هر چند این امر مرسوم است که کشورهای مختلف برای حفظ توانائی های نظامی و به عنوان یک اصل در امر بازدارندگی زرادخانه های خود را آماده و به روز نگه دارند اما برای اعراب حاشیه خلیج فارس زرادخانه ها حکم کلکسیونی را پیدا کرده اند که باید از تولیدات نظامی هر کشوری صرف نظر از اینکه آیا به این سلاح نیازی هست یا نه، یک نمونه در مجموعه آنها وجود داشته باشد.
همین امر موجب شده تا کشورهای غربی از جمله آمریکا بازاری بسیار مناسب برای فروش جنگ افزارهای خود پیدا کنند و در این راه برای افزایش سود خود با هراس افکنی درباره ایران، اعراب را به خرید هر چه بیشتر سلاح ترغیب کنند.
از همین رو است که هرگاه مقامات غربی به حاشیه خلیج فارس سفر می کنند و یا آنکه رهبران این کشورها به آمریکا و یا اروپا می روند چند قرارداد نظامی میان طرفین به امضا می رسد.
برای مثال «فرانسوا اولاند» رئیس جمهور فرانسه، در سفر خود به قطر و عربستان که در هفته جاری انجام شد یک قرارداد هفت میلیارد دلاری با دوحه امضا کرد و مذکراتی را نیز با مقامات عربستان و امارات در مورد فروش جنگ افزارهای جدید انجام داد.
این وضعیت در حالی است که «باراک اوباما» در هفته آینده میزبان رهبران کشورهای عربی است و طبیعی است که واشنگتن اجازه ندهد بازار پرسود خاورمیانه به دست کشور دیگری بیافتند از همین رو اوباما قصد دارد در دیدار با رهبران اعراب حاشیه خلیج فارس پیشنهادهای وسوسه انگیری را به آنها بدهد.
رویترز در همین رابطه می نویسد: انتظار می رود که رئیس جمهور اوباما در نشست هفته آینده خود با رهبران کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس طرح سیستم موشکی جمعی کشورهای عربی را مجددا احیا کند.
به گزارش مهر، در سال های گذشته آمریکا این طرح را به بهانه مقابله با موشک هایی که احتمالا روزی از ایران به سمت اعراب شلیک خواهند شد پیشنهاد داده بود.
رویترز در ادامه می نویسد: پیشنهاد احیای سیستم موشکی دسته جمعی با موارد دیگری نیز همراه خواهد بود که از آن جمله می توان به تعهدات امنیتی، قراردادهای جدید نظامی و انجام بیشتر رزمایش های مشترک اشاره کرد.
بر اساس این گزارش تلاش آمریکا برای فروش سیستم های موشکی جدید به اعراب خلیج فارس در حالی است که این کشورها در حال حاضر به سیستم های موشکی پاتریوت ساخت شرکت «ریتون و تاد» ساخت شرکت «لاکهید مارتین» مجهز هستند.
با وجود برخورداری کشورهای عربی از این دو سیستم موشکی پیشرفته، آمریکا در نظر دارد تا سیستم های موشکی این کشورها را به یکدیگر مرتبط کند و این امر بدون شک نیازمند خرید تجهیزات و جنگ افزارهای جدید است.
در مورد اهداف پشت پرده آمریکا از دعوت کشورهای عربی برای حضور در واشنگتن چند روز قبل نیز یک رسانه آمریکایی به نقل از مقامات کاخ سفید و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس خبر معامله دولت اوباما با اعراب را در قبال کسب حمایت آنها از توافق احتمالی هسته ای با ایران تائید کرد.
فاکس نیوز در گزارشی با استناد به اظهارات مقامات کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و همچنین آمریکا خبر معامله کاخ سفید با اعراب خلیج فارس را در مورد توافق هسته ای ایران تائید کرد.
بر اساس این گزارش، گویا دولت باراک اوباما با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس توافق کرده که در صورت حمایت آنها از توافق هسته ای ایران، آمریکا تسلیحات جدیدی را در اختیار آنها قرار دهد.
این خبر را اولین بار روزنامه وال استریت ژورنال منتشر کرده بود.
بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، به این ترتیب، انتظار می رود که رهبران شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس در دیدار خود با «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا که قرار است طی ماه جاری صورت بگیرد از وی ادوات جنگی بیشتری را مطالبه کنند.
علاوه بر این ادعا می شود که آنها قصد دارند رئیس جمهور آمریکا را مجاب به پذیرفتن توافقات امنیتی جدید کنند تا در صورت تهدید از سوی ایران دولت واشنگتن را متعهد به دخالت نظامی کنند.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد