ایرج فاضل امروز در نشست خبری به مناسبت برپایی سی و نهمین کنگره سالانه جامعه جراحان ایران گفت: چهره جراحی در حال تغییر است و بیماریهایی که امروز با دارو درمان میشوند نیازی به جراحی ندارند حتی تکنیکهای جراحی تغییر کرده و به موازات دنیا پیشرفت کردهایم.
وی در رابطه با طرح تحول نظام سلامت گفت: طرحی مترقی و بسیار مفید میتواند باشد زمانی که در وزارت بهداشت بودم تمام بیمارستانهای دولتی رایگان بود و با همین بودجهها اداره میشد اگر بیماری مشکلی داشت رایگان پذیرش میشود.
فاضل گفت: اما در دورههای بعدی طرح مخرب خودگردانی مطرح شد که تمام هزینهها به دوش مردم افتاد و از بیمارانی که میخواستند جراحی شوند به دلیل هزینههای آن سر باز میزدند بیمارستانها از اداره روزمره خود ناتوان شدند و بسیاری از بخشها به بخش خصوصی اجاره داده شد.
رئیس جامعه جراحان ایران ادامه داد: با اجرای طرح تحول سلامت وضع دوباره به قبل برمیگردد و هزینههای هنگفتی که مردم مبجور به پرداخت بودند از دوششان برداشته میشود اما در شیوه اجرا برخی مسائل پیش آمده که بزرگترین مشکل در درمان که چاه ویل است هزینههای درمان است.
وی تصریح کرد:هزینههای درمان در تمام دنیا با بیمهها حل میشود و هیچگونه ارتباطی بین پزشک و بیمار در آنجا وجود ندارد اما در اینجا این گونه نیست راه حل این مشکل این است که بیمهها مکلف و مؤظف به پرداخت هزینهها شوند این در حالی است که میلیاردها تومان پول به بیمهها داده میشود اما پرداختی به بیمارستانها با تأخیر انجام میشود و کسی آن را بررسی نمیکند.
فاضل افزود: راه حل بعدی تعرفهها است تمام صنوف با هم مینشینند و نرخ خود را تعیین میکنند اما برای پزشکی دیگران تعیینکننده هستند. در حالی که داشتن و نداشتن مردم برای پرداخت، را بیمهها باید پرداخت کنند. تا تعرفه طبق قانون عادلانه نشود شاهد ناملایمات خواهیم بود.
وی ادامه داد: بسیاری از اشکالات را ندانمکاریها دامن میزند در کشورهای فقیر اطراف ایران مثل عراق، بنگلادش، پاکستان، هند و افغانستان اگر بپرسیم که البته پرسیدهایم ویزیت پزشک، حقوق پرستار، حقوق معلم و قیمت گوشت چقدر است با ما تفاوت فاحش دارد و ویزیت پزشکان آنها 3برابر است در حالی که کشور ما ثروتمندتر است با ثروت مردم چه میکنیم که هر روز فقیرتر میشود و این پولها کجا میرود.
رئیس جامعه جراحان ایران گفت: در انگلستان درآمد یک پزشک 3 برابر یک پرستار است و در ایران 10 برابر اما در آنجا حقوق پرستاری مکفی است اما در ایران حقوق مناسب را نمیدهیم.
فاضل در مورد کتاب ارزشگذاری نسبی خدمات درمانی گفت: این کتاب نسبتها را مشخص میکند متأسفانه تناسب آن را به هم زدند و در آن دست بردند. این کتاب از نظر ما اعتباری ندارد و باید بدون کوچکترین دستکاری اجرا میشد در حالی که به نفع برخی گروهها تغییر کرده است.
وی افزود: 30 سال پیش برای اولینبار این کتاب را به ایران آوردهایم و به وزارت بهداشت هم پیشنهاد دادیم که نسخه 2015 را ترجمه کنیم اما آنها پاسخی ندادند.
رئیس جامعه جراحان ایران در مورد تخلف برخی از پزشکان گفت: تعدادی پزشک داریم که نسبت به جمعیت پزشکان اندک هستند و ترکتازی میکنند و کارشان روی خدمات پزشکان دیگر سایه افکنده است. البته کم نداریم پزشکانی که زیر خط فقر زندگی میکنند کار ندارند و راننده تاکسی شدهاند. در همه جای دنیا هم درآمدهای استثنایی وجود دارد.
فاضل ادامه داد: ما قبول نداریم که فردی برای پولاندوزی به حرفه پزشکی بیاید در این صورت راهش را گم کرده و به این حرفه خیانت کرده است متأسفانه ما تخلف گروه اندکی را به کل جامعه تعمیم میدهیم در حالی که میخواهند با مطرح کردن این مسائل ذهن مردم را منحرف کنند تا بسیاری از ارزشها در حوزه پزشکی از بین برود.
وی افزود: ما حتی پیشنهاد دادیم برای این تعداد معدودی که کارهای خلاف بزرگ میکنند کمیتهای تشکیل دهیم تا با آنها برخوردهای لازم را انجام دهیم اما پیشنهاد ما را کسی گوش نداد.
رئیس جامعه جراحان ایران گفت: به نظر بنده بسیاری از مسائل قبل از جنجالی شدن باید از مسیر علمی خود پیش بروند این راه حل درستی نیست که با جنجال کار را پیش میبریم و خلافکارها در این صورت گستاختر شده و این به نفع جامعه نیست.
فاضل در مورد اینکه نظام سلامت ما در مقایسه با 15سال پیش این گونه دچار مشکلات نشده بود، گفت: نظارت این مسائل را حل میکند باید گروهی سر زده به کار پزشکان نظارت کنند و بینند که چقدر از تشخیصها ضروری بوده است در حالی که هیچوقت نظارت نمیشود دریافتهای غیرمتعارف هم که باب شد به این دلیل بود که کسی آن را نظارت نکرد و رها شد در حالی که همه چیز جامعه باید مانیتور و نظارت شود.
وی تأکید کرد: باید برای حضور پزشکان در بیمارستانهای دولتی و به عنوان عضو هیأت علمی جاذبه ایجاد کنیم ما این کار را نمیکنیم و بعد میگوییم جذب نداریم.
فاضل گفت: هر حرفهای خصوصیت خود را دارد و مقایسه حقوق کارگر با پزشک در جامعه مناسب نیست مگر ما جامعه کمونیستی هستیم که اینگونه مقایسه میکنیم اینها قابل مقایسه نیست و نمیگذاریم جامعه بر اثر لیاقت، تحصیل، شعور و برنامهریزی افراد قوام پیدا کند. (فارس)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت