریکات قومی است.
احمد کاظمی
مدیر پژوهشهای کاربردی برون مرزی صداوسیما
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد