علی اکبر محزون به بحث ساختار جمعیتی و تغییرات و تحولات در ترکیب سنی کشور اشاره کرد و گفت: ترکیب سنی نیز دستخوش تغییرات بود و سهم جمعیت 65 سال و بیشتر رو به افزایش است، بطوریکه در سال 1365 در مجموع سه درصد جمعیت بالای 65 سال بود و در سال 90 این رقم به 5،7 درصد رسید که این آمار نیز افزایش دو برابری دارد.
وی افزود: همچنین تعداد خانوار ایرانی در سال 1335 و براساس سرشماری آن سال، چهار میلیون نفر بود که اکنون جمعیت 78 میلیون نفری ایران، 21 میلیون خانوار دارد.
مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور با بیان اینکه در کنار کاهش رشد جمعیت در ایران پدیده های دیگری مانند کاهش بعد خانوار را شاهد بودیم، افزود: در دهه 60 بطور متوسط پنج نفر در هر خانواده بود اما در سال 90 این رقم به 3،5 نفر در هر خانواده رسید.
کاهش چهار درصدی جمعیت جوان کشور
محزون همچنین به سهم جمعیت جوان کشور اشاره کرد و گفت: از سال 1385 تا 1390 سهم جمعیت جوان کشور روند نزولی داشته بطوریکه در سال 85، حدود 35،4 درصد جمعیت جوان 15 تا 29 سال در ایران داشتیم که در سال 90 این رقم به 31،5 درصد کاهش یافته و می توان گفت در مجموع چهار درصد جمعیت جوان ما کم شده است.
مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور افزود: با توجه به 30 اردیبهشت و اولین سالروز ابلاغ سیاست های کلی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری پیشنهاد تعیین روز ملی جمعیت در همان 30 اردیبهشت از سوی سازمان ثبت احوال به شورای فرهنگ عمومی ارائه شده است.
وی اظهار کرد: روز ملی جمعیت باید مقابل روز جهانی جمعیت که موضوع کنترل جمعیت را مطرح می کند، قرار گیرد.
محزون افزود: با تعیین این روز، مرور آخرین وضعیت جمعیتی ایران، انعکاس اقدامات، برگزاری نشست های تخصصی، پایش تحولات و اتخاذ تصمیمات خوب برای جمعیت به صورت ویژه انجام می شود.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت