امروز نماد تفکر وهابیگری در گروههای تروریستی با نابود کردن اماکن و قبور مقدس اسلامی تجلی پیدا کرده و عربستان با اتکا به در آمدهای سرشار ناشی از متولی بودن اماکن مقدسه و نفت، منشأ گروههایی چون طالبان در افغانستان، بوکوحرام در نیجریه و داعش است.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی احساس خطر برای جایگزینی اسلامی انقلابی، از سوی جوانان انقلابی میان رژیم سعودی افزایش چشمگیری یافت و تلاش کرد افزایش تحرکات منطقه ایران را در فصل جدید برای ایرانهراسی و شیعههراسی پدید آورد.
گسترش رویارویی عربستان در حیطه سیاسی، فرهنگی و رسانهای تحرک جدیدی بود که به تاسیس چند شبکه ماهوارهای خبری مانند العربیه و کمک به شبکههای دیگر خبری معاند و ضدانقلاب ایران در خارج کشور منجر شد و بر این مبنا تلاش کرد با منکوب حرکتهای انقلابی، خطر بزرگ بیداری جوانان در جهان اسلامی منزوی شود.
گسترش یا تاسیس گروههایی چون النصره در سوریه یا حمایت از داعش در عراق و سوریه همگی نشان داد عربستان با شیوهای غیرمنطقی و با حمایتها و چراغ سبز غرب و آمریکا در تلاش است دامنه دشمنی خود را با جمهوری اسلامی ایران و شیعیان روز به روز افزایش دهد.
هر چند گسترش تفکرات انحرافی با کمکهای مالی نامحدود در راستای مقابله با توسعه اسلام هدفی است که منطقه را تحت تاثیر قرار داده، اما برخی کشورهای مسلمان منطقه از جمله اردن، عمان و مصر با پشت کردن به این سیاستها، خود را از سیطره نفوذ آلسعود خارج کرده ودر ردهبندی کشورهای اسلامی، عربستان را در منطقه واپسگرایی قرار دادهاند.
بیژن نوباوه
نماینده تهران و کارشناس رسانه
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد