1 ـ گاهی اوقات شاهد سوءاستفاده از افراد بسیار متواضع هستند. بیشتر افراد پرغرور و متکبر معمولا در کودکی شاهد بودهاند پدر یا مادر متواضعشان از رفتار تهاجمی والد دیگر صدمه دیده است.
2 ـ در دوران کودکی تحقیر شدهاند و به این نتیجه رسیدهاند که تواضع، حقارت میآورد.
3 ـ در جامعهای زندگی میکنند که تبعیض موج میزند و به این باور رسیدهاند که تواضع همیشه موجب تبعیض میشود و تهدیدی برای برقرار شدن حقوق بشر است.
4 ـ در ذهن خود تصور میکنند بین تواضع و زندگی کسلکننده، ارتباطی وجود دارد.
5 ـ جسارت و ابراز وجود را با ناسازگاری با دیگران اشتباه گرفته اند و اهمیتی به حقوق و عواطف دیگران نمیدهند. این افراد از متواضع بودن فراریاند.
6 ـ به اشتباه معتقدند اگر از کسی که باتجربهتر از خودشان است کمک بخواهند، ضعف خودرا نشان دادهاند بنابراین تصور میکنند افراد محترم کسانی هستند که به کمک دیگران نیازی ندارند.
7 ـ مرگ افراد متواضع و از جان گذشته، آنها را به این باور رسانده که تواضع آنها موجب درد و مرگ بیرحمانه آنها شده، اما واقعیت این است که غرور دیگران آنها را به کشتن داده است.
8 ـ در کودکی بسیار لوس و نازپرورده بودهاند و در بزرگسالی فکر میکنند با برتری میتوانند محبت دیگران را داشته باشند.
بنابراین باید گفت تواضع، آگاه بودن از شکستها و محدودیتهای توانایی و استعدادهای نهانی خود است. تواضع اگر با خصوصیتهای مثبت همراه شود، اعتماد به نفس فرد را تقویت میکند و میتواند در کنار دیگران بهراحتی زندگی کند.
منبع: psychologytoday
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حجتالاسلام دکتر حسن رضاییمهر، استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم از مهمترین نقش رئیس مکتب جعفری میگوید