از گذشتههای دور خصوصا با ورود دین مبین اسلام به کشور عزیزمان، این رویه تداوم داشته و همواره کتاب و کتابخوانی شاخصه و آذین حاکمیتهای شکل گرفته در این سرزمین بوده است.
امروزه که دنیا در دامنه تغییرات وسیع و در مسیر پرسرعت تحولات قرار گرفته و هر روز در زمینههای مختلف شاهد دگرگونیهای بزرگ و ظهور و بروز پدیدههای گوناگون هستیم، کتاب و مطالعه مفید بیش از پیش اهمیت و ارزش مییابد، به گونهای که هماکنون یکی از شاخصهای اصلی توسعه جوامع به شمار میرود. هر کتاب مملو از دانش و آگاهیهایی است که بر اثر پژوهش، تجربه و یافتههای جدید نگارنده یا نویسندگان آن شکل گرفته و خواننده با مطالعه و تتبع در آن میتواند بخش زیادی از نیازهای خود را برطرف کند.
مسائل و مقتضیات زندگی امروزی ایجاب میکند تا مردم با افزایش آگاهی و دانش خود نسبت به مسائل جاری، بهتر بیندیشند و فکر کنند و با تصمیمات خردمندانه بتوانند از موانع مختلف در مسیر زندگی به سلامت عبور کرده و خود را در جریانی صحیح و مطلوب قرار دهند و کتاب خوب، عنصری موثر و قابل اطمینان در این خصوص است.
وجود کتب متنوع و متعدد، آموزنده و پنددهنده که هر ذائقهای را اشباع میکند و سبب انتقال تجربیات ارزنده به خوانندگان میشود، فرصتی است گرانبها که باید به آن توجه وافر مبذول داشت.
با توجه به گستره نفوذ رسانه ملی و فراگیری آن در کل کشور همچنین قدرت اثرگذاری آن بر مخاطبان، تبلیغات و اطلاعرسانی درخصوص معرفی کتابهای مختلف و مورد نیاز مردم در برنامههای متعدد صداوسیما میتواند کمک شایانی به آشنایی مخاطبان با کتاب و تازههای نشر باشد و آنها را بیشتر به مطالعه مفید ترغیب و علاقهمند کند.
خوشبختانه توجه به این مقوله را در اکثر برنامههای شبکههای سراسری و استانی صداوسیما شاهد هستیم. هماینک پردازش به کتاب و کتابخوانی و ترویج فرهنگ مطالعه مفید که مورد تاکید رهبر فرزانه و خردمندمان است جزو اصول برنامهسازی قرار گرفته و ناظر به تعمیم آن در ساختارهای مختلف برنامهسازی هستیم.
اما پیشنهاد به برنامهسازان محترم این است که با اقدامات نوآورانه خود و ایجاد جذابیت و گنجاندن نشانههای کوچک و بزرگ از کتاب در برنامهها، نسبت به معرفی کتب مطلوب و غنی و ترویج کتابخوانی و افزایش سرانه مطالعه مخاطبان کمک نمایند تا از این طریق شاهد گرایش طیف وسیعی از مردم به این عمل متعالی و فرهنگ غنی باشیم. انشاءالله
احمد مهدوی
مدیرکل صداوسیمای مرکز خراسان شمالی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت