به گزارش جامجم، چندی پیش دختر جوانی با حضور در پلیس آگاهی فرودگاه مهرآباد تهران از یک خلبان قلابی به اتهام کلاهبرداری شکایت کرد و گفت: در فیس بوک با پسر جوانی آشنا شدم که خودش را خلبان معرفی میکرد حتی تصاویری از خودش را که کنار هواپیما ایستاده و لباس خلبانی به تن داشت در وایبر و واتساپ برای من ارسال کرد. در ادامه دوستی اینترنتیمان، او با ابراز علاقه نسبت به من مدعی شد که قصد ازدواج دارد، اما میخواهد پیش از ازدواج شرایطی را فراهم کند تا من بتوانم بهعنوان مهماندار در یکی از شرکتهای هواپیمایی کار کنم.
وی ادامه داد: با شنیدن این حرفها اعتمادم جلب شد. پسر خواستگار به بهانه استخدام من درخواست پول کرد که چند مرتبه از شهرمان آبادان به تهران آمدم و 18 میلیون تومان همراه مدارک هویتی و تحصیلیام به او دادم. در جریان این سفرها هر بار او را مقابل شرکتهای هواپیمایی ملاقات میکردم و اعتمادم به او بیشتر میشد تا این که او در جریان آخرین ملاقاتمان اعلام کرد دو روز دیگر باید برای شرکت در آزمون استخدامی مهمانداری به تهران بیایم بنابراین به شرکت هواپیمایی که گفته بود رفتم، اما او آنجا نبود و تلفن همراهش هم خاموش بود. سراغ او را از مسئولان آن شرکت گرفتم، اما کسی او را نمیشناخت. آنجا بود که متوجه شدم پسر جوان خلبان واقعی نبوده و فریبم داده است.
ردپای متهم در کلاهبرداریهای سریالی
با تشکیل پرونده قضایی، تحقیق کارآگاهان به سرپرستی سرگرد عرب، رئیس پلیس آگاهی فرودگاه مهرآباد تهران آغاز شد.
همزمان با شروع تحقیقات و انجام چهرهنگاری از متهم فراری، جستجوها ادامه داشت تا اینکه دهها دختر جوان دیگر نیز با حضور در پلیس آگاهی شکایتهای مشابهی را مطرح کردند.
بررسی این پروندهها نشان میداد این دختران از سوی همان خلبان قلابی که پلیس در تعقیبش است، به دام افتاده و هر کدام مبالغی از پنج تا 18 میلیون تومان به وی پرداختهاند.در ادامه مشخص شد تعدادی از این افراد تهرانی و تعدادی شهرهای دیگر بودند که متهم آنها را فریب داده و به کلاهبرداری از آنها دست زده است.
مشخصات خلبان قلابی در اختیار گشتهای انتظامی سطح شهر قرار گرفت و از ماموران خواسته شد با مشاهده متهم اورا بازداشت کنند.
سرانجام چند روز پیش ماموران به سرنخهایی دست یافتند که نشان میداد او دختر دیگری را به دام انداخته و با کشاندن وی به مقابل یکی از شرکتهای هواپیمایی تهران قصد دارد از او کلاهبرداری کند.
ماموران با اطلاع از موضوع به آنجا اعزام شدند و محل را محاصره کردند و سپس زمانی که خلبان قلابی قصد نزدیک شدن به دختر جوان را داشت، دستگیر شد.
متهم همراه دختر جوان به پلیس آگاهی فرودگاه مهرآباد منتقل شد. ابتدا دختر جوان در اظهاراتش به پلیس گفت: با مرد جوان که خواستگارم بود در شبکه پیامرسان واتساپ آشنا شدم.
وی خود را خلبانی معروف معرفی و اعتمادم را جلب کرد و بعد با ادعای این که میخواهد شرایط استخدام مرا در شرکت هواپیمایی فراهم کند از من خواست به مقابل یکی از این شرکتها که در آنجا کار میکند، بروم و سه میلیون تومان همراه داشته باشم. امروز میخواستم پول را بپردازم که با دستگیری او متوجه شدم خلبان قلابی است و قصد کلاهبرداری من را دارد. اگر پلیس سر نمیرسید شاید من هم پول هایم را از دست داده بودم.
متهم زمانی که راز کلاهبرداریهایش را فاش شده دید، لب به اعتراف گشود و گفت: من شیفته خلبانی بودم اما موفق نشدم در این حرفه کار کنم بنابراین بهدلیل مشکلات مالی که داشتم، تصمیم گرفتم از دختران جوان کلاهبرداری کنم. خود را به دروغ خلبان جا زدم. بعد هم آنها را به بهانه ازدواج و استخدام بهعنوان مهماندار در شبکههای اجتماعی و پیامرسان وایبر و واتساپ به دام میانداختم. برای واقعی نشان دادن کارهایم دقایقی پیش از حضور دختران جوان به مقابل شرکتهای هواپیمایی میرفتم و آنها به محض حضور من در آنجا و مشاهده من گمان میکردند واقعا مدیر آنجا هستم. این بود که بیشتر به من اطمینان میکردند و پولهایی را که میخواستم به من میدادند.
فرمانده انتظامی پلیس فرودگاه مهرآباد تهران در این باره به جامجم گفت: با اعتراف متهم برای او قرار قانونی صادر شد و تحقیقات تکمیلی از وی ادامه دارد.
زنگ خطری برای خانوادهها
سرهنگ ابراهیم حسینزاده با هشدار به خانوادهها و بویژه دختران جوان از آنها خواست از اعتماد به افراد در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی خودداری کنند؛ چرا که افراد سودجو و فرصتطلب با جعل عناوین شغلی و هویتی،اقدام به کلاهبرداری میکنند بنابراین از مردم میخواهیم هنگام ورود به فضای مجازی دقت لازم را داشته باشند و براحتی به افراد اعتماد نکنند و اطلاعات و حتی پولی به آنها نپردازند. در صورت مواجهه با اینگونه افراد بلافاصله پلیس و مراجع قضایی را در جریان موضوع قرار دهند تا آنها اقدامات لازم برای مقابله با این مجرمان انجام دهند.
وی یادآور شد: مردم آگاه باشند که اگر شرکتی یا سازمانی قصد استخدام افراد را داشته باشد از طریق جراید یا فراخوان همان سازمان اطلاعرسانی خواهد کرد. همچنین فریب حرفه یا شغل فرد مورد نظر را نخورند و برای اطمینان از واقعی بودن حرفه وی از سازمان یا اداره مربوطه استعلام لازم را به عمل بیاورند تا اینگونه در دام افراد شیاد گرفتار نشوند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت