افول ستاره‌ در هتل‌های اصفهان

ظرفیت‌ هتل‌های شهر اصفهان پر شده و تا پایان آذر، هیچ‌یک از هتل‌ها جایی برای پذیرش گردشگر جدید ندارند. این خبر را استاندار اصفهان اعلام می‌کند. هر چند این خبر می‌تواند یکی از بهترین خبرهای حوزه گردشگری اصفهان برای امسال باشد، اما واقعیت پنهانی را نیز در خود جای داده که به دغدغه اصلی کارشناسان حوزه گردشگری تبدیل شده است.
کد خبر: ۸۱۶۵۵۶
افول ستاره‌ در هتل‌های اصفهان

واقعیت این است که اصفهان با بیش از 100 اثر تاریخی شناخته شده و طبیعتی بکر در جای‌جای خود، مراکز اقامتی مناسب به میزان کافی ندارد. این حقیقت در حالی مطرح می‌شود که بدانیم اصفهان به عنوان یکی از گردشگرپذیرترین استان‌های کشور، فقط یک هتل پنج ستاره و چهار هتل چهار ستاره دارد که در مجموع چیزی حدود 600 اتاق را در خود جای داده‌اند.

چنین آماری نشان می‌دهد وضعیت اقامتی هتل‌های اصفهان برای گردشگران از جمله خارجی‌ها مناسب نیست. هرچند در یک سال اخیر مسئولان استانی با تصویب قوانین و ایجاد تسهیلات در صدد رفع مشکل برآمده‌اند، ولی به گفته کارشناسان این اقدامات کافی نیست، چرا که سال گذشته حدود 250 هزار گردشگر خارجی وارد اصفهان شدند. این درحالی است که ظرفیت هتل‌های چهار و پنج ستاره آن حدود 2000 تخت است .

تنها یک هتل 5 ستاره

ابراهیم پورفرج، رئیس جامعه تورگردانان ایران، کمبود هتل در اصفهان را تائید می‌کند و اعتقاد دارد فرصت هتل‌سازی در اصفهان در حال نابودی است و همین عامل سبب می‌شود گردشگرپذیرترین استان کشور از قافله رقابت در حوزه گردشگری باز بماند.

وی با اشاره به این که گردشگری اصفهان به دلیل کمبود هتل به بن‌بست رسیده و همین موضوع توسعه گردشگری این استان را با خطر روبه‌رو می‌کند در گفت وگو با ایسنا می افزاید: اصفهان در شرایطی فقط یک هتل پنج ستاره و تعداد اندکی هتل چهار ستاره دارد که سالانه پذیرای بیش از 50 هزار گردشگر خارجی است.

شهردار جدید اصفهان نیز معتقد است، وضع کنونی هتل‌ها در این شهر تاریخی مناسب نیست و همین عامل سبب شده اصفهان در فصل‌های پر مسافر با مشکل روبه‌رو شود.

مهدی جمالی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار جام‌جم، توسعه هتل‌ها و استانداردسازی آنها را ضروری می‌داند و معتقد است: مدیران هتل‌ها برای اداره هتل‌ها با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کنند و تا زمانی که این مشکلات رفع نشود، نمی‌توان امیدی به بهبود وضعیت مراکز اقامتی شهر داشت.

وی از همکاری نکردن بانک‌ها در ارائه تسهیلات به سرمایه‌گذاران برای ساخت هتل و مراکز اقامتی نیز انتقاد می‌کند و می‌افزاید: در صورتی که هتل‌های اصفهان مجهزتر شوند و اصول استاندارد را رعایت کنند، مشکلات اقامتی گردشگران برطرف خواهد شد؛ اما این موضوع مستلزم همکاری همه دستگاه‌ها و بویژه بانک‌ها برای ارائه تسهیلات است.

مهدی نریمانی، رئیس اتحادیه هتلداران، مشکل کمبود مراکز اقامتی در اصفهان را رد و تاکید می کند: «اصفهان مشکل اقامتی ندارد.» به عقیده وی آنچه باعث می‌شود کمبود مراکز اقامتی در اصفهان بیشتر به چشم بخورد، این است که همه می‌خواهند در هتل پنج ستاره شهر اقامت کنند و همین عامل سبب می‌شود با توزیع نامناسب گردشگر در مراکز اقامتی اصفهان روبه‌رو باشیم.

وی می افزاید: «اصفهان 83 هتل و 80 مهمانپذیر دارد که بیش از 12 هزار تخت را در خود جای داده‌اند که این ظرفیت می‌تواند تا 20‌هزار تخت افزایش یابد.»

هتل‌‌هایی که ساخته نشده می‌میرند

گزارش‌ها حاکی است تا تابستان سال گذشته، هیچ سرمایه‌گذاری حاضر نبود در اصفهان هتل بسازد. آخرین هتل شاخصی که در این شهر ساخته شد، هتل آسمان بود که آن هم در حد و اندازه‌ هتل‌های چهار ستاره ظاهر شد و فقط 93 اتاق داشت.

همین عامل سبب شد برنامه‌ریزان شهری اصفهان تصمیم بگیرند برای جذب سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری چاره‌ای بیندیشند.

بر همین اساس، شورای اسلامی شهر اصفهان شرایطی ایجاد کرد که هتل‌سازی در این شهر از معافیت کامل پرداخت عوارض برخوردار باشد. بر اساس این مصوبه، افرادی که قصد ساخت هتل‌های پنج ستاره، چهار ستاره، مهمانپذیر و هتل آپارتمان داشته باشد، تا سه سال از معافیت کامل عوارض ساخت برخوردار خواهند بود البته این قانون محدودیت زمانی خاصی برای سرمایه‌گذاران به وجود آورد زیرا بر اساس این قانون، فقط سرمایه‌گذارانی می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند که ساخت هتل را تا پیش از پنج سال به پایان ببرند و آن را برای استفاده گردشگران آماده کنند.

با وجود این، مدتی پس از این تصویب این قانون، برخی مسئولان استانی اعلام کردند این مصوبه شورای اسلامی شهر سبب شده برخی سرمایه‌گذاران آمادگی خود را برای ساخت هتل در اصفهان اعلام کنند. استاندار در گفت وگو با جام‌جم اعلام کرد، کلنگ پنج هتل جدید در اصفهان زده شده و تکمیل 10 هتل نیمه‌کاره نیز در دستور کار قرار گرفته است.

به گفته رسول زرگرپور، هتل هما در صفه، یک هتل در خیابان باغ‌گلدسته و یک هتل در خیابان چمران در حال ساخت است و تا دو سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید. آن گونه که او اعلام می‌کند، با ساخت این هتل‌ها، ظرفیت فعلی پذیرش گردشگر در اصفهان تا 50 درصد افزایش می‌یابد؛ علاوه بر این که تکمیل 10 هتل نیمه‌کاره نیز باعث افزایش 3500 تخت به ظرفیت هتل‌های اصفهان می‌شود.

ساخت هتل‌های بین‌المللی

یکی از خلأهای موجود در زمینه اقامت گردشگران در اصفهان، نبود هتل بین‌المللی در این شهر است از این رو استاندار اصفهان از ثبت تقاضاهای متعدد از سوی شرکت‌های خارجی برای ساخت هتل در اصفهان خبر می‌دهد و می‌گوید: یکی از این شرکت‌ها، شرکت بین‌المللی ICAT است که آمادگی خود را برای ساخت یک هتل بین‌المللی پنج ستاره اعلام و نقشه‌های طرح را نیز ارائه کرده است.

این هتل که 124 متر ارتفاع و 38 طبقه دارد، در شهرک شهید کشوری و نزدیک مجموعه سالن‌های اجلاس سران ساخته می‌شود.

زیربنای هتل نیز 150 هزار متر مربع است که با رعایت بالاترین استانداردهای بین‌المللی ساخته خواهد شد و 330 اتاق و سوئیت مجلل با معماری منحصر به فرد در خود جای می‌دهد.

توسعه گردشگری به جای توسعه صنعت

آنچه در سال‌های اخیر بیش از پیش مورد اهمیت و توجه قرار گرفته، این است که اصفهان به عنوان صنعتی‌ترین استان کشور، ظرفیت جدیدی برای توسعه واحدهای صنعتی ندارد و مجبور است رویکرد توسعه‌ خود را به سمت گردشگری تغییر دهد.

این رویکرد توسعه‌ای در سال‌های اخیر با تدوین طرح آمایش سرزمین اصفهان شکل جدی‌تری به خود گرفته است.

کارشناسان اعتقاد دارند اصفهان از این پس با تقویت و توسعه صنعت گردشگری باید رویکردهای اقتصادی خود را تغییر دهد تا بیش از پیش شاهد رشد و توسعه باشد البته نباید از این موضوع هم غافل ماند که مسئولان استان‌های مختلف کشور در سال‌های اخیر توجه ویژه‌ای به موضوع گردشگری نشان داده‌اند و توانسته‌اند نام شهر یا روستای خود را به عنوان یک برند گردشگری مطرح کنند.

این در شرایطی است که در استان اصفهان نیز فعالیت‌هایی انجام شده، اما رشد گردشگری این استان بتدریج در مسیر توقف قرار گرفته و این موضوع نیازمند همدلی است. اصفهان یک استان اقامتی به شمار می‌رود. بنابراین نیازمند ساخت هتل، اقامتگاه و ایجاد زیرساخت‌های اقامتی است.

جام‌جم اصفهان - سعید ابوالقاسمی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها