به گزارش جام جم آنلاین، افغانستان این روزها در جهنم درگیری های خونبار بین دو گروه افراطی تکفیری داعش و طالبان می سوزد و دولت افغانستان نیز چاره ای جز رویارویی با هر دو گروه توسعه طلب برای حفظ تمامیت ارضی این کشور ندارد با این حال، ظهور برخی چهره ها در رسانه ها می تواند مشوقی برای راه انداختن جریانی اجتماعی – سیاسی و مبارزاتی با هدف مقابله با افراط گرایی و خشونت در این کشور باشد؛ چهره هایی مانند عیسی خان لقمانی که به گزارش برخی رسانه ها می رود تا تبدیل به یک قهرمان ملی شود.
به گزارش فرانس 24، این پدیده یعنی اعلام حضور مبارزان ضد تروریست در رسانه ها امر نادری است و می توان گفت رسانه ای شدن عیسی خان 28 ساله اولین مورد از این دست در افغانستان است؛ کشوری که در آن بدون معرفی چنین چهره هایی نیز هر لحظه خطر در کمین سربازان افغان است و احتمال کشته شدن نیروهای دولتی می رود.
حمله روز 22 ژوئن (اول تیرماه) که با انفجار در سردر پارلمان افغانستان و تیراندازی در محوطه آن همراه بود با کشته شدن هر 6 مهاجم خاتمه یافت. حالا عیسی خان لقمانی که به «رمبوی افغانستان» هم معروف شده می گوید شش مهاجم طالبان را در روز حمله به پارلمان تنها لحظاتی بعد از حمله این مهاجمان یکی پس از دیگری شکار کرده و به ضرب گلوله کشته است.
تلویزیون افغانستان نیز تصاویری را پخش کرده بود که بمب های دستی را نزد این مهاجمان نشان می داد و گزارش داده بود که سرعت عمل نیروهای امنیتی در کشتن مهاجمان به حدی بود که آنها فرصت نکردند حتی یکی از این بمب های دستی را منفجر کنند.
پیش از این در سال گذشته نیز شبکه اطلاع رسانی افغانستان گزارش داد که او با دستان خالی موفق شد دو عامل انتحاری القاعده را دستگیر کند و عملیات انتحاری شان را ناکام بگذارد.
سربازی با 100 دلار حقوق
لقمانی حالا در شبکه های اجتماعی هم بروبیایی دارد و دوستان و طرفدارانی یافته است. تصاویر این سرباز چیره دست افغانی با این توضیح که او 100 دلار در ماه حقوق می گیرد در اینترنت منتشر شده است، اما سیاسیون افغانستان به همین مقدار کفایت نکردند و هدایایی به سرباز وطن خود تقدیم کرده اند. شبکه های اجتماعی خبر داده اند که اشرف غنی احمد زی رییس جمهور افغانستان به او یک دستگاه آپارتمان هدیه داد و یکی از اعضای پارلمان نیز با یک دستگاه خودروی تویوتا از او تقدیر کرد.
دولت افغانستان همچنین به وزارت دفاع این کشور دستور داده است که به عیسی خان رتبه های تشویقی نیز اعطا گردد.
این هدیه ها پس از آن به سرباز شجاع افغانستان اهدا شد که او چند دقیقه ای بعد از کشتن 6 مهاجم طالبان، بالای جسدشان حاضر شد و در گفتگویی تلویزیونی، پاکستان را در پرورش تکفیری ها مقصر دانست. او خطاب به دولت پاکستان گفت: نمی گذاریم این عروسک هایتان برنده شوند و کشور ما را اشغال کنند.
تعدادی از کاربران افغانی در شبکه های اجتماعی، شجاعت عیسی خان را نه تنها در شکار اعضای طالبان بلکه در اعلام عمومی وی مبنی بر مبارزه با سیطره افراط گرایی بر کشورش دانسته اند.
نکته جالب توجه برای مخاطبان اخبار مرتبط با عیسی خان لقمانی این است که او به یکی از خاستگاه های اصلی افراط گرایی در افغانستان تعلق دارد. عیسی خان زاده مناطق پشتون نشین شرق افغانستان در نزدیکی مرزهای پاکستان است؛ جایی که القاعده و طالبان نفوذ زیادی دارند و از چتر حمایتی محلی ها استفاده می کنند.
برخی از کاربران شبکه های اجتماعی در افغانستان اعلام کرده اند که حاضرند با تاسی به شجاعت لقمانی به ارتش این کشور بپیوندند. آیا لقمانی و لقمانی ها، هسته های مردمی مبارزه با افراط گرایی، خشونت و تکفیر گروه هایی مانند داعش و طالبان را در افغانستان بنا خواهند نهاد؟ باید منتظر ماند و دید.
جام جم آنلاین- جواد ارشادی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت