معمولا از هر 10 بچهفیل، تنها یکی زنده میماند.عجیبترین چیز در مورد این فیلها این است که بچههای بزرگتر از فیلهای تازهوارد مراقبت میکنند. بچه فیلی که در عکس روی زمین خوابیده، تنها 2 سال دارد، اما مثل یک مادر با بقیه رفتار میکند. این دقیقا همان چیزی است که در دنیای وحش هم وجود دارد. اجتماعی بودن و محافظت از دیگران از ویژگیهای طبیعی فیلها است.
در این مرکز حدود 50 بچه فیل یتیم هستند که افرادی از روستاهای اطراف، وظیفه نگهداری آنها را بر عهده دارند. این یکی از خطرناکترین شغلها در جهان است. افراد این مرکز به هیچوجه با این بچه فیلها با خشونت برخورد نمیکنند و این در حالی است که در باغ وحشها خشونتها علیه حیوانات دیده میشود. محافظان بندرت به کسی اجازه ورود به این مرکز را میدهند، زیرا کنترل رفتار آنها بسیار دشوار است. این عکس را نیز زمانی گرفتم که از حضورم در این مرکز 3 هفته گذشته بود و بچه فیلها کاملا با من آشنا شده بودند. گاهی اوقات از دیگر کشورها با این مرکز تماس گرفته و خبر پیدا کردن یک بچه فیل به آنها داده میشد. افراد این مرکز نیز بسرعت بچه فیل را به این مرکز منتقل میکردند. معمولا تا 6 سالگی از این بچه فیلها نگهداری و سپس به حیات وحش بازگردانده میشوند.من حدود 20 سال به عکاسی از فیلهای آفریقایی پرداختم. بودن در حیات وحش خطرات و جذابیتهای مخصوص به خودش را دارد. حیوانات از طریق شامه خود از حضور انسانها مطلع شده و احساس خطر میکنند. در این میان بارها گرفتار خطرات هم شدهام: در این راه بارها مجبور به فرار یا بالا رفتن از درختها شدهام. در یکی از همین اتفاقات، فیلی که بچهاش را بتازگی از دست داده بود یکی از همکارانم به نام مایکفای را بشدت زخمی کرد. خوشبختانه او زنده ماند و پس از بهبود کامل، باز هم به سرکار بازگشت.
وقتی فیل بزرگتر در هر گله میمیرد، بقیه فیلها بشدت ناراحت میشوند. در یکی از سفرهایم با فیل مادری روبهرو شدم که بر اثر نیش مار کشته شده بود؛ بقیه اعضای خانواده این فیل تا چند روز بالای جنازهاش حضور داشتند. دوستان دوران کودکی آن فیل یا فیلهای بزرگتر از دیگر گلهها دائما بالای سر او میآمدند تا از ورود لاشخورها و کفتارها جلوگیری کنند. در یک اتفاق دیگر با استخوانهای به جا مانده از یک فیل مواجه شدم. دوربین خود را در جایی مخفی کار گذاشتم تا عکسالعمل دیگر اعضای گله را ببینم. آنها در طول روز بارها بالای این استخوانها میآمدند و آنها را به گونهای لمس میکردند که گویی میخواهند خاطراتشان را با این فیل زنده کنند.
متاسفانه فیلها امروزه توسط قاچاقچیان برای به دست آوردن عاجشان سلاخی میشوند و اخیرا این تجارت وارد گروههای شبهنظامی نیز شده است. اعضای این گروهها روی پول این عاجها حساب ویژهای باز کردهاند. من با گرفتن این گونه عکسها فقط میخواهم این پیام را به دنیا بفرستم: وقتی این فیلها این گونه از یکدیگر حمایت میکنند، چگونه ما میتوانیم آنها را به خاطر دلایل پوچ از بین ببریم؟
درباره عکاس
متولد: سال 1952 در آلابامای آمریکا
فرود: من در جوانی 25 بار بیماری مالاریا گرفتم و 5 مرتبه روی زانو هایم عمل جراحی صورت گرفت.
فراز: برنده شدن جایزه عکس حیات وحش به خاطر گرفتن عکس از یک شیر در تانزانیا و عضویت در شبکه نشنال جئوگرافی
راوی: کیت آبوت ـ گاردین
مترجم: حسین خلیلی
چمدان (ضمیمه آخر هفته روزنامه جام جم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم