به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، پوست مصنوعی تولید شده در دانشگاه صنعتی شریف یکی از 10 طرح فناورانه ای بود که روز گذشته 26 آبان ماه با حضور دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در این دانشگاه رونمایی شد.
این طرح با حمایت دفتر توسعه و انتقال فناوری دانشگاه صنعتی شریف طراحی و تولید شده است.
کارشناس ارشد دفتر توسعه و انتقال فناوری دانشگاه صنعتی شریف به کاربرد پوست مصنوعی در ترمیم زخم های عمیق به ویژه سوختگی های شدید و زخم های بیماران دیابتی اشاره کرد.
مریم اشکبوس با بیان اینکه پوست مصنوعی به روش الکترولیستی تهیه شده است، افزود: در تهیه این پوست از پلیمرهای ویژه ای استفاده شده و داروهای خاصی هم در آن وجود دارد.
وی توضیح داد: سلول ها به صورت زنده می توانند روی بستر پوست مصنوعی قرار گیرند و داروها روی آنها تزریق شوند.
اشکبوس به برخی ایرادات نمونه های قبلی پوست مصنوعی اشاره کرد و افزود: نمونه های قبلی که در بازار هستند یا دچار عفونت می شوند و یا بدن بیمار، آنها را پس می زند و بستر مناسب برای رشد سلول ندارند ولی نمونه های تولید شده فعلی، به خاطر داشتن خواص پزشکی و مهندسی در کنار یکدیگر، بستر مناسبی برای رشد سلول و ترمیم زخم و بافت فراهم می کند.
به گفته کارشناس ارشد دفتر توسعه و انتقال فناوری دانشگاه صنعتی شریف، نمونه های آزمایشگاهی پوست مصنوعی به مرحله تولید رسیده و تست های آزمایش حیوانی بر روی آن انجام شده است که نتایج این تست ها بسیار مطلوب بوده است.
پوست مصنوعی بعد از انجام آخرین تست های حیوانی و گرفتن تاییده های لازم، بر روی نمونه های انسانی آزمایش خواهد شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت