به گزارش جامجم، حسین 22 خرداد امسال با مشاهده ظرف ماده شوینده به تصور اینکه داخل آن آب است، محتویاتش را خورد و حالا در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان اطفال تهران بستری است. به گفته پزشکان، این کودک وضع مساعدی ندارد و مدام دچار تشنج میشود.
روز حادثه حسین و پدرش در پارکینگ خانه بودند. پدر حسین وارد ماشین شد تا وسیلهای را بردارد اما چند ثانیه بعد وقتی پیاده شد، دید پسر کوچکش زمین افتاده و از دهانش خون جاری شده است. ظرف ماده شوینده هم کنار پسر بچه بود.
مادر حسین میگوید: «فرزندم نمیتوانست حرف بزند یا حتی گریه کند. فقط دستش را به دهانش گرفته بود و مدام خون بالا میآورد. حتی نمیتوانست بگوید کجایش درد میکند.»
مادر و پدر کودک بسرعت او را به بیمارستان امام حسین(ع) بردند اما با توجه به وضع وخیم حسین، او به بیمارستان مفید منتقل شد.
مادر حسین ادامه میدهد: «نمیدانم ظرف مواد شوینده را چه کسی در پارکینگ گذاشته بود ولی سوال من این است ظرف چنین مواد خطرناکی چرا اینقدر باید رنگی و سبک باشد که حتی کودک یکساله هم بتواند آن را بلند و درش را هم باز کند؟ ظرف این ماده شوینده بسیار رنگی است و کودکان را تحریک میکند به سمت آن بروند و بهقدری سبک است که هر کودکی میتواند براحتی آن را از زمین بردارد و در آن را باز کند و محتویاتش را بخورد.»
این کودک از زمان بستری در بیمارستان تاکنون چندبار تشنج کرده و مری و معدهاش بهطور کامل سوخته و وزن زیادی هم کم کرده است.
پدر حسین در باره حال و روز فرزندش میگوید: «به ما گفتند حالش رو به بهبود است و طی دو روز گذشته تشنج نکرده است.»
وی همچنین درباره ظروف مواد شوینده گفت: ظرف مواد شویندهای که حسین از آن خورد بسیار شبیه شربت بود و حسین هم فکر کرده میتواند از آن بخورد. این ماده بیبو است و خوردن آن برای کودک خوشایند است.
وی ادامه داد: ما این موضوع را به کارخانه سازنده ماده شوینده هم اطلاع دادیم. مسئولان کارخانه فقط به دیدن حسین آمدند و از ما معذرت خواهی کردند ولی گفتند مواد شوینده و طرحها و ظروف آن از طرف دولت تائید میشود و امکان تغییر آن وجود ندارد.
کودک دیگری به علت مشابه در بیمارستان مفید بستری است. این دختر هشت ساله در نوبت است تا دوباره عمل شود. او هم بهدلیل خوردن مواد شوینده در یکسالگی دچار خونریزی معده شده و تاکنون که هشت سال دارد هر دو هفته یکبار در بیمارستان عمل جراحی میشود. مری و معده این دختر آسیبدیده و در غذا خوردن هم مشکل دارد.
به گفته پزشکان، بیشترین قربانیان آسیب بهدلیل خوردن مواد شیمیایی، کودکان زیر پنج سال هستند. از جمله مایعات قلیایی که بلع آنها سوختگی عمیقی را در مری و معده کودک ایجاد میکند لوله بازکنها، تمیزکننده اجاق گاز و مایع ماشین ظرفشویی است و اغلب بهدلیل اینکه بدون طعم و بوست در بلع اولیه دردی ایجاد نمیکند اما باعث سوختگی شدید مری و معده میشود.
یکی از پرستارهای بخش مراقبهای ویژه بیمارستان به جام جم میگوید: زمانی که کودکی ماده شوینده یا خطرناک میخورد، باید خیلی سریع به بیمارستان منتقل شود. بهطوری که حتی یک لحظه زود رسیدن به بیمارستان، در زنده ماندن او تاثیر میگذارد. برخی والدین تصور میکنند با خوراندن آب میتوانند به دفع مواد خطرناک کمک کنند که این تصور اشتباه است.
هشدار به والدین
سخنگوی اورژانس تهران در گفتوگو با جامجم با اشاره به این موضوع که خوردن مواد قلیایی در مواقعی حتی میتواند باعث مرگ افراد شود، میگوید: در دسترس قرار دادن مایعات قلیایی، یکی از خطرناکترین موقعیتهایی است که میتوان کودک را در آن قرار داد. مواد قلیایی موجب از بین رفتن و سوختن اعضای داخلی بدن کودک میشود و در مواردی حتی مرگ را به همراه دارد.
وی افزود: این مایعات باید دور از دسترس کودک قرار داده شوند چراکه کودک متوجه نمیشود چه چیزی میخورد. از والدین و بخصوص مادران درخواست داریم این مایعات را در مکانهایی قرار دهند که کودک نتواند به آنها دسترسی پیدا کند و در زمانهایی که کودک در اطرافشان نیست، از آن استفاده کنند.
حسن عباسی یادآورشد: عامل بعضی مسمومیتها هم اختلاط مواد شوینده است.بعضی مواقع افراد فکر میکنند اگر چند مایع شوینده را با هم مخلوط کنند، قدرت سفیدکنندگی آن را بالاتر میبرند و همین امر باعث میشود تا مواد شوینده گازهایی را در فضا منتشر کند و این گازها حتی باعث مسمومیت افراد بزرگسال هم میشود.
وی با تاکید بر اینکه افراد نباید به کودکی که مواد شوینده خورده است، چیزی بخورانند گفت: زمانی که والدین متوجه میشوند کودکشان مواد شوینده یا به طور کل مایعات قلیایی مصرف کرده، بهتر است ضمن حفظ خونسردی با سامانه 115 تماس بگیرند و از آنها راهنمایی بخواهند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد