حسین نوش آبادی در مورد اظهارات اخیر رییس قوه قضاییه درباره لغو کنسرت های موسیقی گفت: اظهارات آیت الله آملی لاریجانی با موارد مطرح شده توسط وزارت ارشاد تناقضی نداشت و به نوعی اهمیت همکاری و ضرورت همسویی همه نهادها برای اجرای برنامه های صحنه ای بود؛ که هر دستگاهی نقش و وظیفه خود را ایفا کند و در وظایف و حوزه اختیارات یکدیگر مداخله نشود.
وی با بیان اینکه صحبت های آیت الله لاریجانی ناظر بر هماهنگ کردن همه بخش ها برای اجرای برنامه هنری به ویژه اجرای برنامه های صحنه ای مانند کنسرت های موسیقی بود، افزود: ما هم به نظر قوه قضاییه احترام گذاشته و تاکید می کنیم که موضوع کنسرت های موسیقی حتما باید با هماهنگی نهادها و دستگاه های مربوط انجام شود.
دو نکته مهم در برگزاری کنسرت ها
سخنگوی وزارت ارشاد با اشاره به دو نکته مهم در برگزاری کنسرت های موسیقی شامل صدور مجوز اجرا و هماهنگی های پس از صدور مجوز برای اجرا، گفت: برخی نهادها بر اساس قانون وظیفه دارند نظر خود را درمورد صلاحیت های اجرا کننده برنامه ارایه دهند و ما هم وظیفه داریم قبل از صدور مجوز هر کنسرتی از نهادهای مربوط استعلام کنیم و به طور حتم آنها هم نظر خود را ارایه می دهند.
نوش آبادی افزود: در اجرای کنسرت موسیقی قرار است تجمع فراوانی صورت گیرد و عده ای برای حضور در این برنامه ها ثبت نام می کنند، از این رو باید نهادهایی مانند وزارت کشور، استانداری و فرمانداری ها، شورای تامین و نیروی انتظامی تامین نظم و امنیت اماکن عمومی را تایید و مجوز لازم را صادر کنند و وزارت ارشاد هم بر اساس این هماهنگی ها بر کار نظارت داشته باشد.
وی اظهار کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئولیت صدور مجوز با هماهنگی نهادهای مربوطه را دارد و وظایف سایر نهادها هم در قانون مشخص شده و تاکنون هم فعالیت ها با همین رویه پیش رفته است.
سخنگوی وزارت ارشاد با تایید گزارش وزیر کشور و نیروی انتظامی مبنی بر صدور 312 مجوز اجرای کنسرت در سراسر کشور در دولت یازدهم و لغو 9 مجوز، افزود: البته لغو این 9 کنسرت که عمدتا در مراکز استان ها به ویژه در تهران بوده، به دلیل علاقه مندی هزاران نفر حساس شد و تبعات بیشتری داشت.
لغو 2 کنسرت توسط قوه قضاییه
معاون وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی اظهار کرد: قوه قضاییه هم بر اساس وظیفه ذاتی خود که پیشگیری از وقوع جرم و برخورد بر جرایم است بنابر تشخیص نظراتی دادند و دو مورد از کنسرت ها پس از صدور مجوز با نظر آنها لغو شده است.
نوش آبادی افزود: البته اینکه برخی دستگاه ها اقدام به تعطیلی کنسرت ها می کنند بر اساس وظایفی است که قانون برای آنها تعریف کرده و ما هم منکر وظایف قانونی نهادهای قضایی و انتظامی نیستیم، اما بحث ما این بود که قبل از صدور مجوز، باید نظرات همه دستگاه ها بررسی و زمانی که مجوزی صادر شد، مجوزی برای لغو آن صورت نگیرد، مگر اینکه اتفاق خاصی رخ دهد و جرمی واقع شود که آنگاه هر دستگاهی باید وظیفه خود را انجام دهد.
سخنگوی وزارت ارشاد گفت: پیشنهاد می کنیم مراجع دست اندرکار در صدور مجوز کنسرت ها قبلا نظرات خود را ارایه کرده و با سنجش تمامی جوانب، به طور کامل با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این خصوص هماهنگ شوند و زمانی که در نهایت قرار بر برنامه ای اجرا شود همه برای اجرای آن همکاری کنند.
وی افزود: برای جلوگیری از بروز اتفاق های مشابه، همه دستگاه ها باید در مورد اجرای برنامه های صحنه ای از جمله کنسرت های موسیقی پیش از صدور مجوز هماهنگ شوند و این هماهنگی ها را قبل از اقدام به تعیین مکان و بلیت فروشی انجام دهند و به جمع بندی برسند تا تجدید نظر نشود.
تدوین سند موسیقی
سخنگوی وزارت ارشاد با تاکید بر ضرورت تسریع در تدوین سند موسیقی کشور گفت: این موضوع در دست اقدام است و با همکاری معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه موسیقی در شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام می گیرد.
نوش آبادی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد سال های گذشته در این خصوص با حضور کارشناسان و متخصصان مربوط، افزود: سند راهبردی موسیقی باید به تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوام نهاد بالادستی حوزه فرهنگ و هنر کشور برسد.
وی با اشاره به آمادگی کامل وزارت ارشاد برای تدوین سند موسیقی و ارایه به شورای عالی انقلاب فرهنگی، خاطرنشان کرد: در صورت تحقق این مهم، همه مباحث به طور کلی از نظر سیاست های کلان و راهبردی حل می شود.
تنظیم شیوه نامه دستگاه های مسئول
سخنگوی وزارت ارشاد همچنین بر ضرورت تنظیم شیوه نامه یا تفاهم نامه با دستگاه های مسئول درباره کنسرت های موسیقی از جمله نیروی انتظامی و دادستانی کشور تاکید کرد.
نوش آبادی یادآور شد: بر این اساس برای پیشگیری از بروز چنین حوادثی (لغو کنسرت ها) تدوین و نهایی شدن سند راهبردی موسیقی کشور با تایید عالی ترین مرجع فرهنگی (شورای عالی انقلاب فرهنگی) و تنظیم شیوه نامه اجرایی با نیروی انتظامی و دادستانی کشور ضروری است.
وی با اشاره به تلاش وزارت ارشاد برای تحقق موارد یاد شده در حوزه موسیقی، تصریح کرد: تا زمانی که اقدامات قانونی به وجود نیاید و هر دستگاهی به نقش و جایگاه حساس خود واقف نشود؛ امکان تکرار اتفاقات گذشته وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه همه باید به اصول و سیاست های کلی پایبند باشند، افزود: تنظیم سیاست ها بر عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی است و دستگاه هایی که حساسیت های خاصی روی آنها برای تنظیم این شیوه نامه است باید به موضوع التزام داشته باشند.
سخنگوی وزارت ارشاد گفت: این وزارتخانه برای همکاری با همه نهادها و دستگاه های مرتبط آمادگی کامل دارد تا مردم در محیطی آرام، امن و سرشار از امنیت بتوانند اوقات فراعت خود را به شکلی سالم پیش ببرند؛ همه باید خوشحال باشیم که خانواده ها اوقات فراغت خود را با برنامه های فرهنگی و هنری پیش می برند.
به وزارت ارشاد اعتماد کنند
سخنگوی وزارت ارشاد در خصوص چگونگی هماهنگی با دادستانی برای تحقق برنامه های مورد نظر گفت: باید مشابه تفاهم نامه منعقد شده با نیروی انتظامی، با بخش های دادستانی هم صورت گیرد و آنها هم در این خصوص آمادگی دارند.
نوش آبادی افزود: گرچه فعالیت دادستانی حساسیت های بیشتری دارد اما حتی اگر تفاهم نامه ای هم به امضا نرسد، وظایف هر دستگاهی در قانون روشن است.
وی خاطرنشان کرد: باید با رفع شائبه بروز ناهنجاری در اجرای برنامه های صحنه ای، حساسیت برخی نهادهای قضایی نیز کم شود و به این موضوع وارد نشوند.
سخنگوی وزارت ارشاد گفت: این وزارتخانه با بررسی محتوایی و کیفی آثار موسیقی، استعلام های لازم در این خصوص را انجام داده و خواهد داد؛ امیدواریم به ما اعتماد کنند که مجوزهای صادر شده بر اساس معیارهای شرعی و قانونی است.
نوش آبادی افزود: مشکل کنسرت های موسیقی در اجرا است که دستگاه های دیگر باید برای رفع آن همکاری کنند.(ایرنا)
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه