زنان برای کسب تجربههای تازه بیشتر از مردان حاضر هستند پول خرج کنند چون در زندگی روزمره کمتر از مردان تنش و چالش و در نتیجه هیجان کمتری تجربه میکنند. برای همین زنان بیشتر به سمت ورزشها و گردشهای هیجانانگیز رو میآورند. چند سال اخیر در ایران، برپایی دکلهای بانجی در حال افزایش است، در این میان زنان یکی از متقاضیان پرش از این دکلها هستند.
چند سال پیش سکوی پرش دیگری در بوستان ولایت تهران نصب شد که پرش ماجراجویانه از ارتفاعی در حدود 40 متر را برای زنان آزاد اعلام کرد که با استقبال بینظیر زنان مواجه شد به صورتی که حتی بسیاری از مسافرانی که از دیگر نقاط ایران به تهران میآمدند به عشق پرش از این دکل به بوستان ولایت میرفتند.
اما شاید پرش از بلندترین دکل بانجی خاورمیانه با نزدیک به 45 متر ارتفاع که در مجموعه گردشگری گنجنامه همدان است، تجربهای نابتر باشد، خصوصا این که در این مجموعه هیچ محدودیتی برای زنان اعلام نشده است. زنان نیز میتوانند از دکلها به سمت پایین پرش و حس هیجان را تجربه کنند. از نکات مهم دیگری که این دکل بانجی در همدان دارد این است که قابلیت پرش همزمان چهار نفر با هم در یک زمان را دارد. در نتیجه این بانجی جامپینگ یکی از محبوبترینها در کشور
به حساب میآید.
در این میان منطقه گردشگری توچال در شمال تهران، اولین نقطه در کشور بود که دکل 40 متری بانجی جامپینگ در آن نصب شد، اما از همان روزهای نخست، پرش و ماجراجویی زنان در آنجا ممنوع اعلام شد در حالی که در دیگر نقاط کشور این امر آزاد است.
به نظر میرسد در روزهای اخیر مدیران توچال نیز به فکر افتادهاند برای سقوط آزاد زنان از بام تهران چارهای بیندیشند به صورتی که برخی مسئولان بنیاد مستضعفان که مدیریت مجموعه تفریحی و گردشگری توچال را بر عهده دارند از اجرایی شدن برخی طرحها برای ماجراجویی و تفریح سالم زنان در ارتفاعات توچال خبر میدهند. گویا این موضوع از طریق رئیس انجمن ورزشهای هوایی و بنیاد مستضعفان در حال بررسی است .
در حالی که در توچال مسئولان درگیر نامهنگاری اداری هستند، سکوی پرش در منطقه گردشگری گنجنامه همدان که با ارتفاع 45 متر، بلندترین بانجی جامپینگ کشور نیز به شمار میآید و در کنار آن دکل، بانجی بوستان ولایت تهران مورد استقبال زیاد زنان قرار گرفته است. نکته جالب توجه دیگر این که بر اساس آمارهای موجود، تعداد زنان متقاضی برای جامپینگ بیشتر از مردان بوده است.
حتی بنا به گفته مسئولان دکل بانجی بوستان ولایت حدود 80 درصدِ افرادی که از بانجی میپرند، بانوانی هستند که میانگین سنی آنها 14 تا 60 سال است و تاکنون پیش نیامده خانمی به بالای سکو برود و از پریدن منصرف شود، اما آقایانی بودهاند که از پریدن منصرف شدهاند.
بانجی جامپینگ، مختص حادثهجویان است که دهه 1950 رواج یافت و وقتی نخستین فیلم آن از شبکه بیبیسی پخش شد، طرفداران بسیاری پیدا کرد. سال 1979 کلوپ ورزشهای خطرناک انگلیس تصمیم گرفت این ماجراجویی را به شکل مدرنتری اجرا کند، اگرچه بانیان آن دستگیر شدند، اما بعدها این فعالیت هیجانانگیز را به آمریکا بردند و توجه بسیاری را به آن جلب کردند.
بانجی جامپینگ یکی ازتمام شاخههای جالب توجه در گردشگری ماجراجویانه میتواند باشد به صورتی که در دل طبیعت یا مکانهای تاریخی و جذاب بسازیم؛ نقاط بلندمرتبه، درهها، پلهای تاریخی، کوهها و برجهای مخابراتی و...
چمدان (ضمیمه پنجشنبه روزنامه جام جم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت