سردار سرتیپ محمدیان، رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ گفت: کلاهبرداران در تماس با مسئولان ، مدیران و روابط عمومی های سازمان ها و نهادها خود را خبرنگار معرفی و عنوان میکردند قصد دارند برنامههای ویژه و 15 دقیقه ای را برای آن سازمان و نهاد تهیه کنند.
وی افزود: این کلاهبرداران هزینه و حق الزحمهای برای تهیه برنامه مطالبه نمیکردند و مطالبات آنان هزینههای حمل و نقل و لوازم مورد نیاز برای تهیه برنامه را شامل میشد که معمولاً از 500 هزار تومان تا 6 میلیون تومان بود.
محمدیان گفت: تاکنون صد فقره شکایت از این کلاهبرداران شده که همه در حال رسیدگی است و در این زمینه 3 نفر دستگیر شدند.
یکی از متهمان در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما گفت: نزدیک به شش ماه با نهادها و سازمان ها مکاتبه و تماس تلفنی داشتیم و در این مدت نزدیک به 140میلیون به دست آوردیم.
وی افزود: معمولاً با دفاتر مدیران کل تماس میگرفتیم و آنان نیز این موضوع را به روابط عمومی ها اطلاع میدادند و در کمتر از 12 ساعت پولی که مطالبه کرده بودیم به حساب ما واریز میکردند.
متهم گفت: متأسفانه سازمان ها و نهادها برای اینکه خودشان را مطرح کنند بدون هیچ گونه فکری و بدون اینکه ما را ببینند به راحتی پول را پرداخت میکردند.
متهم اصلی که معمولاً خود را به جای مرآتی خبرنگار واحد مرکزی خبر معرفی می کرد، افزود: قبلاً با شبکههای بیگانه همکاری داشتم از جمله شبکه مهاجر که برنامه سازی میکردم و مدیر پخش این شبکه بودم و همچنین ایران موزیک را تأسیس کردم که به زندان رفتم و بعد از آن شروع به کلاهبرداری کردم.
وی ادامه داد: در مدت کلاهبرداری حتی توانستم با یکی از وزرا تماس بگیرم و از وی درخواست تولید برنامه با همان عنوان خبرنگار واحد مرکزی خبر کنم که وی موافقت کرد و بنده را به مدیران کل دیگر ارجاع داد.
متهم افزود: در تماس با مسئولان عنوان می کردم که برنامههای 15 دقیقهای برای فعالیتهای آن مجموعه تهیه خواهم کرد که این برنامهها بعد از اخبار پخش خواهد شد و یا حتی آنان را به گفتگوی ویژه خبری دعوت میکردم.
وی گفت: بعد از واریز شدن پولها به حساب، دیگر قطع ارتباط میکردم و جوابی نمیدادم.
این کلاهبردار افزود: پولها معمولاً به کارتهای بانک که معمولاً از سارقان و معتادان خریداری میکردم واریز میشد و بعد از دو سه فقره کلاهبرداری کارتها را نابود میکردم.
مدیرکل اخبار استانهای خبرگزاری صدا و سیما نیز گفت: 4- 5 ماهی بود که از واحدهای صنعتی ، دولتی و از اقصی نقاط کشور تماس میگرفتند و عنوان می کردند که مبلغی را به حساب ریختهاند و می گفتند گروه خبری کی میآید؟
موسوی افزود: این تماسها زیاد شد که بلافاصله به حراست سازمان صدا و سیما اطلاع داده شد.
وی گفت: حوزه معاونت خبر برای پوشش خبری و تهیه برنامههای خبری به هیچ عنوان وجهی را دریافت نمیکند و اگر روابط عمومی و دفاتر مسئولان آن سازمانها و نهادها تماسی را با صدا و سیما و معاونت خبر میگرفتند شاید دیگر این مشکلات پیش نمیآمد.(شبکه خبر)
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد