به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، محسن جلالپور در دیدار با معاون وزیر تجارت و سرمایهگذاری انگلیس در تهران با یادآوری سختگیریهای این کشور در دوران تحریم بر علیه ایران، گفت: در دوران جدید اقتصاد ایران، اگرچه توجه به بخش خصوصی و همکاری با کشورهای توانمند در اولویت قرار گرفته است اما کار با کشورهایی همچون انگلیس که سختگیری های بیش از حدی در دوران تحریم علیه ایران داشتهاند، بسیار دشوار است.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران افزود: در شرایط کنونی، بخشهای اقتصادی کشور آن طور که انگلیسیها تصور میکنند، آماده همکاری با طرفهای انگلیسی نیستند و زمان نیاز دارد تا آنچه در ذهن ما از انگلیسیها و رفتار ناعادلانه آنها شکل گرفته، ترمیم شود.
وی با بیان اینکه همکاری کشورها با ایران باید به صورت درازمدت و همراه با سرمایهگذاریها باشد تصریح کرد: تمامی کشورهای علاقهمند به همکاری با ایران به ویژه انگلیس، باید به ایران نه به عنوان بازار مصرف بلکه به عنوان پایگاه منطقهای برای توسعه همکاریها نگاه کنند، ضمن اینکه با موافقت دولت، در این همکاریها ظرفیت بخش خصوصی ایران برای انجام طرح های مشترک در منطقه استفاده خواهد شد.
به گفته حلالپور، کشورهایی که پیش از اجرایی شدن برجام، مقدمات توسعه همکاریها را فراهم کنند، بهتر میتوانند در بازار ایران و منطقه حضور داشته باشند و در این باره پیشنهاد مشخص ما به انگلیس این است که برای شروع کار، بانکهای این کشور از هم اکنون به حضور شرکتهای انگلیسی در ایران توجه بیشتری نشان دهند، چراکه شرکتهای انگلیسی با پیشبینی های بانکها، فعالیتی را آغاز می کنند.
وی افزود: همچنین همه فعالان اقتصادی انگلیسی و کسانی که میخواهند با ایران کار کنند، باید آئین نامه های خروج از تحریم را در آسان ترین شرایط، تدوین کنند که در این صورت شاید بخشی از گرفتاریها و مشکلاتی که با انگلیس داریم، تسهیل شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران گفت: هیاتهای تخصصی انگلیس و ایران باید کار خود را پیش از اجرای برجام آغاز کنند تا به این ترتیب با اجرای برجام، کار عملیاتی برای توسعه روابط آغاز شود و اگر انگلیسیها این اقدامات را به بعد از اجرای برجام موکول کنند فرصت زیادی برای حضور در بازار ایران نخواهند داشت، ضمن اینکه هم اکنون نیز انگلیسیها از دیگر رقبای اروپایی مانند آلمان، ایتالیا، اسپانیا و فرانسه گامهای زیادی عقب هستند.
جلال پور افزود: علاوه بر نفت، گاز، انرژی، صنعت، کشاورزی حوزه هایی مانند محیط زیست، طرحهای آب شیرین کن و موضوعات مربوط به آب و پساب میتواند زمینه همکاریهای مشترک باشد، ضمن اینکه در بخشهای پزشکی و تجهیزات پزشکی، خدمات فنی و مهندسی و حوزه دانش بنیان با پیشرفتهایی که در سالهای اخیر داشتیم، آماده اجرای طرحهای مشترک در منطقه هستیم.
وی با بیان اینکه پیشرو بودن و فراهم کردن مقدمات توسعه همکاریها قبل از اجرای برجام از اولویت های ایران در همکاری با کشورهاست، به سفر اخیر خود به فرانسه و ایتالیا اشاره کرد و گفت: بیش از هزار شرکت ایتالیایی برای حضور پیشدستانه در ایران و همکاری با شرکتهای ایرانی همچنین سرمایه گذاری در ایران اعلام آمادگی کردند و فرانسویها نیز برای فعالان اقتصادی ایران در حاشیه سفر رئیس جمهورمان به این کشور برنامه ریزی خوبی کردند در حالی که از انگلیسی ها اقدام قابل توجهی مشاهده نمی کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران افزود: انگلیسیها زمان زیادی برای انجام کار در ایران و همکاریهای مشترک ندارند اما اگر فرصت را جدی بگیرند و برای آغاز همکاریها پیش از اجرای برجام برنامه ریزی کنند، فضای موجود مناسب است.
همچنین «لرد فرانسیس ماد» معاون وزیر خارجه انگلیس گفت: با توجه به شرایطی که پس از توافق هسته ای ایجاد شده و اقداماتی که در دستور کار داریم، به محض لغو تحریمها پولهای بلوکه شده ایران آزاد خواهد شد.
وی در خصوص فعالیت شرکتهای نفتی شل و بی پی در ایران گفت: این دو شرکت سابقه طولانی فعالیت در ایران دارند و این به نظر دولت انگلیس بستگی دارد که چقدر به همکاری با ایران مایل باشد و چقدر تجهیزات در اختیار این شرکتها برای فعالیت در بازار انرژی ایران قرار دهد.
وی در پاسخ به این پرسش که برخی کشورها قبل از اجرایی شدن برجام اقدام به برقراری خطوط فاینانس برای کار با ایران کرده اند، اظهارداشت: شرکتهای انگلیسی که هم اکنون در ایران حضور یافتهاند، از شرکتهای در کلاس جهانی و در حوزه انرژی، نفت، گاز، حمل و نقل و خدمات فنی مهندسی هستند که برای سرمایه گذاری طولانی مدت در ایران برنامه دارند. از این رو، این اطمینان باید حاصل شود که ساز و کارهای مطمئنی برای تضمین سرمایه گذاریها در ایران وجود دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم