دکتر زهرا عبداللهی، درباره برنامه حمایت تغذیهای کودکان نیازمند و مبتلا به سوء تغذیه گفت: یکی از برنامههای دفتر بهبود تغذیه جامعه، برنامه کشوری بهبود تغذیه و رشد کودکان زیر پنج سال است. در قالب این برنامه که از طریق شبکههای بهداشتی - درمانی کشور اجرا میشود، کودکانی که تحت پوشش شبکه بهداشتی - درمانی کشور هستند با مراجعه به واحدهای بهداشتی - درمانی در شهرها از خدمات و مراقبتهای تغذیهای در قالب برنامه سلامت کودکان بهرهمند میشوند. به طور کلی بحث آموزش و مشاوره مادر برای ترویج برنامه تغذیه کودک با شیر مادر به مدت دو سال به علت تاثیر در رشد و پیشگیری از سوء تغذیه و اطلاعرسانی درباره غذای کمکی به کودک بالای دوسال، از جمله این برنامهها هستند.
وی افزود: در کنار آن خدمات پایش رشد نیز انجام میشود و همه کودکان کارت رشد میگیرند که یک نسخه درواحد بهداشتی درمانی است و یک نسخه در اختیار مادر قرار میگیرد. براساس یک برنامه منظم مراقبتی، مادر کودک را به مراکز بهداشتی - درمانی آورده و قد و وزن آنها اندازه گرفته میشود و با منحنیهای استاندارد انطباق داده میشود. اگر کودک دچار اختلال در رشد باشد به سرعت میتوان وی را شناسایی کرد و مداخلات لازم را انجام داد.
عبداللهی در گفتگو با ایسنا ادامه داد: برخی از این اقدامات در مورد تغذیه کودک شاید مربوط به ضعف آگاهیهای مادر باشد که در این صورت به او مشاوره داده میشود، یا اینکه ممکن است این کودکان به دلیل فقر و نیازمندی خانوار دچار سوء تغذیه باشند. بنابراین بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت، اگر مشخص شود که سوء تغذیه و اختلال رشد کودک زیر پنج سال به علت نیازمندی و فقر خانواده است، لیستی توسط مرکز بهداشت استان تهیه و به کمیته امداد ارسال میشود. کمیته امداد نیز آنها را تحت پوشش تغذیهای قرار میدهد و سبد غذایی رایگان در اختیار خانواده قرارداه میشود. ترکیب آن را نیز کارشناسان تغذیه در معاونت بهداشت مشخص میکنند.
وی با اشاره به همکاری کمیته امداد امام (ره) و وزارت بهداشت در خصوص تهیه سبد غذایی برای این کودکان، گفت: چند سال است وزارت بهداشت با همکاری کمیته امداد در حال انجام این برنامه است و قیمت این سبد سال تغییر میکند. الان این سبد با قیمت 70 هزار تومان برای کودکان آماده میشود. علاوه بر آن، برای مادران هم کلاسهای ویژه مشاوره تغذیه کودک توسط بهورزان و کارکنان بهداشتی برگزار میشود. در حال حاضر به دلیل محدودیتهای اعتباری که وجود دارد تمام کودکانی که شناسایی شدهاند، تحت پوشش این برنامه نیستند و بخشی پشت نوبتی هستند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت