رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام:

نباید از مذاکره بترسیم

سخنان هاشمی رفسنجانی در روز پر حاشیه دانشگاه امیرکبیر + عکس

حضور آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز دوشنبه در مراسم بزرگداشت روز معلم در دانشگاه امیرکبیر با حاشیه های بسیار و واکنش دانشجویان موافق و مخالف وی همراه بود و بازتابهایی به همراه داشت.
کد خبر: ۷۹۴۵۸۸
سخنان هاشمی رفسنجانی در روز پر حاشیه دانشگاه امیرکبیر + عکس

در حالی که برخی رسانه ها از جمله ایرنا - خبرگزاری رسمی دولت- با سکوت از کنار این موضوع گذشتند، خبرگزاریهایی نظیر مهر، ایسنا و فارس هر یک روایت خود را در باره این ماجرا برای مخاطبانشان منعکس کرده اند.

خبرگزاری مهر در این زمینه نوشت: پیش از حضور آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، جمعی از دانشجویان در اعتراض به حضور وی در مقابل سالن اجتماعات دانشگاه تجمع کردند. همچنین برخی از فعالین انجمن‌های اصلاح‌طلب دانشگاه امیرکبیر که دستبندهای سبز در دست داشتند، ، شعارهایی را در حمایت از وی و همچنین سران فتنه سر دادند و خواستار رفع حصر آنها شدند.

دانشجویان معترض به حضور آیت‌الله هاشمی هنگام ورود خودروی حامل رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، شعارهای اعتراضی سر دادند و قصد ممانعت از ورود وی به دانشگاه را داشتند.

در این تجمع اعتراض‌آمیز دانشجویان معترض به حضور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دانشگاه، شعارهایی را از جمله «مرگ بر فتنه‌گر» و «مرگ بر اسلام آمریکایی» سر می‌دادند و در مقابل دانشجویان فعال در انجمن‌های اصلاح‌طلب، شعارهایی را در حمایت از سران فتنه بیان می‌کردند.

به نوشته مهر، دانشجویان معترض به حضور آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تا پایان سخنرانی وی، مقابل سالن اجتماعات دانشگاه تجمع کردند و هنگام خروج وی از دانشگاه، شعارهایی را سردادند و در مقابل برخی دیگر از دانشجویان در حمایت از وی و همچنین برخی سران فتنه و زندانیان سیاسی، پلاکاردهایی را در دست گرفتند و خواستار رفع حصر سران فتنه شدند.

بر اساس این گزارش، مراسم امروز بدون حضور دانشجویان برگزار شد و تقریباً دو سوم سالن اجتماعات دانشگاه امیرکبیر با حضور اساتید دانشگاه پر شده بود.

خبرگزاری ایسنا نیز در گزارشی با عنوان «امیر کبیرشاهد حاشیه یک سخنرانی» نوشت: تالار اجتماعات مرکزی دانشگاه صنعتی امیر کبیر روز دوشنبه با حضور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام روز متفاوتی را تجربه کرد. در حالی که آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی در تالار در حال سخنرانی برای اساتید این دانشگاه به مناسبت روز استاد بود، دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در بیرون این تالار دست به برگزاری تجمع زده بودند.

بر اساس این گزارش، در این تجمع دانشجویان به دو گروه تقسیم شده بودند: عده‌ای طرفدارهاشمی و تعدادی مخالف او. ازیکسو، برخی از دانشجویان از پیام روشن خود برای آزادی برخی زندانیان صحبت می‌کردند واز طرفی تعداد دیگری از دانشجویان خواهان اعدام همان زندانیان بودند.

شعارهایی مثل «دلواپس، اسراییل پیوندتان مبارک»، «پلی تکنیک زنده است»، «یا حسین(ع)» ، «بسیجی واقعی همت بود و باکری»، «هزار روز گذشته ...». از سوی گروهی از دانشجویان داده می‌شود و از طرفی شعارهای «نماد اشرافیت منکر رای ملت»، «الله اکبر»، «مرگ بر آمریکا» و ... از طرف طیف دیگری از دانشجویان شنیده می‌شد.

همچنین تعدادی از دانشجویان که به اتهامات و دادگاه مهدی هاشمی اعتراض داشتند ، در پلاکاردهای خود از هاشمی خواستند که به باغ پسته خود بازگردد! اشاره به قرارداد کرسنت از دیگر دست نوشته‌های دانشجویان بود.

تعداد دیگری از دانشجویان نیز با تشکیل دادن یک حلقه انسانی شعر یار دبستانی را می‌خواندند.

به گزارش ایسنا، «دانشجو می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد»، «دانشگاه را جولانگاه فتنه نکنید»، «دانشگاه جای استوانه فتنه نیست» و ... از دیگر شعارهایی بود که در این تجمع در خیابان اصلی دانشگاه امیر کبیر سرداده می شد.

بر اساس این گزارش، در حالی که دانشجویان منتظر خروج هاشمی از سالن سخنرانی بودند نماینده بسیج دانشجویی در صحبت‌های خود از هاشمی خواست که مرزبندی خود را در قبال فتنه و موضع گیری‌اش را در مورد پرونده مهدی هاشمی روشن کند . این صحبت‌ها با واکنش گروه مقابل مواجه شد و لحظاتی با متشنج شدن جو دانشگاه درگیری‌هایی بین طرفین بوجود آمد.

به نوشته ایسنا، بعد از پایان سخنرانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با خواندن شعر یار دبستانی و فرستادن صلوات منتظر خروج اکبر هاشمی رفسنجانی از سالن سخنرانی بودند، لذا زمانی که اتومبیل‌های همراهان هاشمی در حال خروج از دانشگاه بودند، دانشجویان به گمان این که هاشمی در یکی از این اتومبیل‌هاست با دادن شعارهای «درود بر هاشمی» یا «مرگ بر فتنه‌گر» موافقت و مخالفت خود را با حضور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دانشگاه ابراز کردند. این در حالی بود که هاشمی پیش از این از درب دیگر دانشگاه خارج شده بود.

پس از خروج اتومبیل‌های همراهان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گروه مخالف او در کنار معاون ریاست دانشگاه جمع شده و به حضور هاشمی در دانشگاه خود اعتراض کردند و گروه موافقان نیز با حرکت به سمت سردر دانشگاه و خواندن سرود یار دبستانی به تجمع خود پایان دادند.

خبرگزاری فارس هم گزارش داد که اعتراض دانشجویان نسبت به حضور هاشمی رفسنجانی از ظهر دیروز و در مقابل دفتر ریاست دانشگاه امیرکبیر شروع شده بود.

بر اساس این گزارش، دانشجویان دلیل اعتراض خود را نسبت به حضور هاشمی رفسنجانی در دانشگاه امیرکبیر این عنوان کردند که مسئولان دانشگاه به بهانه جلوگیری از بروز تنش، اجازه سخنرانی به افراد ارزشی و انقلابی نمی‌دادند و به این بهانه جلوی برگزاری مراسم دانشجویان را می‌گرفتند، ولی حالا پرتنش‌ترین فرد را برای سخنرانی به دانشگاه دعوت کرده‌اند.

فارس افزود: با این وجود مسئولان دانشگاه امیرکبیر بی توجه به رویه گذشته خود و اعتراضات دانشجویان مراسم سخنرانی هاشمی رفسنجانی را برگزار کردند، مراسمی که با حاشیه‌های زیادی همراه بود و در نهایت فضای دانشگاه امیرکبیر را متشنج کرد.

به نوشته فارس، دانشجویان معترض قبل از ورود هاشمی رفسنجانی به دانشگاه با ایجاد زنجیره دانشجویی مقابل درب‌ ورودی مراسم و با در دست داشتن پلاکاردهایی با این عناوین که «امیرکبیر جای استوانه فتنه نیست»، «مرگ بر فتنه‌گر»،«خیانت‌هایتان در فتنه 88 به ملت را فراموش نمی‌کنیم» ، «سردار اشرافیت منکر رأی ملت» و «سران فتنه اعدام باید گردند» اعتراض خود را نسبت به حضور هاشمی رفسنجانی در دانشگاه امیرکبیر اعلام کردند.

در مقابل برخی اعضای انجمن‌ اسلامی اصلاح‌طلب ترقی خواه و فرهنگ و سیاست دانشگاه امیرکبیر با دردست داشتن تصاویری از سران فتنه به استقبال ورود هاشمی در دانشگاه امیرکبیر رفتند.

به گزارش فارس، این برنامه که قرار بود ساعت 10:30 امروز برگزار شود به علت حواشی ایجاد شده به تأخیر افتاد. با این وجود، هاشمی رفسنجانی در سالن مراسم حضور یافت و به سخنرانی پرداخت. اما آنچه در این بین مهم است، تنش آفرینی مسئولان دانشگاه با برگزاری این مراسم بود. مسئولانی که با تابلو جلوگیری از بروز تنش، اجازه سخنرانی به شخصیت‌های ارزشی و انقلابی را نداده‌ بودند امروز خود عاملی برای ایجاد تنش در دانشگاه شدند.

واکنش رییس دانشگاه به اعتراضها

به گزارش مهر، احمد معتمدی رئیس دانشگاه امیرکبیر در سخنانی که پیش از سخنرانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت انجام شد، با بیان اینکه دانشگاه امیرکبیر در عرصه سیاسی از قبل از انقلاب جزو سیاسی‌ترین دانشگاه‌های کشور بوده است، ‌گفت: شاید برخی این موضوع را اشکال می‌بینند ولی من آن را مزیت می‌بینم و در این یک سال مدیریتم در دانشگاه، در همین چارچوب که دانشجویان سیاست را بیشتر بشناسند، حرکت کردیم.

وی افزود: اگر حرکت سیاسی دانشجویی مدیریت شده باشد و در چارچوب خطوط قرمز نظام و بدون وابستگی جناحی باشد، به نفع دانشگاه‌ها خواهد بود. البته تندرویی‌هایی انجام می‌شود که نمونه آن را امروز دیدیم.

معتمدی در ادامه گفت: دیروز هم دانشجویانی معترض بودند که تعداد آنها به ۷۰-۶۰ نفر می‌رسید و دوستانی نیز بودند که موافق بودند که من به آنها گفتم خیلی جو را سیاسی نکنید.

وی تصریح کرد: در این مدت تاکنون از خطوط قرمز عدول نشده است و دانشجویان این مسائل را رعایت کرده‌اند.

توصیه های هاشمی به دانشجویان

بر اساس این گزارش، هاشمی رفسنجانی نیز در سخنانش، با تبریک روز معلم و تسلیت ایام وفات حضرت زینب(س) گفت: من از کسانی هستم که ۲، ۳ سال بعد از تاسیس دانشگاه امیرکبیر در جریان امور آن بودم. نقش این دانشگاه در مبارزات قبل از انقلاب برجسته بود و من ارتباطات زیادی با دانشجویان و اساتید این دانشگاه داشتم، حتی برای سخنرانی به این دانشگاه می‌آمدم که همواره مساله‌ساز می‌شد، یعنی بخشی از دانشجویانی که انقلابی بودند در یک طرف و برخی از دانشجویانی که تفکرات مارکسیستی و همچنین سلطنتی داشتند در طرف دیگر قرار می‌گرفتند و شعار می‌دادند.

آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی تاکید کرد: البته این موضوع برایمان شیرین بود چراکه سرمان برای این موضوعات درد می‌کرد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: پس از انقلاب نیز من به این دانشگاه آمده‌ام؛ این دانشگاه اعتبار زیادی به ایران داده است و یکی از استوانه‌های علم و صنعت و تکنولوژی‌های روز در این دانشگاه است و فارغ‌التحصیلان آن در تاریخ می‌درخشند.

وی ادامه داد: باید امروز آلبوم گویایی از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه داشته باشیم چراکه حیف است که نقش این دانشگاه در تاریخ گم شود، به مانند دارالفنون که امروز نامش در تاریخ مانده است.

آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی با اشاره به نقش‌آفرینی‌های امیرکبیر به عنوان موسس دارالفنون در تاریخ برجسته است گفت: امیرکبیر دردهای زمان خود را خوب فهمید. وی یکی از دردها را در استعمار می‌دید و روی دخالت‌های قدرت‌های خارجی حساس بود و یک درد دیگر را در استبداد می‌دید که خودش در دامان آن بزرگ شده بود و وقتی که مسئولیت پیدا کرد ناچار بود که با مظاهر استبداد درگیر شود که به قیمت جانش تمام شد.

وی افزود: استعمار طبیعی بود که یک عنصر ضد استعماری را تحمل نکند اما استبداد در مورد امیرکبیر نمک‌نشناسی کرد، چراکه امیرکبیر بود که ناصرالدین‌شاه را از تبریز به تهران آورد و به قدرت رساند ولی در نهایتا افرادی از دربار ناصرالدین‌شاه وی را کشتند اما امروز می‌بینید که نام امیرکبیر از نام تمامی آن شاهان بلندتر است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: امیرکبیر هم بنیان‌گذار علم تکنولوژی است و هم راه مبارزه با استعمار و استبداد را باز کرد و هم خودش نقش‌آفرینی‌های زیادی را در تاریخ بر جای گذاشت. نامگذاری این دانشگاه با عنوان امیرکبیر بسیار اقدام شایسته‌ای بود.

آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در ادامه با اشاره به روز معلم عنوان این روز را عنوان خوبی دانست و گفت: از این عنوان واقعیت‌ها و ارزش‌های والای الهی و اسلامی و ملی سر می‌زند و نشان می‌دهد که چه چیزی در این عنوان خوابیده است.

وی گفت: اولین مقام معلم متعلق به خداوند است، زیرا هر واقعیتی به خواست او شکل گرفته است.

تعیین کننده وقت ظهور امام زمان(عج) کذاب است

وی با بیان اینکه زمان قیامت و زمان ظهور امام زمان از علومی است که هیچ‌کس نمی‌داند، گفت: هر کسی امروز وقت برای ظهور امام زمان قرار بدهد کذاب است چراکه زمان ظهور مانند زمان قیامت نامشخص است یعنی این چیزهایی که امروز می‌گویند الان ظهور است و وقت تعیین می‌کنند درست نیست.

آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی جایگاه معلم را بسیار بالا و روشن دانست و تاکید کرد: هر معلمی که مسئولیتی را برعهده گرفته است یعنی از مکتب‌خانه تا دانشگاه معلم است و حق تعلیم دارد و در حال عبادت است. شما اساتید دانشگاه جایگاه بسیار بالایی را دارید.

اعتراضات معلمان به حق است

وی افزود: متاسفانه امروز ما مشکلاتی را در کشور داریم که باید حل شود. این روزها معلمان اعتراضاتی را انجام می‌دهند که به حق هم هست و کلاس‌های درس را تعطیل می‌کنند و اظهار حق می‌کنند.

وی افزود: ما باید فضایی را ایجاد کنیم که آنقدر معلم شاداب باشد تا بتواند این شادابی را به نونهالان و همچنین به جامعه بدهد، انشاءالله با حل مشکلات مهمترین وظیفه ما در حکومت اسلامی این است که مقام شایسته معلم را مراعات کنیم که در این صورت می‌توانیم سرآمد دانش در جهان باشیم.

وی با اشاره به شخصیت آیت‌الله شهید مطهری وی را از نخبگان تاریخی، علمی و اسلامی کشورمان دانست و گفت: شهید مطهری هم عالم بود و هم عارف. عرفان در واقع یک دید اضافی بر دانش است که ایشان از آن برخوردار بود. شهید مطهری هم فیلسوف بود و هم فقیه و از طرفی مسائل اجتماعی را به خوبی می‌شناخت و برای آن تحلیل داشت. نوع مبارزه‌ای که شهید مطهری داشت در شأن یک دانشمند عالی‌مقام بود.

آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی ادامه داد: آقای مطهری وقتی که مبارزه شروع شد به دنبال رفع شبهات و امکانات علمی رفتند و این بخش از مسئولیت مبارزه را برعهده گرفتند. ایشان یک متفکر و متکلم کم‌نظیر در زمان خودش بود که امام فرمودند من همه آثار ایشان را تایید می‌کنم.

وی افزود: در مقاطع آخر مبارزه آقای مطهری مسئولیت این را داشت که بنیان‌های فکری، اسلامی و ملی را تبیین کند و پلی بین مدارس علمیه و دانشگاه باشد تا بتواند آنها را با تفکر صحیح آشنا سازد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: در آن زمان آیت‌الله بهشتی، شهید باهنر و آقای گلزاده غفوری که مرحوم شده‌اند در بخش آموزش و پرورش مسئول شدند تا بخش زیربنای آموزشی را برای دوره‌های آینده آماده کنند.

وی تصریح کرد: بخش تهاجمی مبارزه هم بر عهده من و آیت‌الله خامنه‌ای بود.

آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی با بیان اینکه شهید مطهری دو مرتبه در زمان حیات خود با امام ملاقات داشت گفت: ایشان یک بار به عراق رفتند و با امام ملاقات کردند و یک بار در فرانسه امام را دیدند و باعث پایه‌گذاری یک کار مهم شدند.

وی افزود: ما قبل از اینکه امام به کشور بیایند شورای انقلاب را تاسیس کردیم گفت: اما این شورا هنوز رسمیت نداشت. این شورا برای هدایت مبارزه بود و سفری که شهید مطهری به پاریس داشتند خدمت امام رفتند و این موضوع را با امام در میان گذاشتند و امام فرمودند من به عنوان رهبر انقلاب این شورا را تاسیس و تایید می‌کنم. سپس شهید آیت‌الله مطهری حکم آن را از امام گرفتند و به ایران آوردند که در آن حکم تاکید شده بود که ۵ نفر برای شورای انقلاب مشخص شوند و سپس افراد دیگر با تایید این ۵ نفر به شورای انقلاب بپیوندند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: وقتی که انقلاب پیروز شد بسیاری از نهادها و ارگان‌ها صاحبان خود را از دست دادند اما با وجود شورای انقلاب، کشور دارای صاحب و مدیریت بود که این قضیه براساس پیش‌بینی مبارزین صورت گرفته بود که نهاد شورای انقلاب را خلق کنند و نگذارند کشور دچار تشتت شود.

وی با بیان اینکه شهید آیت‌الله مطهری واسطه آوردن حکم امام برای شورای انقلاب بودند گفت: ما در آن زمان التقاطی‌هایی داشتیم که خشم شهید مطهری را به دل و ایشان را از انقلاب گرفتند. قبل از ایشان نیز شهید قرنی را از انقلاب جدا کردند و به شهادت رساندند.

هاشمی رفسنجانی افزود: آن زمان خیلی آزادی بود و هر کسی هر کاری که می‌خواست انجام می‌داد اما در این میان باید کسی می‌بود که بتواند مسائل و واقعیات را تدوین و تنظیم کند که شهید مطهری این وظیفه را به خوبی انجام داد.

ایران تهران لنگرگاه مطمئن منطقه

آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه مراسم بزرگداشت مقام استاد در دانشگاه امیر کبیر با بیان اینکه شرایط منطقه و جهان و کشور در یک وضعی قرار دارد که ما باید هوشیار باشیم اظهار کرد: آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها یعنی همان استعمارگران سابق و مستکبرین فعلی آنچه که می‌خواستند در این منطقه پیاده کنند نشده است و در حال هدایت تفکرات خود به شکل دیگری هستند.

وی افزود: آنها به این نتیجه رسیده‌اند که یک کشور معتدل و نیرومند در این منطقه به نفع آنها نیست، به خصوص کشوری که وابستگی به آنها ندارد.

آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی با تشریح اوضاع منطقه تاکید کرد: امروز می‌بینید که عراق و سوریه و یمن به این وضعیت فعلی دچار شده‌اند، عربستان در خدمت آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها است و مصر یک دژ مستحکم در مقابل اسرائیل بود امروز در شرایطی است که می‌بینید پاکستان نیز در مسائل داخلی خود دچار گرفتاری‌هایی شده است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به طرح تجزیه عراق توسط کنگره آمریکا گفت: کارهایی که آنها از سال‌ها پیش طراحی کردند که منطقه را به کشورهای کوچک تبدیل کنند امروز می‌خواهند دوباره به اجرا برسانند البته قبل‌ترها این طرح را اجرا کرده‌اند که تجزیه امپراطوری عثمانی حاصل آن بود.

وی افزود: البته آمریکایی‌ها درخصوص تجزیه از ایران حرفی نزده‌اند چراکه ایران آنقدر مستحکم است که نمی‌توانند بگویند می‌خواهند آن را به چند کشور تجزیه کنند زیرا باید شرایطی مانند شرایط عراق و سوریه در یک کشوری درست شود تا بتوانند یک کشور را تجزیه کنند.

آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی ایران را تنها لنگر مطمئن منطقه دانست و تاکید کرد: ایران می‌تواند در حفظ منطقه نقش‌آفرین باشد.

تکلیف نیروهای انقلاب حفظ همدلی و همزبانی است

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: ما به عنوان مسئولین و نیروهای انقلاب تکلیفمان این است که این نامی که رهبر معظم انقلاب با عنوان همدلی و همزبانی انتخاب کرده‌اند را حفظ کنیم و نگذاریم جامعه دچار تشتت شود چراکه در هر جامعه‌ای آرای مختلف و اعتراضات مختلفی وجود دارد.

وی تاکید کرد: باید هوشیار باشیم که وحدت کشورمان را که در اصل نیاز واقعی کشورمان است حفظ کنیم و اجازه ندهیم باعث تفرقه شویم، به خصوص اینکه امسال در سال انتخابات هستیم.

آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی خاطرنشان کرد: ببینید یمن امروز در چه وضعیتی است، شب گذشته ۳۰ بار فرودگاه یمن را بمباران کرده‌اند و شایعه شده است که تعدادی از نیروهای زمینی وارد یمن شده‌اند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به بحران سوریه اشاره کرد و گفت: در سوریه روز به روز دارند به محاصره دمشق پیش می‌روند و در عراق نیز پس از طرح تجزیه از سوی کنگره آمریکا سران عراقی با این طرح مخالفت کردند و شیعه، سنی و کرد مخالفت خود را با این طرح ابراز داشتند اما در هر صورت این طرح دارد دنبال می‌شود.

آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی با اشاره به وضعیت داخلی افغانستان نیز گفت: افغانستان هم امروز مقابل چشمان ما است که یکی از استان‌های افغانستان توسط طالبان به داعش داده شده است.

وی در ادامه گفت: ما باید به عنوان مسئولین اسلامی و منطقه‌ای به خوبی این پایگاه را که ایران باشد حفظ کنیم که بدون حضور مردم و استحکام دولت با ملت و مردم با مسئولین این پایگاه به خوبی نمی‌تواند ایفای نقش کند.

وی افزود: در دوران جنگ شاهد بودید که چطور بدون هرگونه امکاناتی جنگ را اداره کردیم. مگر می‌شود یک کشور به تنهایی در جنگ بتواند آن را هدایت کند، یک کشور تنهایی که همه علیه آن بودند ولی ما توانستیم با وحدت و حضور مردم از آن گردنه عبور کنیم و هم در جنگ و هم در سیاست به پیروزی‌هایی رسیدیم و سازمان ملل در آن زمان ما را مظلوم جنگ معرفی کرد و ۱۰۰ میلیارد دلار در نظر گرفت که هنوز البته این غرامت را نگرفته‌ایم.

اساتید به دانشجویان بگویند که از چه استبداد مطلقی عبور کرده ایم

وی خطاب به اساتید دانشگاه گفت: شما اساتید باید به دانشجویان خود بگویید که ما چطور از یک استبداد مطلق عبور کردیم و گردنه‌های سختی را پشت سر گذاشتیم. البته امروز دولت دردها را به خوبی فهمیده است و ما باید در داخل متحد باشیم و امکاناتی که در داخل می‌توان از آن استفاده شود را نقد کنیم.

وی افزود: امروز دولت مبارزه خوبی را در سیاست خارجی شروع کرده است و همه دنیا متوجه شده است که منطق ما در قضیه هسته‌ای منطق صلح است و منطق جنگ نیست البته مزاحم‌هایی در این زمینه داریم، کنگره آمریکا در زمینه توافق هسته‌ای مخالف است و لابی اسرائیل نیز فعال شده است و ما در داخل خودمان نباید برای کسانی که دارند حق ما را می‌گیرند دردسر مهیا کنیم.

وی افزود: این حرف البته ناشی از نادیده گرفتن اختلاف نظر نیست؛ منطق باید حاکم باشد. اگر این اختلاف نظرها وجود داشته باشد مسائل خوبی از آن بیرون می‌آید. ما با آزادی، ادب، اطمینان دادن به دیگران، پذیرش اکثریت هر آنچه که بود می‌توانیم خود را حفظ کنیم و در شرایط تحریم اگر حل نشد ادامه بدهیم و اگر شد می‌بینید چه فضایی برای توسعه کشور فراهم می‌شود و چطور طرح‌های نیمه‌کاره و بیکاری‌ها حل خواهد شد.

وی افزود: باید تورمی که بیش از تحمل مردم متوسط به پایین است مرتفع شود چراکه این یکی از مشکلات واقعی است و فساد ایجاد می‌کند.

آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی تاکید کرد: همه ما وظیفه داریم موقعیت خود و جهان را برای دیگران توضیح بدهیم و همچنین نشاط سیاسی را از مردم نگیریم و آنها را نگران نکنیم.

وی تصریح کرد: شرایط امروز سخت‌تر از گردنه جنگ نیست چراکه ما می‌توانیم با آمادگی و وحدت از این گردنه عبور کنیم.

هاشمی در جریان این مراسم به 20 تن از استادان برگزیده دانشگاه لوح تقدیر اهدا کرد.

فیلم رویداد را اینجا ببینید.

گزارش: جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۴
Mohammad
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۴
۰
۰
لازم نیست هركی طرفدار هاشمیه رو با كلمه فتنه بنویسید مردم همه فتنه گران را بخوبی می شناسند.....
مقصودلو
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۴
۰
۰
جناب آقای رفسنجانی ، ای مرد بزرگ انقلاب ، ما مدیون زحمات شما هستیم و امنیت امروز حاصل لطف شما است و بد بختی و به ذلت رفتن مملكت نبز حاصل لطف شما است.
شما اگر بفرمان امام گوش میكردی كه هر فرد فقط دو دوره میتواند رییس جمهور شود نه فردی مثل احمدی نژاد سر كار میامد و نه كشور دست و پا بسته تحویل غرب میشد.
این حقیر ضمن احترام بشما و زحمات شما حاضر هستم در یك مناظره تلویزیونی ، حتی اگر اقای موسوی و سایر نور چشمی هایت را هم بیاور
شركت كنم و حتی در دانشگاه، انوقت مشاهده كنیم تمام این بد بختیهای ملت حاصل زحمات شما و وزرای نور چشم شما مثل نعمتزاده
زنگنه ، رحیمی ، جهانگیری و ....... میباشد
بگزار ملت قدر زحمات شما را بداندو همچنین فرزندان رشید شما را كه دست شاهدخت ها و و شاهپور های پهلوی را از پشت بسته اند
.....
ایرانی
Germany
۰۷:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۵
۰
۰
....لطفاً حیا كن
بی طرف
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۶
۰
۰
به نظرم خیلی هم كار خوبی كردن این بچه های دانشگاه كه حرف دلشون رو زدن
اگه امثال این اقا به جایی كه فقط به فكر پول باشن از اون روزی كه تو این مملكت پست ومقامی گرفتن !سالی یه گونی سیمانی اورده بودن این مملك اباد شده بود!!!!!
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها