مدیرعامل بنیاد رودکی:

مذاکره ای با شهرداری برای ادغام ارکسترها نداشته‌ایم

مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی درباره اظهارات رهبر ارکستر سمفونیک تهران با موضوع مذاکره برای همکاری با ارکستر شهرداری تهران، توضیحاتی را ارائه کرد.
کد خبر: ۸۵۳۲۵۰
مذاکره ای با شهرداری برای ادغام ارکسترها نداشته‌ایم

به گزارش جام جم نوا ، بهرام جمالی در گفتگو با مهر بیان کرد: نظر به تعبیرات متعدد و سوءبرداشت های صورت گرفته در نشست خبری مسترکلاس رهبری روز ۱۲ آبان ماه مدیر هنری ارکستر سمفونیک تهران در تالار وحدت، ذکر چند نکته حائز اهمیت است که باید پیرامون این صحبت ها توضیحاتی را ارائه دهم.

صحبت های علی رهبری، صحبت های بنیاد رودکی نیست

وی با تاکید بر اینکه علی رهبری دارای دیدگاه های خاص هنری و تجربیات بسیار زیاد بین المللی است، بیان کرد: اما اینجا ایران است و با روابط سیاسی و فرهنگی خاص خود که بعضاً از هنر به عنوان ابزار سیاسی سوءاستفاده می شود. ایشان ممکن است متوجه خیلی از روابط نباشند و این هم طبیعی است. کار ایشان سیاسی نیست کار ایشان مدیریت هنری است و نباید صحبت‌های ایشان به عنوان سخنان بنیاد رودکی یا وزارت ارشاد تلقی شود.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی به نکته دوم صحبت های مطرح شده در نشست خبری روز گذشته اشاره کرد و افزود: استاد ادینچ در ایران به منظور برگزاری مستر کلاس رهبری ارکستر حضور پیدا کرده زیرا طبق برنامه ریزی های ما پرورش جوانان ایرانی مستعد در حوزه رهبری ارکستر یکی از اهداف مهم بنیاد است؛ نسلی که باید خیلی بیشتر از اینها به آن توجه کرد زیرا آینده موسیقی ارکستری کشور در دستان این جوانان است. طراحی دوره آموزش رهبری یک ساله هم برای این مهم اتفاق افتاده است و در طول سال استاد ارول ادینچ برای آموزش رهبری ارکستر دعوت خواهند شد که ممکن است با توجه به توانمندی که از این هنرمند سراغ داریم از ایشان به عنوان رهبر مهمان نیز استفاده کنیم.

چرا کنسرت «مرثیه» موتسارت لغو شد

جمالی درباره موضوع لغو کنسرت اخیر ارکستر سمفونیک تهران هم توضیح داد: مرجع اصلی صدور مجوز اجرای صحنه ای هرگونه برنامه موسیقیایی در کشور، دفتر موسیقی است. درباره لغو کنسرت مرثیه موتسارت هم بنا به شرایط موجود تصمیم گرفته شد که اجرای صحنه ای این اثر به آینده موکول شود که در این نوبت این اثر ضبط خواهد شد به همین جهت باید به این نکته اشاره کنم که مسائل طوری مطرح نشود که انگار برای اولین بار است که در ایران یک اجرا موسیقی جابه جا می شود.

برنامه «مهر تا مهر» تناسبی با شرایط واقعی ندارد

وی درباره موضوع بودجه و کمبود اعتبارات مالی ارکسترها که در نشست خبری روز گذشته پیرامون آن توضیحاتی ارائه شد، بیان کرد: اعتبارات روی کاغذ یک چیز است، اما واقعیت فرق می کند. بنیاد رودکی موظف است که بر اساس اعتبارات ابلاغی برنامه سالانه خود را تدوین نماید. از سوی دیگر استاد علی رهبری در ذهن خود استانداردی را دارند که شاید دو تا سه سال آینده به آن برسیم. طراحی برنامه «مهر تا مهر» به لحاظ محتوایی بسیار عالی است اما به لحاظ مالی تناسبی با شرایط واقعی موجود اعتباری ندارد از این رو می بایست در این برنامه بازنگری و اصلاح صورت گیرد.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی درباره موضوع ادغام ارکسترها نیز تصریح کرد: ادغام ارکستر سمفونیک تهران با ارکستر فلارمونیک شهر تهران در حد یک ایده و پیشنهاد است و بنیاد رودکی به عنوان متولی اصلی فعالیت های ارکسترها هنوز هیچگونه صحبت رسمی با شهرداری تهران نداشته است. البته نزدیک شدن وزارت ارشاد و شهرداری تهران می تواند برای توسعه و تقویت فعالیت های فرهنگی و هنری بسیار موثر باشد که در همین راستا سال گذشته تفاهمنامه ای بین شهردار محترم تهران و وزیر محترم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امضا شده است. به هر ترتیب نتایج این هم افزایی قطعاً به سود هنرمندان و جریانات هنری کشور خواهد بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها