سهیل اسکندری در خصوص بیماریهای ناشی از غذا و عوامل آنها گفت: عامل بیش از دوسوم موارد مسمومیت ناشی از مواد غذایی باکتریها هستند، ویروسها انگلها قارچها و مواد شیمیایی سایر عوامل را پوشش میدهند.
وی همچنین ادامه داد: بیشترین این موارد در کشورهای در حال توسعه اتفاق میافتد بطوریکه سالیانه یک میلیارد مورد اسهال حاد در کودکان زیر 5 سال از افریقا و آسیا گزارش می شود که 5 میلیون مورد مرگ را در پی دارد.
معاون نظارت و ارزیابی فراوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، آب و غذای آلوده را عامل اصلی مشکلات دانست و گفت: عوامل دیگر بروز بیماریهای ناشی از غذا را جهانی شدن عرضه مواد غذایی، مسافران، پناهندگان، مهاجران و ورود عوامل بیماریزا به مناطق جغرافیایی جدید از طریق انتقال غذاهای غیر بهداشتی و یا بیماریهای آن صورت گیرد.
وی همچنین به فرآوری مواد غذایی بصورت جزئی و ناکافی و اینکه در برخی موارد بنابر ضوابط مندرج در آیین نامهها انجام نمیشوند اشاره کرد و اظهار داشت: این موارد مسائل و مشکلات اساسی در گسترش بیماری بوجود خواهد آورد هرچند در کشورمان تمام تلاشها و نظارتها صورت میپذیرد تا فرآوریها به نحو شایسته و مطلوب صورت گیرد.
تغییر در میکرو ارگانیسمها و تغییراتی که در جمعیت بشر مثل بالا رفتن سالمندی و سوء تغذیههای موجود، میانگین قدرت مقابله با بیماریها را کاهش داده است از دید معاون اداره کل نظارت و ارزیابی فراوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو تهدیدات دیگر بیماریهای ناشی از غذا محسوب میشوند.
اسکندری در خاتمه به تغییر در سبک زندگی و گرایش عمومی به سمت غذاهای آماده بعنوان معضل مبتلابه جوامع ماشینی امروز بشر اشاره کرد و یاد آور شد: آسیبهای فزاینده استفاده بیش از حد از این تغذیهها بر همگان آشکار است آمار افزایش بیماریها نیز گواه بر این امور مهم است لذا با اندکی دقت در مصرف غذا و فراوردههای غذایی میتوان زندگی بی دغدغه بیماری را تضمین نمود. ( فارس )
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد