ناگفته‌های ابوابراهیم یکی از اعضای جدا شده از داعش در سوریه

از رشته کامپیوتر تا مرکز امنیتی داعش

آیا خطر داعش ،مصر را به سوریه نزدیک می‌کند؟

گروه تروریستی داعش در راستای گسترش تصرفات خود این بار به اشغال مناطقی در «سیناء» مصر دست زده است؛ مسئله‌ای که احتمالا سبب خواهد شد مصر هماهنگی‌های امنیتی و اطلاعاتی خود با سوریه را افزایش دهد.
کد خبر: ۸۳۲۲۰۴
آیا خطر داعش ،مصر را به سوریه نزدیک می‌کند؟

روزنامه «السفیر» لبنان، امروز پنجشنبه، با انتشار مطلبی از خطر مشترک گروه تروریستی داعش برای همه کشورها از جمله مصر خبر داد و نوشت: پس از «در نوردیدن مرزها» که از این طریق گروه تروریستی داعش قصد دارد مناطق تحت تصرف خود در سوریه و عراق را پیوند دهد و «دولت خلافت» را تأسیس کند بی گمان نفوذ این گروهک در صحرای «سیناء» مصر نیز تصادفی نیست، بلکه در راستای عملیات «درنوردیدن مرزها» است.

این گروه تروریستی سیناء را بخش لاینفک سرزمین تاریخی شام می‌داند و قصد دارد با تصرف این منطقه مرحله نخست از راهبرد بلند مدت خود را اجرایی کند.

به گزارش این روزنامه، جالب توجه است که دفتر رسانه‌ای گروه تروریستی داعش در «ولایت سیناء» نیز در آخرین پیام خود تحت عنوان «حصاد الأجناد» (دستاورد نیروها) چندین بار از اصطلاح «سیناء الشام» استفاده کرد. این گروه تروریستی از یک سو قصد دارد سیناء و شام را به یکدیگر گره بزند و از سوی دیگر عنوان «حصاد الأجناد» یادآور طرح این گروه تروریستی در ماه مبارک رمضان سال گذشته است که حاصل آن تصرف مناطق گسترده‌ای از عراق و سوریه بود. در نتیجه این اصطلاح یک اصطلاح عادی نبود بلکه بیان روشنی از واقعیت راهبرد این گروه تروریستی است.

بنا بر این گزارش، از نظر تاریخی شام شامل سوریه، لبنان، اردن، فلسطین، عراق و بخش‌هایی از عربستان سعودی و سیناء است. نکته قابل توجه اینکه گروه تروریستی داعش فعالیت خود را در سوریه و عراق متمرکز کرده و اقدامات تروریستی خود را در سایر کشورها از جمله مصر و عربستان افزایش داده است.

در همین راستا سرکرده‌های اصلی داعش از جمله «ابوبکر البغدادی» و «ابومحمد العدنانی» خواستار بسیج عناصر داعش به مصر و عربستان و افزایش حجم حملات تروریستی شده‌اند.

به گزارش فارس،السفیر در ادامه گزارش خود می افزاید، دشوار نیست که نتیجه‌گیری کنیم خطر داعش منحصر به یک کشور نیست بلکه شامل همه کشورهاست. اما ظاهرا این خطر کافی نیست که کشورهای منطقه به سطح هماهنگی برسند و برای مقابله با آن متحد شوند بلکه بر عکس بسیاری از شاخص‌ها نشان می‌دهد که برخی از این کشورها حمایت مستقیم و غیر مستقیم داعش را بر عهده دارند و در این توهم به سر می‌برند که می‌توانند از این گروه تروریستی در راستای برنامه های خود سوء استفاده کنند. ولی کشورهایی نیز که از داعش حمایت نمی‌کنند تلاش ندارند که به ارتش کشورهایی کمک کنند که با این گروه تروریستی در حال مبارزه هستند؛ کشورهایی مانند عراق و سوریه. گویا این کشورها خطر داعش را از یاد برده‌اند.

ولی سؤال اینجاست که آیا مقامات مصر پیام «سیناء الشام» را با دقت و تأنی بررسی کرده‌اند و آنگونه که باید سطح هماهنگی‌های امنیتی، اطلاعاتی و دیپلماتیک با مقامات سوریه را افزایش داده‌اند یا همچنان این هماهنگی تحت شروط بازی آمریکا خواهد بود؟

به گزارش این روزنامه، داعش در پیام اخیر خود از نوع سلاح‌های خود نیز رونمایی کرد و گویا قصد دارد نشان دهد که در تجهیز تسلیحاتی خود در سیناء نیز پیشرفت‌های بسیاری داشته است. موشک‌های «کورنت» از جمله این سلاح‌ها بود که این گروه تروریستی برای نخستین بار اعتراف کرد که آن را در اختیار دارد.

بنا بر این گزارش، پیام دوم داعش این بود که «ولایت سیناء» -که تابع گروه تروریستی داعش است- در حال حاضر فعالیتش منحصر به اجرای عملیات برق‌آسا و فرار به پناهگاه‌های مخفی نیست. پیام سوم نیز بستر مردمی مناسب برای این گروه تروریستی است که برخی از صحنه‌ها نیز از استقبال ساکنان این مناطق از داعش حکایت داشت.

اما آخرین پیام این گروه تروریستی خطاب به «جریان‌های اسلامی» (سلفی) است مبنی بر اینکه این گروهک در برخورد با چنین گروه‌هایی مانند سوریه عمل نخواهد کرد بلکه اصرار دارد که خود را از این گروه‌ها متمایز کند. از این روی بارها طی صدور احکامی گروه‌های «اخوان المسلمین» و «سلفی‌ها» را مرتد عنوان کرده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها