حافظ احمدی که تعدادی از عکسهای دیدهنشدهاش از زمان ارتحال امام خمینی (ره) در یک نمایشگاه گروهی در خانه عکاسان ایران ارائه شده است، درباره ضرورت نمایش اینگونه تصاویر، اظهار کرد: قطعا شخصیتی مانند امام خمینی (ره) در تاریخ تکرارنشدنی است و اتفاقاتی که در زمان ارتحال ایشان افتاد نیز برههای مهم از تاریخ معاصر مملکت بهشمار میرود. عکسها و فیلمهای مستندی که از این اتفاق وجود دارد، بسیار ارزشمند هستند و به نظر من باید به مرور دیده شوند. خوشحالم که حالا فرصتی پیش آمده تا بخشی از عکسهای دیدهنشدهام از ارتحال امام (ره) را بهنمایش بگذارم.
وی افزود: معمولا وقتی یک اتفاق، تازه است نمیتوان روی جزییات آن تمرکز کرد. عکسهایی که از دورههای مختلف بهنمایش گذاشته میشوند و بازخوانی تصویری بخشی از تاریخ مهم کشور بهحساب میآیند همواره با استقبال مردم روبهرو شدهاند.
رییس انجمن عکاسان سینمای ایران به حضورش بهعنوان عکاس در حوزه هنری اشاره کرد و گفت: پیش از ارتحال امام (ره) و از سالهای میانی دهه 60، عکاسی را بهصورت حرفهای آغاز کردم. در زمان ارتحال امام خمینی (ره) من بهعنوان عکاس در حوزه هنری مشغول به کار بودم. وقتی امام (ره) از دنیا رفتند، بزرگی این اتفاق به اندازهای بود که من هم دوربینم را به دست گرفتم و لحظاتی از آن روزها را به ثبت رساندم. از آن روزها عکسهای زیادی دارم که بخش بزرگی از آنها دیده نشده است.
احمدی افزود: عکسهایی که از زمان ارتحال امام (ره) گرفتهام مربوط به روز تشییع و چند روز پس از خاکسپاری ایشان بود. بیشتر عکسها مربوط به تشییع امام در بهشت زهرا (س) است و بقیه را در روزهای بعد گرفتم. من تا چند روز پس از خاکسپاری، در بهشت زهرا (س) ماندم و از اتفاقات عکس گرفتم. تا هفتمین روز درگذشت امام (ره) آنجا همچنان شلوغ بود و هنوز افرادی از شهرستانهای مختلف به بهشت زهرا (س) میآمدند.
این عکاس درباره حال و هوای آن روزها گفت: در آن روزها، دو نوع حال در وجود ما بود؛ یکی بهخاطر ارتحال امام (ره) بود که اتفاق سنگینی بود و دیگری بهدلیل صحنههایی بود که آن روزها به چشم میدیدیم و از آنها عکس میگرفتیم. حال کسانی که با شنیدن خبر درگذشت امام (ره) برای تشییع آمده بودند، روی ما خیلی تأثیر میگذاشت.
رییس انجمن عکاسان ایران افزود: آنچه در آن شرایط خیلی توجه من را به خود جلب کرد، حزن، اندوه و گریهای بود که در چهرهی مردم دیده میشد. از یک بچهی شش - هفت ساله گرفته تا پیرمردی که زیر بغلهایش را گرفته بودند و نمیتوانست راه برود. عکسالعمل پیر و جوان نسبت به این اتفاق یکسان بود و همه دچار اندوه شده بودند.
تعدادی از عکسهای دیدهنشده از مراسم ارتحال امام خمینی (ره) در نمایشگاهی با عنوان «سرو خرامان» در خانه عکاسان ایران به نمایش گذاشته شده است.
در این نمایشگاه 36 اثر از 10 هنرمند عکاس به نامهای اصغر آهار، حافظ احمدی، حمیدرضا حسنزاده، یوسف گرامی، علی کاوه، فتحالله محمودی، اکبر منصور فلاح، علی حاتمی، جواد سیدآبادی و ابراهیم نبیپور روی دیوار گالری رفته است.
علاقهمندان برای بازدید از این نمایشگاه میتوانند از 10 تا 27 خردادماه از ساعت 9 تا 18 به نشانی انتهای خیابان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ، حوزه هنری انقلاب اسلامی، خانه عکاسان ایران، گالری شماره 1 مراجعه و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 88892010 تماس بگیرند یا به سایت www.iranipic.ir مراجعه کنند.(ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت