اسماعیل کریمزاده افزود: با توجه به مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه، مقرر شده طی یک برنامه 5 ساله، 40 درصد آب مصرفی بخش کشاورزی در اختیار دریاچه ارومیه قرار گیرد.طبق این مصوبه، بهطور کلی هر سال 8 درصد آب مصرفی در بخش کشاورزی آزاد میشود.
وی گفت: براساس استراتژیهای وزارت جهاد کشاورزی، این سازمان طی سالهای گذشته برنامههایی در خصوص مصرف بهینه آب داشته و از طرفی با بهوجود آمدن بحران خشکی دریاچه ارومیه وظیفه ما در این راستا دوچندان شده است.وی ادامه داد: از این رو برای مصرف بهینه آب سعی شد اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار را در حوضه دریاچه ارومیه افزایش دهیم.رئیس جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اظهار کرد: طی 8 ماه با ابلاغ مصوبهای از سوی ستاد احیای دریاچه ارومیه و تصویب آن، 2000 هکتار آبیاری تحت فشار به صورت خرد مالکی و پایاب سدهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه اجرا شده است.
وی اضافه کرد: همچنین 12 هزار هکتار آبیاری تحت فشار در 9 شهرستان واقع درحوضه آبریز دریاچه ارومیه در دست اجرا بوده که از 90 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.
کریمزاده خاطرنشان کرد: بقیه برنامهها که مصوب ستاد احیای دریاچه ارومیه بوده شامل پروژههای انتقال آب با لوله و اجرای زهکشی در دشتهای پایاب سدهاست که متاسفانه به علت ابلاغ نشدن اعتبار اجرا نشده است.وی ادامه داد: اعتبار این پروژهها 267 میلیارد تومان است که از محل ستاد احیای دریاچه ارومیه تامین میشود.تاکنون از 267 میلیارد تومان اعتبار 20 میلیارد تومان پرداخت شده است./ ایسنا
سبلان تا 3 سال آینده ثبت جهانی میشود
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گفت: سبلان تا 3 سال آینده بهعنوان یک قله زیبا و اثر طبیعی استان اردبیل به ثبت جهانی میرسد.
مسعود سلطانیفر در جریان بازدید از مناطق تاریخی و گردشگری مشگینشهر افزود: هر سال 2 سهمیه برای ثبت جهانی آثار، مربوط به جمهوری اسلامی ایران است و پیشبینی میکنیم که ظرف 3 سال آینده بهعنوان یکی از آثار طبیعی کوه سبلان در فهرست یونسکو به ثبت برسد.
وی با بیان اینکه تمامی مقدمات ثبت جهانی سبلان انجام شده و پرونده آن بعد از سپری شدن مراحل کارشناسی در حال تدوین نهایی است، گفت: ما پیشبینی میکنیم در سال 97 سبلان به ثبت جهانی برسد.
سلطانیفر افزود: ظرفیت و هویتی که سبلان بهعنوان یک کوه ارزشمند دارد بینظیر است و باید از این اثر ارزشمند در قالب طرحهای صیانتی مراقبت بیشتری شود تا بهعنوان یک هویت منطقهای، ملی و جهانی بهعنوان یک کوه دارای ارزش تاریخی و طبیعی مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری ادامه داد: بیش از یک میلیون سایت و مکان تاریخی در کشورمان ساماندهی شده که اخیرا نیز ساماندهی برخی از سایتهای آثار و ابنیههای تاریخی در اولویت قرار گرفته است.
سلطانیفر بیان کرد: بیش از 150 مورد از این سایتها در یک سال اخیر از دل خاک بیرون آمده و نسبت به نگهداری و مراقبت از آنها برنامهریزیهایی انجام شده است./ فارس
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد