به تازگی چند عکس از یکی از اسطورههای ارتش شوروی در جنگ جهانی دوم رنگی شده است؛ "لیودمیلا پاولچنکو" که در تاریخ جنگ جهانی دوم از او با القابی چون بانوی مرگ و زیبای مخوف یاد میشود.
"لیودمیلا پاولچنکو" یکی از 5 تک تیرانداز تایخ معاصر و برترین زن تک تیرانداز بود. او که در شهر "بیلا تسرکفا" در اوکراین متولد شده بود به خاطر علاقه به تیراندازی از نوجوانی در یک باشگاه تیراندازی ثبت نام کرد و در آنجا مشغول به تمرین شد.
در سال 1941 پس از حمله آلمان به شوروی او که 24 سال سن داشت و دانشجوی رشته تاریخ در دانشگاه "کیف" بود به طور داوطلبانه به ارتش پیوست و به یکی از 2000 تک تیرانداز زنی تبدیل شد که در ارتش سرخ خدمت می کردند. لیودمیلا از معدود زنانی هم بود که توانست زنده بماند و پایان جنگ را ببیند.
در تاریخ نقل شده است که"بانوی مرگ" در نخستین درگیری خود در جریان نبرد "اودسا" طی دو ماه و نیم 187 سرباز آلمانی را کشت و خیلی زود نامش در جبهه متفقین پیچید. او تا پایان جنگ این رقم را به 309 نفر رساند.
"زیبای مخوف" در آن زمان مانند بیشتر تک تیراندازان از یک تفنگ نیمه اتوماتیک "اس وی تی 40" استفاده میکرد وآنقدر در تیراندازی ماهر بود که تنها 30 تک تیرانداز را با گلوله هدف قرار داد.
پاولچنکو پس از آنکه در سال 1942 به خاطر برخورد ترکش خمپاره زخمی شد از جنگ بازگشت و دیگر هرگز به جبهه نرفت. او بعدها دستیار فرماندهی کل نیروی دریایی اتحاد شوروی شد و نشان ستاره طلایی را نیز به دست آورد. وی پس از پایان جنگ به ادامه تحصیل در رشته تاریخ پرداخت و مورخ شد.
از پاولیچنکو شماری عکس در جبهه جنگ و نیز پس از آن وجود دارد که شهرت او در طول جنگ جهانی را نشان میدهد؛ تعدادی از همین عکسهای اخیرا با فنآوری های نوین رنگی و منتشر شده است. در زیر عکس های سیاه و سفید و رنگی برجا مانده از لیودمیلا پاولچنکو را میبینید.
منبع عکس: فرارو
تدوین و جلوههای ویژه: جواد ودودزاده/جامجم نما
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم