به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فرانس 24، «احمد موفق زیدان» مدیر دفتر شبکه الجزیره قطر در اسلام آباد پایتخت پاکستان در فهرست آمریکایی تروریست های تحت تعقیب سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) درج شده است.
پایگاه «اینترست» آمریکا برای اولین بار این خبر را با استناد به برخی اسناد سری سازمان اطلاعاتی آمریکا افشا کرده است. نام زیدان در اسناد افشا شده از سوی ادوارد اسنودن مقاطعه کار اسبق سازمان جاسوسی آمریکا نیز به چشم می خورد فردی که تابعیت سوریه ای دارد، عضو سازمان القاعده و همچنین جماعت اخوان المسلمین است.
بر اساس گزارش اینترست که «گلین گرینولد» روزنامه نگار معروف آمریکایی آن را مدیریت می کند، زیدان «با قاطعیت» اتهام عضویت در این دو گروه (القاعده و اخوان المسلمین) را رد می کند اما اذعان کرده است که مصاحبه هایی با چهره های این دو گروه از جمله اسامه بن لادن رهبر کشته شده القاعده داشته است.
احمد موفق زیدان حتی در تکذیب خود هم نتوانست حمایت خود را از تروریسم تکفیری ها در سوریه پنهان کند و گفت: درج نام من در فهرست القاعده و اخوان المسلمین در وضعیتی که «استفاده کنندگان از سلاح های شیمیایی و قاتلان ملت ها» همچنان حکومت می کنند، ترور حرفه ای است...
در همین حال کمیته حمایت از روزنامه نگاران در نیویورک نگرانی شدید خود را درباره اتهاماتی از این دست ابراز کرده است.
«باب دیاتز» مدیر این کمیته در آسیا می گوید: تحریف فعالیت یک خبرنگار محترم که تلاش می کند اطلاعاتی درباره فعالیت های تروریسم بین المللی جمع آوری کند می تواند کار سایر خبرنگاران را به ویژه در پاکستان؛ جایی که مصاحبه با اعضای طالبان و القاعده بخشی از کارهای روزمره آنان است، دشوار کند.
گنجاندن نام امثال احمد موفق زیدان در فهرست تروریستی آمریکا می تواند به معنای این باشد که رابطه دوستانه سیاستگذاران آمریکایی با حامیان تروریسم در منطقه، نوعی پیوند موقت برای تحقق سیاست های غرب با استفاده از ابزار تروریسم تکفیری القاعده و ویروس های جهش یافته تکفیر در قالب گروه هایی مانند داعش و النصره است بدین معنا که این گروه ها و حامیان آنها تا زمانی در فهرست دوستان غرب قرار می گیرند که تاریخ مصرف آنها منقضی نشده باشد اما با پایان استفاده ابزاری غرب از این جریان ها، تبدیل به دشمنان شماره یک غربی ها می شوند. |
با وجود این ملاحظه درباره لزوم ارتباط گیری خبرنگاران با اعضای سازمان های تروریستی به اقتضای شغل آنان، مصداق های حمایت آشکار مالی و رسانه ای برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از جمله قطر از تروریست ها در سال های اخیر نیز، موضوعی پنهان نیست.
اوایل اردیبهشت سال 1390 و در اوج نا آرامی های جهان عرب؛ زمانی که تزریق تروریستها به ناآرامی های سوریه در بسیاری از رسانه های عربی و غربی به نام انقلاب در حال تکمیل بود، «غسان بن جدو» مدیر فعلی شبکه تلویزیونی المیادین لبنان، رئیس دفتر وقت شبکه الجزیره در بیروت و مسئول اسبق همین شبکه در تهران در اعتراض به تحریف حوادث سوریه در شبکه الجزیره استعفا داد.
استعفای بن جدو در واقع اعتراض به حمایت شبکه الجزیره قطر از فعالیت های تروریسم تکفیری در سوریه بود که به نام «انقلاب» به خورد افکار عمومی جهان عرب داده می شد؛ موضعی که در شبکه های دیگر مطرح جهان عرب مانند العربیه وابسته به عربستان سعودی نیز با قوت دنبال می شد و می شود.
به نظر می رسد که ارتباط گیری با تروریست ها در رسانه های عربی چیزی فراتر از انجام رسالت حرفه ای خبرنگاری است و آمریکایی ها با وجود استفاده دوگانه از تروریست ها در پیشبرد سیاست های خود، چشم از حامیان منطقه ای جریان هایی مانند القاعده نیز بر نمی دارند.
گنجاندن نام امثال احمد موفق زیدان در فهرست تروریستی آمریکا می تواند به معنای این باشد که رابطه دوستانه سیاستگذاران آمریکایی با حامیان تروریسم در منطقه، نوعی پیوند موقت برای تحقق سیاست های غرب با استفاده از ابزار تروریسم تکفیری القاعده و ویروس های جهش یافته تکفیر در قالب گروه هایی مانند داعش و النصره است بدین معنا که این گروه ها و حامیان آنها تا زمانی در فهرست دوستان غرب قرار می گیرند که تاریخ مصرف آنها منقضی نشده باشد اما با پایان استفاده ابزاری غرب از این جریان ها، تبدیل به دشمنان شماره یک غربی ها می شوند.
تاریخ روابط غرب به ویژه آمریکا با جریان تروریسم تکفیری (به شکل خاص، القاعده) موید این واقعیت است. این امر مسجل است که حمایت آمریکا از تروریسم در مقاطع مختلف تاریخ منطقه و ائتلاف موقت با جریان های مزدور تکفیری به معنای چشم پوشیدن از خطر بالقوه این جریان ها نیست.
مصداق این ادعا حمایت واشنگتن و استفاده از اسامه بن لادن و جریان القاعده در جنگ آمریکا علیه اتحاد فروپاشیده جماهیر شوروی بود. زمان زیادی از عقب نشینی نیروهای شوروی از خاک افغانستان و فروپاشی اردوگاه کمونیسم نگذشته بود که همپیمانان تکفیری آمریکا در افغانستان با پیاده شدن سناریوی 11 سپتامبر 2001 به دشمنان شماره یک آمریکایی ها تبدیل شدند.
جواد ارشادی- جام جم آنلاین
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد