علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر این جشنواره را فرصتی مناسب برای ارزیابی نگاه انسان گرفتار در بحران هویت دانست و گفت: جشنواره بین المللی فیلم فجر از این جهت اهمیت دارد که می تواند در دنیا به عنوان تنها رویداد سینمایی مطرح شود که مشکلات انسان گرفتار در بحران هویت را در معرض ارزیابی قرار می دهد.
وی خطاب به مهمانان خارجی حاضر در جشنواره گفت: شما به سرزمینی پای نهادید که میراث دار فرهنگ و تمدن چند هزار ساله است. مردم ایران مردمی مهمان نواز و هنردوست هستند که آوازه علمی و دانش و فن آوری آنها عالم گیر شده است.
جنتی با بیان این مطلب که تعالی فرهنگ جز با تبادل اندیشه امکان پذیر نیست، افزود: بر این باورم که تعالی فرهنگ و هنر جز با تبادل اندیشه با دیگر ملت ها امکانپذیر نیست و در این میان وقتی صحبت از سینمای ایران می شود هیچ چیز جز تبادل اندیشه بر ذهن متبادر نمی شود. در واقع حقیقت سینما در انتقال فرهنگ، از درخشان ترین پدیده های عصر حاضر است.
وی با اشاره به ویژگی های سینمای ایران گفت: ویزگی بارز سینمای ایران باورها و داشته هایی برگرفته از حقیقت وجودی انسان و تلاش برای رسیدن به سعادت است، سعادتی که از جمله آرزوها و آرمان های بشریت بوده است و از این طریق توانسته جایگاه جهانی پیدا کند.
وزیر ارشاد با اشاره به ساختار جشنواره بین المللی فیلم فجر گفت: جشنواره بین المللی فیلم فجر تلاش می کند در جهانی که هنوز تروریسم، خشونت و دیکتاتوری همه را می آزارد وجوهی از انسانیت و اخلاق را برای مخاطبان به نمایش بگذارد.
جنتی جشنواره بین المللی فیلم فجر را از جنبه های بارز دیپلماسی فرهنگی دانست که می تواند رابطه تنگاتنگی میان ملت ها ایجاد کند.
وی اظهار امیدواری کرد با توافقات هسته ای که میان دولتمردان ایران و قدرت های جهان رخ می دهد، هنر از جمله سینما نیز از محدودیت ها بیرون آید و شاهد جهش و بالندگی در عرصه فرهنگ و هنر ایرانی باشیم.
عضو دولت یازدهم درباره تنوع آثار بخش بین الملل فیلم فجر سی و سوم، یادآور شد: در این دوره از جشنواره بین المللی فیلم فجر فیلم های متنوع از فرهنگ های مختلف عرضه شد. مشارکت سینماگران از ۵ قاره جهان بیانگر تکثر و تفکر سینمای ایران است. یکی از ویژگی های بارز سینمای ایران این است که فیلم هایی از همه فرهنگ ها را در دامان خود می پذیرد. در این جشنواره امکان مشارکت و حضور مولف و خلاق به درستی فراهم شد.
وزیر ارشاد با اشاره به بخش های مختلف سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر گفت: طراحی موضوعی در ۳ بخش سینما سعادت، جلوگاه شرق و هنر و تجربه، ایده خوبی بود که به ایده پردازان آن تبریک می گویم. علاوه بر این موضوع، بازار فروش فیلم سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر از رونق خوبی برخوردار بود و امیدوارم در آینده تبادل بیشتری بین محصولات ایرانی و سینمای سایر کشورهای جهان برقرار شود.
جنتی این جشنواره را شکوفایی سینمای آینده نگر دانست، سینمایی که دغدغه اش صلح و آرامش است.
وی برای ارتقای جشنواره پیشنهاداتی اراده داد و گفت: نکته اول اینکه هر چند سه بخش سینمای سعادت، جلوه گاه شرق و هنر و تجربه بیانگر رویکرد بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر است، به نظر می رسد این جشنواره در طراحی خود باید مضمون و ذایقه مشخصی را هدف بگیرد، مضمونی برگرفته از ویژگی های خاص سینمای ایران که گرایش به اخلاق، صلح و تحکیم خانواده از آن دست است.
وزیر دولت تدبیر و امید افزود: دومین پیشنهادم درباره حضور عوامل فیلم های خارجی است. حضور عوامل فیلم های خارجی و منتقدین معتبر در عرصه بین المللی جذابیت های بسیاری به پیکره جشنواره فیلم فجر در بخش بین المللی می دهد. این حضور باید برنامه محور باشد و در عین حال اهداف و برنامه های خود را به مخاطب نیز معرفی کند.
وزیر ارشاد در بیان پیشنهاد سوم خود توضیح داد: گاهی دیده می شود آب در کوزه و ما تشنه لبان می گردیم. سینماگران ایرانی بسیاری در دنیا وجود دارند که نام های جهانی پیدا کرده اند و حاضر به همکاری با جشنواره فیلم فجر نیز هستند بنابراین باید از همه ظرفیت های هنرمندان و صاحبنامان سینمای ایران به درستی استفاده کرد. همچنین در این دوره از جشنواره جای خالی دانشجویان سینما و مخاطبان جدی سینمای دیده می شد.
وی افزود: در اینجا ضمن تشکر از خبرنگاران فعال سینمایی پیشنهاد می کنم برای سال های آینده از خبرنگاران مشهور در دنیا دعوت شود تا در جشنواره بین المللی فیلم فجر حضور پیدا کنند چراکه آن ها به اعتبار جشنواره بین المللی فیلم فجر خواهند افزود.
جنتی گفت: اگر می خواهیم جشنواره ای با استانداردهای بین المللی برگزار کنیم که به نظر من الزامی نیز هست، باید تمام شرایط را سنجید و قدم برداشت. آماده سازی زیرنویس خارجی فیلم ها، اطلاع رسانی و راهنمایی دقیق و اعلام برنامه ها باید قبل از آغاز جشنواره به شکل گسترده انجام شود تا بتوان بر اساس داده ها برنامه ریزی کرد. البته برخی از این کاستی ها بدیهی است و ناشی از فاصله برگزاری بین دو بخش ملی و بین المللی جشنواره فیلم فجر است. از همین رو از دبیر محترم جشنواره می خواهم که برای سال آینده از همین فردا فعالیت خود را آغاز کند و ما را از روند برگزاری جشنواره نیز غافل نگذارد.(مهر)
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد