تیتر خبر: «مردم از مصرف شیر و لبنیات فله خودداری کنند.»ــ جراید دیروز
خبر فوقالذکر را البته مطبوعات از خودشان در نیاوردهاند، بلکه به نقل از مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور چاپ کرده و علتش را هم این گونه اعلام کردهاند که با توجه به گرم شدن هوا، احتمال بروز بیماریهایی همچون تب مالت و تب کیو، در صورت مصرف شیر سنتی و فلهای، وجود دارد. به خصوص که ارزانتر هم هست و برای سلامتی شرکتهای خصوصی و کارخانجات لبنیاتی مملکت هم خوب نیست و ممکن است دچار تب شوند. درست است که وضعشان بد نیست، اما سعدی هم بد نگفته که: بر مال و جمال خویشتن غره مشو/کآن را به شبی برند و این را به تبی.
بسته پیشنهادی: از آنجا که نه شیر سنتی باز و ریخته و فلهای برای سلامتی خوب است و نه هم برخی شیرهای کاملاً بهداشتی قیمت بالا؛ فلذا اکثر پیشنهادهای اقتصادی شیری ما در این قسمت، ناظر بر انتخاب راهی میانبر و حد واسط است. عنایت بفرمایید، بد نیست:
1- جوشاندن شیر به شدت: اگر دو سه نفر از آحاد زیر خط فقر هستند که نمیتوانند شیرهای پاکتی بخرند؛ از سر ناچاری همان شیر فلهای را بخرند ببرند منزل، تا میتوانند و جا دارد، بگذارند خوب بجوشد تا تخم هرچه میکرب و ویروس و باکتری است، داخل شیر خشک شود. مگر نه که سابق براین حتی سرنگهای آمپولزنی را هم در آب جوش میجوشاندند و بعد میزدند؟.... آخ!...(زد بیانصاف.... نفهمید شوخی است!)
2- دولت خودجوش: چون ملت هزار و یک گرفتاری دارد و ممکن است نرسد که شیرهای فلهای را خوب بجوشاند و فقدان نظارت کیفی و بهداشتی باز دردساز شود؛ اگر گروهها و کارشناسانی از خود دولت مسئولیت جوشاندن شیر ملت را بر عهده بگیرند که کاملاً استاندارد جوشانده شود؛ و بعدش آن را با همان قیمت حدودی شیرفلهای تحویل مردم دهند؛ خیلی خوب و موجب دعاگویی ملت خواهد بود.
3- تب مرتب: ممکن است بعضیها زیرپای ملت بنشینند و در گوششان نجوا کنند کهای بابا، ما الان آن قدر انواع تبهای نامرتب فلهای دیگر داریم(مثل تب آلودگی هوا و تب سرطان و تب ریزگرد و..... امثال این مراتب!) که دیگر امثال تب مالت،چیزی حساب نمیشوند. در صورتی که به نظر ما این حرفها درست نیست و سفسطه است. بگذارید فضا را شاعرانه کنیم: بد نگوییم به مهتاب اگر تب داریم!
رضا رفیع
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت