هتل‌های سنتی، ظرفیتی پایدار برای توسعه گردشگری

طی چند سال اخیر، ساخت هتل‌های سنتی در شهرهای تاریخی کشور رواج مناسبی یافته است. این هتل‌ها معمولا از بازسازی خانه‌های تاریخی ایجاد شده‌اند‌.
کد خبر: ۸۱۶۵۵۷
هتل‌های سنتی، ظرفیتی پایدار برای توسعه گردشگری

مسلما این هتل‌های سنتی که به‌واسطه ویژگی‌های ظاهری آن کمتر در دیگر کشورها مشاهده می‌شود برای گردشگران خارجی بسیار جذاب است، زیرا گردشگران خارجی سفر به شهرهایی چون کاشان، اصفهان و یزد را به دلیل ویژگی‌های تاریخی آن انتخاب می‌کنند در نتیجه اقامت در چنین هتل‌هایی نیز برای آنها به‌مراتب جالب‌تر از هتل‌هایی است که به شکل مدرن و امروزی ساخته می‌شود. گردشگران داخلی نیز بالطبع اقامت در این هتل‌ها را به دلیل سنتی و نوستالژیک بودن آن ترجیح می‌دهند.

یکی از دلایل برتری هتل‌های سنتی بر هتل‌های مدرن، معماری خانه‌های کویری است که به این هتل‌ها تبدیل شده‌اند. معماری خاص این خانه‌ها معمولا به دلیل ویژگی‌ها و شاخصه‌های آن همواره مورد توجه بوده است.

وجود بخش‌هایی چون آب‌انبارها و بادگیرها نشانگر معماری منحصر‌به‌فرد خانه‌های این مناطق است که در هیچ جای دنیا نمونه آن وجود ندارد.

در واقع این خانه‌ها با چنان هوشمندی ساخته شده‌اند که پاسخگوی دو دمای بسیار سرد و گرم هستند؛ در تابستان‌‌ها ساکنان را از گرما و در زمستان از سرما در امان نگه می‌دارند. در حال حاضر در کاشان حدود هشت هتل سنتی وجود دارد که در برخی از آنها کارگاه‌های صنایع دستی نیز دایر است و وجود این گارگاه‌ها برای گردشگران بسیار جذاب است.

طی چند سال اخیر با راه‌اندازی این هتل‌ها شغل‌های جدیدی نظیر آیینه‌کاری و مقرنس‌کاری که در گذشته رواج داشت در این شهرها دوباره احیا و زنده شد که می‌توان از آن به‌عنوان یکی از ظرفیت‌های این بناهای تاریخی نام برد.

از آنجا که ساخت هتل و اقامتگاه‌های گردشگری مناسب از ملزومات صنعت گردشگری است، از این‌رو این صنعت زمانی پایدار خواهد ماند که علاوه بر فراهم‌ بودن زیرساخت‌ها و تسهیلات، شرایط برای تربیت نیروی ماهر خصوصا در بخش هتلداری آن هم در شهرهای تاریخی و گردشگرپذیر فراهم شود.

آنچه مسلم است، این نهضت نیاز به حمایت دولت دارد تا از ظرفیت این خانه‌های تاریخی به عنوان منبع درآمدی برای کشور استفاده کرد.

مدرس دانشگاه شهید رجایی کاشان - علیرضا محسنی‌تبار

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها