تولید برق در نیروگاه‌های برقابی به مرز صفر رسید

زنگ صرفه‌ جویی آب برای 547 شهر به صدا درآمد

باید ثابت کنیم آب برایمان مهم است

چند نکته را برای کنترل و مدیریت آب باید در نظر گرفت، یک این‌که مجموع آب قابل شرب مورد‌استفاده از سوی 78 میلیون ایرانی حدود 6 درصد آب قابل استحصال ایرانیان است یعنی اگر فرض کنیم آب قابل استحصال ایران سالانه حدود 120 میلیارد متر مکعب است این رقم بین شش تا هشت میلیارد متر مکعب در سال بیشتر نخواهد بود، بنابراین اگر قرار است قدر آب را بدانیم باید پر مصرف‌ترین بخش‌ها را شناسایی کنیم.
کد خبر: ۸۱۵۰۳۵
باید ثابت کنیم آب برایمان مهم است

این درحالی است که براساس آماری که وزارت نیرو منتشر کرده، پر مصرف‌ترین بخش، کشاورزی است که 14 میلیون نفر به شکل مستقیم و غیرمستقیم درگیرآن هستند و یکی از غیر‌دولتی‌ترین بخش‌های کشور است، بنابراین باید روی مردمی کار کنیم که با این بخش در ارتباط هستند به این شکل که دانایی و ابزارهایشان را ارتقا دهیم.

همان‌طور که رهبر معظم انقلاب فرموده اند اگر فقط 10 درصد در بخش کشاورزی صرفه‌جویی کنیم، معادل 1.5 برابر آب شرب مصرفی کشور خواهد بود.

باید یادآور شد در بخش کشاورزی چه کارهایی انجام داده ایم، برای نمونه درحوضه دریاچه ارومیه بجای کاشت انگور سیب می‌کاریم که نیاز آبی آن پنج برابر انگور است یا در جنوب استان فارس به‌جای گسترش نخلستان‌ها به سمت کاشت هندوانه و خربزه رفته‌ایم یا در استان یزد یونجه کاشته و به آن افتخار می‌کنیم.

علاوه بر این صنعت پر مصرف گوشت قرمز که برای هر کیلوگرم آن حدود 15 هزار لیتر آب مصرف می‌شود در دو استان تهران و یزد متمرکز شده‌ است، استان‌هایی که با بحران کم آبی رو به رو است.افزون بر این در جانمایی صنایع پر مصرف مانند فولاد، آجرپزی و لاستیک‌سازی نیز باید ملاحظات اکولوژیک سرزمین را رعایت کنیم.

این در حالی است که در شهر تهران به اندازه آبی که پشت سد کرج قرار دارد،هدر رفت آب داریم. باید پرسید چرا نمی‌توانیم سازوکارهایی را طراحی کنیم که مشترکان پرمصرف با جریمه سنگین رو‌به‌رو شوند، زیرا سرانه مصرف روزانه آب هر تهرانی حدود 250 لیتر است که می‌تواند به 120 لیتر کاهش پیدا کند بدون این‌که هیچ مشکلی برای آنها ایجاد شود.

برای بهبود شرایط ابتدا باید دولت اقداماتی انجام دهد که مردم متوجه شوند این مساله برای دولت مهم است.

برای نمونه در آپارتمان‌ها فقط یک کنتور آب وجود دارد این سبب می‌شود که خانواده‌ها انگیزه‌ای برای صرفه‌جویی نداشته باشند، چون می‌گویند حتی اگر آنها صرفه جویی کنند همسایه هایشان این کار را انجام نخواهند داد.

به همین دلیل وزارت نیرو و شرکت آب و فاضلاب باید برای هر واحد آپارتمانی کنتور جدا بگذارد یا حتی می‌تواند صدور جواز ساختمان را منوط به داشتن کنتور آب مجزا کند.

درباره مصرف آب شرب از سوی کارواش‌ها نیز باید گفت فرض ماجرا این است که کارواش‌ها قرار نبوده از آب شرب استفاده کنند، زیرا در غیر این صورت آنها مرتکب تخلف شده‌اند و مسئولان باید مجوزهای آنها را باطل کنند.

این درحالی است که اکنون روش‌هایی برای شست‌وشوی خودرو وجود دارد که بدون استفاده از آب و با استفاده از اسپری‌های مخصوص خودروها را پاک می‌کنند باید این روش‌ها را تشویق و حمایت کرد و برای افرادی که از این روش استفاده می‌کنند یارانه در نظر گرفت. با ترغیب شهروندان به استفاده از این کارواش‌ها می‌توان در این حوزه فرهنگ‌سازی کرد.

محمد درویش - مدیرکل دفتر آموزش سازمان محیط‌ زیست

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۲
احمد ك
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۶
۰
۰
اقای درویش در كل كشور برای مدیریت منابع ضعف مدیریت داریم واین اشكال اساسی است ،مثلا توسعه حاشیه تمامی شهرها بصورتی غیر اصولی در طی 35 سال گذشته مقصرش وزارت نیرو بوده در هر شهری در هر حاشیه ای خانه ای بدون مجوز ساخته میشود ،اب وبرق ان خانه بدون مجوز را وزارت نیرو بدون توجه به نداشتن مجوز ساخت تامین میكند ،در حاشیه وكنار سدها ورودخانه ها ویلا سازی مرسوم است حریم رودخانه وسد را فروخته اند بدون مجوز ساخته اند وزارت نیرو اب وبرق انرا فوری تامین میكند بعد استخر ها باید پرشود وفاضلابها به رودخانه ها وسدها سرازیر شود ،درجایی سد میسازند نزدیك شهرها انگار انرا برای تامین اب شرب مردم نساخته اند فوری ویلا سازی وباغ سازی بدون مطالعه شروع وكود وسم انها به سدها سرازیر میشود ،حال كشاورزی پیش بینی شده در مسیر اب سدها بماند كه بدون زه كشی وبصورت غرق ابی وسنتی ابیاری میشود ،وزارت نیرو هیچ اختیاری ندارد ،پیمانكاران نفوذ زیادی در وزارتخانه دارند و این از اشكالات اساسی است
كاوه
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۶
۰
۰
واقعاً روزنامه معتبری مثل جام جم باید اجازه دهد كه مسائل محیط زیست و بحثهای كارشناسی و تخصصی آن توسط كارشناسان همین حوزه نوشته شود، چند روز پیش یك مطلب راجع به ریزگردها داشتید كه اینقدر غیرتخصصی و غیر حرفه ای بود كه داد دكتر مخدوم را هم درآورد. برعكسش چند وقت پیش یك بحث راجع به آبهای زیرزمینی داشتید كه معلوم بود نوشته یك تحصیلكرده است. به نظر من باید اجازه دهید كه بحثهای محیط زیست روزنامه تان توسط كارشناسان همین حوزه باز شود تا هم تخصصی باشد هم حرف حساب باشد.
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها