بعد از وقوع ال‌نینو در هفته گذشته

5 پالایشگاه گاز به مدار بازگشت

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اعلام این که چهارشنبه گذشته،‌ پنج پالایشگاه گاز کشور از مدار خارج شد، گفت: رعد و برق و بارندگی، باعث شد روند تولید گاز در کشور با اختلال ایجاد شود که با مدیریت توانستیم از قطعی سراسری گاز مشترکان خانگی و تجاری جلوگیری کنیم.
کد خبر: ۸۵۷۲۲۴
5 پالایشگاه گاز به مدار بازگشت

حمیدرضا عراقی،‌ مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با حضور در غرفه روزنامه جام‌جم نمایشگاه مطبوعات به خبرنگار جام‌جم گفت، در سال گذشته هیچ مشکلی بابت کمبود گاز در کشور وجود نداشت، اما سال 92 به دلیل حجم برفی که در شمال کشور آمد، برق و آب منطقه قطع شد. همه شاکر بودیم که گاز قطع نشد زیرا اگر قطعی رخ می‌داد، ممکن بود به دلیل سرما اتفاق ناخوشایندی رخ دهد و جان هموطنانمان به خطر بیفتد.

سیل ایلام، از نشانه‌های ال‌نینوست

وی با اشاره به شروع پدیده ال‌نینو در کشور افزود: سیلی که در ایلام آمد، از نشانه‌های ال‌نینوست چراکه چنین بارندگی‌ای در ایلام سابقه نداشته است. ال‌نینو سرد بودن هوا نیست بلکه پیچیدگی جوی است. علاوه بر آن بارندگی‌های رخ داده در دو سه هفته گذشته در شمال کشور و آبگرفتگی و آب بردگی فراوانی داشتیم و لوله‌ها نیز در معرض خطر قرار گرفت که همه از نشانه‌های این پدیده است.

مدیرعامل شرکت ملی گاز، اوج مصرف گاز کشور را در دی ماه دانست و گفت: دی ماه نقطه سرد کشور است یعنی طی این ماه در ایران بیشترین مصرف خانگی و تجاری را داریم که حالا ال‌نینو را هم به آن اضافه می‌کنیم.

عراقی با تاکید بر این که امسال سال خاصی است چراکه پدیده ال‌نینو در ایران رخ می‌دهد، اظهار کرد: برای آمادگی با این پدیده جوی تدبیر می‌کنیم و تقدیر نیز با خداوند است و ان‌شاءالله خداوند تدبیر ما را موثر واقع می‌کند تا مردم امسال از امنیت انرژی برخوردار باشند.

این مقام مسئول، شروع پدیده ال‌نینو را از دی ماه در کشور نادرست دانست و خاطرنشان کرد: نشانه‌ها حاکی است، پدیده ال‌نینو در کشور شروع شده و معلوم نیست در چه زمان‌هایی به اوج برسد، اما می‌توان اذعان کرد دی ماه نقطه سرد کشور است و در این ماه، بیشترین مصرف خانگی و تجاری را در ایران داریم و حالا اگر ال‌نینو هم به آن اضافه کنیم، پیچیدگی کار بسیار بیشتر می‌شود.

از مدار خارج شدن 5 پالایشگاه

مدیرعامل شرکت ملی گاز، با بیان این که رعد و برق و آبگرفتگی باعث قطعی پنج پالایشگاه گاز در روز چهارشنبه گذشته شد، تصریح کرد: چهارشنبه هفته گذشته، پنج پالایشگاه تولید گاز کشور از مدار خارج شد که این یعنی فاجعه؛ اما باتوجه به این که شبکه سراسری گاز در کشور را ایمن کردیم با روش‌های مختلفی برای تامین گاز، چهارشنبه و پنجشنبه گذشته از قطعی گاز در کشور جلوگیری کردیم و از پنجشنبه نیز کمبود گاز مرتفع شد.

معاون وزیر نفت درباره پالایشگاه‌های تولید گازی که بارندگی باعث از مدار خارج شدن آنها شده بود، اظهار کرد: سه پالایشگاه از مجتمع گاز در پارس جنوبی به دلیل قطع نیروگاه بعثت ناشی از رعد و برق از مدار خارج شد، ضمن این که بارندگی پالایشگاه جم و پالایشگاه پارسیان 2 را نیز به مدت سه تا چهار ساعت از تولید خارج کرد.

وی که رسانه‌ای کردن قطعی روند تولید گاز در کشور را در روز چهارشنبه درست ندانست، تصریح کرد: این اتفاق‌ها چیزی نبوده که منتقل کنیم. با کنترل‌ها، مدیریت و تمهیدات فنی چند ساعته توانستیم دوباره پالایشگاه‌های از مدار خارج شده را به مرحله بهره‌برداری برسانیم و با بالانسی که در شبکه شهری و در خطوط انتقال بین شهری داریم، توانستیم با رد و بدل کردن گاز، کاری کنیم که مردم هیچ احساسی نکنند.

دی ماه نقطه سرد کشور است و در این ماه، بیشترین مصرف خانگی و تجاری را در ایران داریم

مدیرعامل شرکت ملی گاز در باره وضعیت فعلی تامین گاز در کشور گفت: تولید گاز در کشور طی یکی دو سال اخیر بسیار بالاتر رفته و با بهره‌برداری از فازهای 12، 15، 16، 17 و 18 پارس جنوبی مشکلی بابت تامین گاز در کشور وجود ندارد، ضمن این که خطوط لوله انتقال وسیعی را به بهره برداری رساندیم که بتواند گاز را به داخل کشور منتقل کند.

وی همچنین درباره تامین کسری گاز کشور از طریق واردات در مواقع بحرانی افزود: ایران قرارداد درازمدتی با ترکمنستان دارد، ضمن این که هم اکنون رابطه خوبی با ترکمنستانی‌ها پیدا کرده‌ایم و بحث‌های خوبی نیز در باره بعد از برجام با آنها انجام دادیم. بنابراین امیدواریم اتفاق خاصی رخ ندهد و شاهد واردات گاز از ترکمنستان در مواقع بحران فصل سرد امسال باشیم.

رفع مشکل داعش تا اسفند

عراقی با بیان این که فاز نخست صادرات گاز ایران به بغداد تمام شده است، گفت: با توجه به شرایط فعلی و وضعیت ناامنی که به دلیل پدیده داعش در منطقه وجود دارد، طرف‌های عراقی چهار تا پنج ماه وقت خواسته‌اند برای آماده کردن نیروگاه و خط انتقال خود. براساس برنامه‌ریزی انجام شده، آخر اسفند یا اوایل فروردین سال آینده برای صادرات گاز به بغداد در فاز نخست آن آماده‌ایم.

مدیرعامل شرکت ملی گاز، صادرات گاز به عراق را در بغداد سه فاز دانست و اظهار کرد: فاز نخست صادرات گاز به بغداد آماده است و فاز دوم نیز شش ماه بعد از به بهره‌برداری رسیدن فاز نخست و فاز سوم هم شش ماه پس از فاز دوم آماده می‌شود که حجم بالاتری از صادرات گاز را شامل می‌شود.

وی افزود: در فاز نخست، هفت میلیون مترمکعب گاز به عراق صادر می‌شود، ضمن این که این مقدار در فاز دوم به 10 میلیون مترمکعب، در فاز سوم به 18 میلیون مترمکعب و در فاز چهارم بین رقم 20 تا 35 میلیون مترمکعب می‌رسد.

معاون وزیر نفت، بهره‌برداری از فازهای بعدی را نیازمند اضافه کردن تعدادی اتصالات و احداث خطوط انتقال گاز دانست و گفت: طرف عراقی می‌گوید، چهار تا پنج ماه دیگر برای بهره‌برداری از فاز اول صادرات گاز به بغداد آماده می‌شوند.

شروع صادرات گاز به بصره از سال 96

عراقی درباره آخرین وضعیت صادرات گاز ایران به عراق از مسیر بصره اظهار کرد: برای فاز نخست صادرات گاز به عراق از مسیر بصره به یک سال و اندی زمان نیاز است که با بهره‌برداری از آن هفت میلیون مترمکعب گاز صادر می‌شود، ضمن این که یک سال و نیم دیگر، فاز دوم آن به بهره‌برداری می‌رسد تا رقم صادرات گاز از این مسیر به 14 میلیون مترمکعب برسد و بعد از یک و نیم سال پیش‌بینی ما این است که به سقف سوم نیز می‌رسیم. یعنی یک سال و نیم بعد می‌توانیم با سقف موجود، صادرات گاز داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت ملی گاز با بیان این که قرارداد صادرات گاز به عمان را وزیر شخصا امضا می‌کند، گفت: وزیر نفت روز چهارشنبه گذشته به من گفت، برای آغاز بخش خشکی این پروژه سریعا اعلام آمادگی کنیم تا کار آغاز شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها