به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس، علیرضا زاکانی بعد از ظهر امروز در جمع دانشجویان اصفهان گفت: وقتی راجع به ما و آمریکا صحبت میشود در حقیقت باید نسبت به شرایطی که داریم و همچنین پیشینه آن صحبت کنیم.
وی در ادامه افزود: نخست اینکه ما معتقدیم آمریکا دشمن حقیقت و عدالت است و دوماً به دنبال جهانی استثمار شده است و در مقابل او هرکه مخالفت کند برخورد خواهد کرد و ابایی از این ندارد که برخورد در چه سطحی باشد.
نماینده مردم تهران ادامه داد: از طرفی ما انقلاب اسلامی و نگاه جهانی را دنبال میکنیم. اگر ایران اسلامی را الگو بسازیم، در همه عرصهها میتوانیم یک الگوی درست معرفی کنیم.
زاکانی در ادامه به بیان تفاوتهای ایران و آمریکا قبل از انقلاب اسلامی پرداخت و اظهار داشت: نکته سوم این است که ما کجائیم و آمریکا کجاست، آمریکا یک ابرقدرت بد که میتوانست اثرات نقطهنظرات خود را در هر جای دنیا ببیند و ما ملتی استعمار زده بودیم که از همه ابعاد قله پیشرفت جهانی را نظارهگر بودیم. ملت ایران به واسطه اسلام و بصیرت بالا این انقلاب را به پیروزی رساند و الگو و نمونه شد.
وی ادامه داد: اما اکنون آمریکا دچار مشکل شده است و در داخل مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دارد، ولی ایران تأثیرات منطقهای و جهانی داشته و پیشرفت کرده است.
زاکانی افزود: آمریکاییها 6 مرحله تقابل با ایران داشتند، مرحله اول تقابل سخت بود، مرحله دوم جنگ نرم و شبیخون فرهنگی بود که اذعان کردند ما در زمینه مقابله سخت در مقابل ایران شکست خوردیم و باید به سمت تغییر باورها و آنچه که این انقلاب را نگه داشته است برویم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مرحله سوم انشقاق درون حکومت، مرحله چهارم ورود برای شکاف در بطن جامعه، مرحله پنجم ایجاد تحریم دقیق و هوشمند و مرحله ششم محصورسازی و درونی کردن کردن انقلاب بوده است.
وی اظهار داشت: در ایران هر کاری کردند نتوانستند موفق شوند، در تمام این زمینهها ما دچار هزینه شدیم، ولی آنها شکست خوردند.
نماینده مردم تهران تأکید کرد: در زمینه تحریمها قصد داشتند یک انقلاب از درون را شاهد باشند که نتوانستند و به اعتراف خودشان از یک سال قبل از ژنو تا یک سال بعد از آن، نفت ما به یک میزان فروش رفت، البته بعد از آن جنایتی کردند و قیمت نفت را به یک دوم کاهش دادند.
زاکانی با اشاره به بحث نفوذ، گفت: بحث نفوذ از اول انقلاب مورد بحث بوده و از همان اول یک موضوع اصلی بوده است، اما دلیل اینکه الان چگالی بیشتری در صحبتهای مسئولان و رهبر انقلاب دارد، به خاطر این است که به یک خط تلاش اصلی تبدیل شده است.
وی افزود: طرف مقابل قصد دارد برجام را یک محور اصلی بگیرد و آن را مبنای هر آنچه که در طول این 38 سال بهدست نیاوردهاند، قرار دهند و گام به گام دنبال کنند.
نماینده مردم تهران دلیل دیگر پررنگتر شدن بحث نفوذ در شرایط فعلی را اینگونه تبیین کرد، نکته بعدی این تکرار به خاطر این است که ما دقتمان را بیشتر کنیم که چرا برخی ناراحت هستند که اگر نفوذی صورت گرفته، درمان شود و یا از نفوذهای آتی پیشگیری کنیم.
زاکانی بیان داشت: اگر کسی قرار باشد نفوذ کند، به جز برخی موارد امنیتی بهعنوان فردی خدوم و زحمتکش ورود نمیکند، بلکه حتماً از جاهایی شروع میکند که بتواند اثرگذار و تصمیمساز باشد.
وی ادامه داد: به دنبال این هستند باورهای مردم را تغییر دهند که با توجه به فشارهای مختلف مردم به یک مجموعه ناراضی و بعداً به یک مجموعه رویگردان تبدیل شوند و در این زمینه بیشترین سرمایهگذاری را روی رسانهها میکنند.
نماینده مردم تهران ادامه داد: در نفوذ کاری میکنند که مسئولان نیز اشتباهات محاسبهای کنند و اولویتها را در نظر نگیرند یا بالاتر از آن تصمیمسازی غلط میکنند به گونهای که مسئولان براساس آن اشتباه کنند.
وی با بیان اینکه برخی کسانی را میبینیم که اول انقلاب یک جور حرف میزدند و الان جور دیگر، تصریح کرد: ممکن است بگوییم این افراد اوایل احساسی حرف میزدند، ولی الان واقعیتها آنان را به این سو سوق داده که در این باره باید گفت، واقعیتها در حقیقت تقویتکننده پیام انقلاب بودند.
زاکانی تأکید کرد: ما باید توجه کنیم که چه کسی حرف میزند و چه میگوید و به کجا برمیخورد.
وی تأکید کرد: در این کشور مشکلات متعددی وجود دارد، ولی دوای آنها در داخل کشور است و اگر کسی گرای غلط به خارج داد باید به او شک کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: باید همه متحد باشیم و قوای سهگانه به مردم خدمت کند. من تعجب میکنم چرا آقای رئیسجمهور اینقدر عصبی هستند. با عصبانیت که نمیشود کشور را اداره کرد.
رئیس کمیسیون ویژه برجام با اشاره به متن برجام تصریح کرد: آمریکا میگوید به گونهای برجام را نوشتهایم که انگار برای دشمنان نوشتهایم و ما نیز که بررسی کردیم، دیدیم واقعاً همین گونه است. مثلاً اگر ما به تعهدات خود پایبند نباشیم، مشکلات و تحریمها تشدید میشود، اما اگر آنها متعهد نباشند، ما باید به کجا پناه ببریم.
وی ادامه داد: ما این سؤال را پرسیدیم و گفتیم باید به چه کسی پناه ببریم که آقای عراقچی گفتند باید به خدا پناه ببریم.
زاکانی در پایان تصریح کرد: معتقدم برخی در کشور بحرانزا و بحرانزیست هستند و بحران ایجاد میکنند تا زندگی کنند. ما معتقدیم در جامعه باید صبر و حوصله بیشتر شود و چشممان را باز کنیم تا نفوذ در عرصههای مختلف رقم نخورد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد