به نظر میرسد برای حل این مشکل هرچه زودتر باید اتاق فکری تشکیل شود،زیرا برای حل این مساله باید تمام جوانب را بررسی کرد یعنی باید از کمک جامعهشناسان، کارشناسان گردشگری، محیطزیست، نیروی انتظامی و قوهقضاییه بهره گرفت تا نتیجه مطلوب و راهحل عملی حاصل شود.
آنچه برای حل شکار بیرویه پرندگان مهاجر باید به آن توجه داشت حل گام به گام و تدریجی این مساله است.برای نمونه ابتدا باید روی جمعآوری تورهای هوایی تمرکز کرد، زیرا این تورها انواع و اقسام پرندگان را به دام میاندازد. برای این کار باید با دامگاهداران صحبت و آنها را توجیه کرد که استفاده از تورهای هوایی برای شکار پرندگان اقدامی غیرقانونی است.در مرحله بعد سازمان محیطزیست باید دامگاهداران را آموزش دهد و گونههای در معرض خطر را به آنها معرفی کند تا گونههای در معرض تهدید شانس بیشتری برای زنده ماندن پیدا کنند.
سازمان حفاظت محیطزیست در فریدونکنار اراضی زیادی دارد که صیادان در این مناطق نیز دام هوایی کار گذاشتهاند. به همین دلیل سازمان محیطزیست میتواند پاکسازی اراضی را از زمینهای خود شروع کند.
افزون بر این، کوچ سالانه هزاران پرنده به شمال کشور فرصتهای بسیاری را در اختیار جوامع محلی قرار میدهد. برای نمونه اگر این مناطق به محل امنی برای پرندگان بدل شود، میتوان این مناطق را تبدیل به سایتهای پرندهنگری کرد و از طریق گردشگری برای جوامع محلی درآمد پایدار ایجاد کرد.
هوشنگ ضیایی
کارشناس حیات وحش
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد