کارشناس هواشناسی سیستان و بلوچستان در اینباره به مهر گفت: توفان شن، منطقه سیستان را دربر گرفت و تا حدود یک هفته ادامه دارد و پیشبینی میشود طی روزهای شنبه و یکشنبه هفته آینده اوج آن را شاهد باشیم.
رضا آزادمنش افزود: حد مجاز ذرات معلق در هوا 150 میکروگرم بر مترمکعب بوده که اکنون این میزان در منطقه سیستان با توجه به ساعت آغازین توفان، 1050 میکروگرم یعنی هفت برابر حد مجاز بود و مردم را در معرض خطر بیماریهای تنفسی و چشمی قرار داده است.
وی گفت: پیشبینی میشود لحظه به لحظه بر میزان غلظت گرد و غبار افزوده شود، بخصوص طی روزهای شنبه و یکشنبه هفته آینده که توفان از لحاظ سرعت به اوج خود خواهد رسید، اکنون میزان دید افقی در سیستان 2500 متر است.
کارشناس هواشناسی استان تاکید کرده است که با توجه به افزایش میزان غلظت ریزگردها، مردم ساکن در سیستان به منظور حفظ سلامت از تردد غیرضرور خودداری کنند.
آزادمنش گفت: از اواخر امروز دمای هوا در نیمه شمالی استان کاهش نسبی و در جنوب استان نیز تداوم گرما تا پایان هفته ادامه خواهد داشت.
فرمانده پلیس راه شمال سیستان و بلوچستان نیز اعلام کرد: اکنون تمام محورهای ارتباطی سیستان باز است، اما به محض افزایش میزان غلظت گرد و غبار و کاهش دید، برای حفظ سلامت مردم، محورهای ارتباطی مسدود خواهدشد.
دانشگاه علوم پزشکی زابل نیز در همین باره طی اطلاعیهای اعلام کرد همه بیمارستانها و مراکز درمانی تحت پوشش این دانشگاه به منظور خدماتدهی مناسب به بیماران تنفسی احتمالی به حالت آمادهباش درآمدند. توزیع ماسک رایگان در مناطق بحرانی و آلوده نیز در دستور کار قرار گرفته است. هلالاحمر سیستان و بلوچستان نیز از آمادگی تیمهای امدادی نسبت به ارائه خدمات به حادثهدیدگان احتمالی در منطقه سیستان خبر داد.
براساس آمارها، سالانه در سیستان 500 نفر به بیماری سل مبتلا میشوند که از این حیث رتبه نخست ابتلا به این بیماری را در کشور دارد. این در حالی است که در بیمارستان زابل فقط 15 تخت به بیماران تنفسی ناشی از توفانهای خشن موسمی 120 روزه اختصاص یافته است.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد